Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996

a ja wysprzątałam budowę moim nowym centralnym odkurzaczem...... i zrobiłam na zewnątrz mgłę. dosłownie kurzyło sie przez prawie pół godziny i nie moglo przestać. myslałam,ze spaliłam ten cholerny odkurzacz. ale instalatorzy ( wody, gazu i itp) wyczyścili , wytrzepali filtr . i działa,

Ania ale ty sprzatasz!!!!:wiggle:

monika996 napisał:
a ja wysprzątałam budowę moim nowym centralnym odkurzaczem.

Cooooo?

Mnie panowie od odkurzacza (zarówno instalator i sprzedawca jednostki) od wejścia ostrzegali żeby pyłu budowlanego nie sprzątać.

Nawet mi przez myśl nie przeszło by próbować. Zresztą i tak bym nie miała czym - żeby nie kusić*losu nasz odkurzacz czeka na odbiór do czasu przeprowadzki :yes:

Anula, pędzicie do przodu tak, że przecieram oczy ze zdumienia. Super!!! Kabelkiem pod wyspą się nie martw, fachowcy na pewno ukryją niepotrzebny otwór i z czasem o nim zapomnisz.

Życzę zdrowia w rodzince, szczególnie maluszkowi z chorym uszkiem.

Polina, na awatarku jest twój dom? Matko, powstaje kolejne cudo. Posłuchaj Anuli i się pochwal!!!

anula05 napisał:
A Ty już jesteś "na chodzie"??? Zadzwoń, może się uda spotkać. Nie założysz Dziennika? Pochwal się, bo jest czym sąsiadko! PS> Nie było Was na pikniku na placu zabaw - oj działo się, działo...:wiggle:

Chyba jednak nie zadaszymy tego śmietnika. Architekt przygotował co prawda ciekawą i fajną koncepcję jak to zrobić, ale jak to w przypadku pomysłów architekta bywa - jest dość nietypowa, patrz skomplikowana, patrz droga i pracochłonna ;)

A my resztkami sił ciągniemy.... Może kiedyś.

Już jestem na chodzie... od 1-wszego dnia po operacji :) Opowiem wszystko jak się spotkamy. Zadzwonię w poniedziałek jak będę dojeżdżać na budowę.

A Dziennik chętnie bym założyła, tylko jestem w ciągłym niedoczasie.... A nie lubię czegoś robić na pół gwizdka ;)

A na pikniku byliśmy w zeszłym roku... W tym była muzyka "na żywo"?? ;))) Fajnie co?

Anula mam pytanie odnośnie okna. Czy przesuwa się całe skrzydło od podłogi do sufitu łącznie z naświetlem? W firmie w której wyceniałam moje okna właśnie takie rozwiązanie proponują przy HS-ie. Tylko wtedy naświetle nie jest oddzielną szybą, a jedynie rama "udaje" podział. No i to jedno okno kosztuje tyle co pozostałe razem wzięte.

Kamień we wnętrzu wygląda świetnie, szczególnie schody. Ale ja osobiście mam stracha przed kamiennymi schodami, ze względu na dzieci i możliwe upadki.

Anula ale gnasz z robotą!

Daj namiar na ten filc, cenę, może kiedyś się przyda.

Fajny ten domek wkleiłaś, faktycznie.

Polina, a to Twój domek w avatarze? Na jakim jesteś etapie, pokaż choć trochę, może u Anuli chociaż, może być też u mnie, uchyl rąbka...

Anula napisz coś więcej o wzmacniaczu GSM, nie miałam pojęcia że coś takiego jest, myśmy się z TP'są przez brak zasięgu musieli przeprosić.

Jak przeczytałam pierwsze posty w dzienniku to ogromnie pozazdrościłam, że jednak nie zdecydowałam się na realizację pomysłu z rozmachem i wybrałam projekt bardziej tradycyjny.

Po ostatnim wpisie - nie zazdroszczę Ci. Podziwiam, bo mnie nie byłoby stać na dopilnowanie tego wszystkiego.

Piękny dom i z rozmachem. Trzymam kciuki za dalsze wykańczanie.

Ania, przejechaliśmy dziś przez Waszą budowę jadąc do w-wy.

Przyznaję się :rolleyes:

Pięknie, ogrodzenie już stoi :yes: Czym będziecie ten mur wyrównywać przed tynkowaniem?

No i chyba widziałam to ogrodzenie sąsiada :yes:

Ale ten jego dom, taaaki pozaciekany :( Aż przykro było patrzeć. Gdyby nie architektura, to bym pomyślała, że już bardzo stary jest

anula05 napisał:

Monia, chyba idzie jakiś cienki styropian (ale nie jestem pewna), no i siatka, klej i tynk.

A ja na zacieki nie zwróciłam uwagi. Może nie ten dom (?)

Taki na rogu Twojej ulicy i prostopadłej w lewo. Z surowymi dłuuuuuugimi nierównymi szerokimi deskami jako przęsła. Parterówka biała z płaskim dachem. To nie ten?