Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Ania, a takie ogrodzenie nie potrzebuje od góry jakiejś "czapki"?

Ja też będę robić tynkowane, ale planowałam zrobić caparolem (jak dom)

Jaki ten facet ma tynk (firma i kolor) bardzo melanż? Ma jakiś*spadek na górze. I jak ma wykończoną podmórówkę (tę pod przęsłami) chyba że jej nie ma i przęsła są do samej ziemi

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu

u nas na osiedlu nikt nie ma zadaszonego miejsca na śmietnik. jakoś wydaje mi się że to gorzej - dla mnie byłoby nieprzyjemnie wrzucać tam śmieci. może dlatego że od razu sobie wyobrażam moje nerwowe rozglądanie za pająkami :) poza tym im bardziej to hermetyczne tym mniejszy przewiew.

ja niestety nie mam takiego dylematu bo u mnie śmietnik stoi na środku podjazdu :( niestety w mojej rzeczywistości nie miałam szans go upchnąć w świetle ogrodzenia. dlatego planuję taką drewnianą skrzynię na niego.

a propozycje ogrodzeniowo bramowe mi się bardzo podobają. swoją drogą to mi przypomina że oprócz tarasu czeka mnie jeszcze olejowanie bramy :) na szczęście to bardzo przyjemna robota

Anula, Trzymam kciuki ze szybkie wyzdrowienie synka. Schody prezentują się pięknie, ogrodzenie zapowiada się cudnie :) Ja planuje zadaszyć śmietnik zostawiając lukę pomiędzy ścianą a dachem. Zadaszenie śmietnika ma być takie jak dach domu, ale zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie :)

Mam plan żeby odwiedzić budowę w poniedziałek po południu - może będziesz to Cię odwiedzę.

Pa!

U nas kwestia zadaszenia śmietnika będzie np. zależała od nowego systemu odbioru odpadów segregowanych w gminie.

Jeśli się sprawdzą pogłoski że kontenery będą tylko na odpady niesegregowane, a odpady segregowane będą trzymane tylko w korkach i do tego odbierane odpowiednio raz na 2/4 tygodnie, to średnio mi się uśmiecha żeby te worki z odpadami stały pod gołym niebem przez kilka tygodni.

U nas kwestia zadaszenia śmietnika będzie np. zależała od nowego systemu odbioru odpadów segregowanych w gminie.

Jeśli się sprawdzą pogłoski że kontenery będą tylko na odpady niesegregowane, a odpady segregowane będą trzymane tylko w korkach i do tego odbierane odpowiednio raz na 2/4 tygodnie, to średnio mi się uśmiecha żeby te worki z odpadami stały pod gołym niebem przez kilka tygodni.

jeśli je zawiążesz, to czemu nie? przecież worki są z tworzywa, a nie jakieś jutowe. A do tego śmietnik może być obmurowany więc nic nie widać

Edytowane przez azakrzew

Anula, Trzymam kciuki ze szybkie wyzdrowienie synka. Schody prezentują się pięknie, ogrodzenie zapowiada się cudnie :) Ja planuje zadaszyć śmietnik zostawiając lukę pomiędzy ścianą a dachem. Zadaszenie śmietnika ma być takie jak dach domu, ale zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie :)

Mam plan żeby odwiedzić budowę w poniedziałek po południu - może będziesz to Cię odwiedzę.

Pa!

A Ty już jesteś "na chodzie"??? Zadzwoń, może się uda spotkać. Nie założysz Dziennika? Pochwal się, bo jest czym sąsiadko! PS> Nie było Was na pikniku na placu zabaw - oj działo się, działo...:wiggle:

Chyba jednak nie zadaszymy tego śmietnika. Architekt przygotował co prawda ciekawą i fajną koncepcję jak to zrobić, ale jak to w przypadku pomysłów architekta bywa - jest dość nietypowa, patrz skomplikowana, patrz droga i pracochłonna ;)

A my resztkami sił ciągniemy.... Może kiedyś.

Ania, a takie ogrodzenie nie potrzebuje od góry jakiejś "czapki"?

Ja też będę robić tynkowane, ale planowałam zrobić caparolem (jak dom)

Jaki ten facet ma tynk (firma i kolor) bardzo melanż? Ma jakiś*spadek na górze. I jak ma wykończoną podmórówkę (tę pod przęsłami) chyba że jej nie ma i przęsła są do samej ziemi

Monia, nie wiem jaka firma, kolor jasny, bardzo jasny, może trochę wpada w szary. Żywiczny, ewidentnie. Nie ma podmurówki - tzn. jest, ale wygląda jak mur. Zobaczysz u mnie:) Nie mogę wkleić zdjęcia, bo on jest dziwny ;) Sąsiad w sensie.

Jakbyś przyjechała, to Cię zaprowadzę:)

Salik- nie wyobrażam sobie "...żeby te worki z odpadami stały pod gołym niebem przez kilka tygodni..." Pod zadaszonym tez nie. Wystarczy jakaś resztka jedzenia, zapach nawet a rozszarpią, rozniosą je bezpańskie albo wałęsające się psy i koty. Przynajmniej u nas tak jest. A sprzątanie tego średnio przyjemne:jawdrop:

Trzymamy worki w komórce przy garażu a gdy wybija godzina "0" czyli przyjeżdżają zabierać, mąż bladym świtem ciągnie je i stawia koło śmietnika. Cała ulica tak robi.

Salik- nie wyobrażam sobie "...żeby te worki z odpadami stały pod gołym niebem przez kilka tygodni..." Pod zadaszonym tez nie. Wystarczy jakaś resztka jedzenia, zapach nawet a rozszarpią, rozniosą je bezpańskie albo wałęsające się psy i koty. Przynajmniej u nas tak jest. A sprzątanie tego średnio przyjemne:jawdrop:

Trzymamy worki w komórce przy garażu a gdy wybija godzina "0" czyli przyjeżdżają zabierać, mąż bladym świtem ciągnie je i stawia koło śmietnika. Cała ulica tak robi.

ale salik chyba nie pisał o zostawianiu worków na ulicy, tylko w zamkniętym śmietniku na posesji, tyle że nie zadaszonym

azakrzew tak, to ta. Na razie jest strasznie brudna, praktycznie jej nie widać. Powiem coś więcej jak zamieszkam.

Gość monika996

Ania taką skrzynkę mam ja:wiggle:kupiłam w Leroy Merlin. u nas były

ale masz stolarnię w kuchni;) a ten kabelek:eek: czy zawsze coś jest nie tak?

Aha i moj śmietnik też jest nie zadaszony, a tak w ogóle go jeszcze nie ma w fazie projektu:) my robimy z gotowej blachy nierdzewnej z wycietymi kwadracikami:cool:

Gość monika996
To nie jest moja kuchnia! Zlituj się dziewczyno:) To zakład stolarski.

W Leroy takich skrzynek nie było:(

ale coś ty! widzisz zgadłam jednak!;) tak mi to wyglądało na zakład , i nawet zdziwiłam się , ze im pozwoliłaś tak śmiecić w domu! i szukałam tego wystającego kabelka! ja wczoraj nie piłam, dużo:) dziś też nie.

ja kupiłam w leroyu.podzwon może gdzieś znajdziesz.

Ania, ale wzbogaciłaś*dziennik. Aż nie wiem od czego zacząć, ale to dobrze, lubię popatrzeć i poczytać :yes:

Kabelek idzie na pierwszy rzut. On tak czy inaczej będzie pod wyspą, w sensie ten ucięty i zamaskowany. Tylko pod tą*lewitującą częścia. Nie będzie tego maskowania widać. Ciągnięcie kabli gorsze. Brrrr

Też*w pierwszej chwili pomyślałam, że to w Twojej kuchni ta stolarnia :lol:

Czym się bawiłaś przy progach? Odkurzaczem?Jakimś specjalnym? (myślę nad zakupem jakiegoś Karchera, ale szkoda mi kasy)

Małe te progi, próżki w zasadzie, fajniej by było bez, ale nie ma się*czym przejmować :yes:

Pocieszające to co napisałaś o kotłowni.

U Ciebie jak byłam to już był porządeczek, więc nie dziwię się, że sprzątanie sprwia Ci przyjemność. U mnie jest taki kocioł, wszędzie coś stoi, wala się. Nic a nic nie chce mi się*brać za jakąkolwiek robotę

Aleście popędzili z tym ogrodzeniem.

Z czego je murujecie?

Macie betoniarkę ... Można działać :yes:

Zapomniałabym.

Tata już był tam gdzie miał być, czy jeszcze jest?