monsanbia 15.10.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Dzięki Monia, nie przesadzaj, Ty też do przodu, tylko zdjęcia skrzętnie ukrywasz. Przecież masz już kafle! I drewno czeka. Kuchnia stoi. Przyjedziesz, zobaczysz. Jak kolega powiedział o perspektywie maja to chyba coś w tym jest Niech już się wujek wyprowadza, bo ciężko mi jest tam pojechać i nie warczeć na boki kiedy widzę te wszystkie graty i warsztat w każdym pokoju Macie już listwy przypodłogowe? Jeśli tak, jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 15.10.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Anula, padłam jak zobaczyłam Twoją rozdzielnię. A ja myślałam, że nasza jest duża! Naprawdę piękna "szafa" Co to są te czarne "puszki" ? Zapomniałabym. Są w końcu sterowniki do elektryki (elektroniki?). Nasza rozdzielnia wygląda obecnie tak......: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popak20 15.10.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Co to są te czarne "puszki" ? Są to sterowniki PLC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.10.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 ATSD to współczuję elektrykom - przewodów do rozszycia jak w szafie TPSA Anula - ale Ci zazdroszczę tej podłogi i w ogóle zaawansowania prac... To kiedy parapetówa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 15.10.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Anula, ależ zmiany . Co prawda dawno mnie nie było, ale nie spodziewałam sie takiego etapu prac . Pięknie, przestronnie, jest czym odetchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.10.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Gnacie niesamowicie. Ja podziwiam za organizację, u nas to się wszystko tak rozwleeeeeeeeka w czasie a wy siup i to i tamto i prawie na swoim. Widzę że listopad zupełnie realny i święta będą w nowym domu. Bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 15.10.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Widać jak wielkimi krokami zbliżacie się do celu. A jak z tymi elementami drewnianymi na ściany, masz już je zamówione? Ważne żeby one fajnie grały z podłogą i pozostałymi elementami drewnianymi w pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.10.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Macie już listwy przypodłogowe? Jeśli tak, jakie? Na dole kamienne. W holu na piętrze będą w komplecie z drzwiami - lakierowany mdf. A w pokojach albo drewniane albo jak drzwi - będę decydować w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.10.2011 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 To kiedy parapetówa? Nieskromnie napiszę, że logistyka jest moją mocną stroną Połowa listopada, mam nadzieję. Najpóźniej 1.12. A jak z tymi elementami drewnianymi na ściany, masz już je zamówione? Taaak, zamówione. Powinny być do końca miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.10.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Anula, egoistycznie powiem, że mnie pocieszyłaś z zakresem rzeczy do zrobienia po przeprowadzce. My jesteśmy tyle dalej, że ziemia nienawieziona do ogrodu i nie wiem, czy wystarczy choćby na meble do kuchni. Oczywiście lamp i mebli do reszty nie będzie, poza wstropowymi, z wiadomych względów. Cieszę się, że zamówiłam stół do kuchni, bo jakbym tego nie zrobiła, siedzielibyśmy przy ikeowskim przez najbliższe 10 lat... a tak jest nadzieja No ale wiadomo, co miesiąc płacić za wynajem - mocno uderza po kieszeni, my mamy to samo. Chociaż tyle do przodu będzie na wykańczanie się. U nas deadline - 30 listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.10.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Anula, podziwiam zorganizowanie. U nas się wszystko rozwleka, i rozwleka. Schody piękne,, lampy wstropowe też - rzucisz linkiem albo dokadną nazwą? Madelaine. My już mamy pewność, że na kuchnie nie wystarczy. Musi wystarczyć na zburzenia starego domu i postawienie garażu, bo bez tego nie będziemy mogli odebrać budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.10.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A mnie mąż właśnie uświadomił, że w naszym kredycie nie ma nic o zakończeniu budowy, jest karencja 2 lata i tyle. Oczywiście nic to kompletnie nie zmienia w naszej sytuacji finansowej na plus. My musimy odebrać dom chociażby po to, żeby się zameldować, bo obecnie jesteśmy znikąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.10.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 kąpać się? hm, hm robić Basen i ..... projekt na nowy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.10.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Nieskromnie napiszę, że logistyka jest moją mocną stroną Połowa listopada, mam nadzieję. Najpóźniej 1.12. Taaak, zamówione. Powinny być do końca miesiąca. Ania u nas jest identycznie. najwwazniejsza logistyka. choć nie zdązyliśmy ze wszystkim do przeprowadzki. juz po dużo rzeczy kończyliśmy. ale 8 miesięcy plus 1 miesiąc i dom gotowy. mnie orzechowa podłoga się podoba:) aha podobny stół widziałam z Ludwik style ( około 6 tys.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.10.2011 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A czemu plus jeden miesiąc? na to mieszkanie i wykańczanie? my czasowo zdążylibyśmy ze wszystkim (tzn. z meblami), no ale kasa nas blokuje. Będzie 7 miesięcy i 10 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 16.10.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ania, zazdroszczę Ci tych Twoich zdolności i umiejętności..... Podłoga wygląda super Wproszę się w ty tygodniu do Ciebie Pokaż tego sierściucha Ciekawa jestem kto dołączył do Waszej rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.10.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ania, coraz piękniej u Ciebie. Chyba jeszcze nie gratulowałam pięknych schodów. Trzymam kciuki za dotrzymanie terminów. I podziwiam z tym zorganizowaniem, zresztą podobnie jak Madeleine. Macie ewidentnie zmysł logistyczny, że udało się prowadzić budowę bez zbędnych przestojów. Do Ja do końca czerwca miałam jeszcze taką werwę, potem było już powoli wiadomo, że pierwotny deadline nie będzie dotrzymany. Wiemy już, że drugiego terminu też nie dotrzymamy. Jednak nie mamy tego problemu z wynajmem, który by dopingował. My z kolei jesteśmy uzaleznieni od przedszkola. W związku z nieszczęsną reformą córka pójdzie za rok do szkoły. W styczniu-lutym ma być w przedszkolu jakaś diagnoza dzieci i uznaliśmy, że wcześniej nie powinniśmy Jej zabierać z przedszkola i przenosić do nowego. Madeleine, u nas też nie ma nic o zakończeniu budowy. Mi zależy na jak najszybszym zgłoszeniu, żeby zacząc już płacić raty z kapitałem. Jak uporamy się w końcu z szambem zaczynam kompletować dokumentację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.10.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Spirea, a nie chcecie czekać ze szkołą? Ja mam plan, jeśli wejdzie w życie zmiana reformy, aby synek chodził dwa razy do zerówki (bo teraz już chodzi - u nas nie ma w przedszkolu pięciolatków, wszystkie dzieci są w zerówce). A jeśli nie - zobaczymy, co wyjdzie w diagnozie, najwyżej będziemy odraczać. My nadal nie mamy gazu. Bogu dzięki za klimę, zawsze na niej pociągniemy do czasu podłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 17.10.2011 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 A czemu plus jeden miesiąc? na to mieszkanie i wykańczanie? my czasowo zdążylibyśmy ze wszystkim (tzn. z meblami), no ale kasa nas blokuje. Będzie 7 miesięcy i 10 dni. prawie miesiąc coś jeszcze dowozili.lustra do łazienek, listwy , ściana w salonie, blat itp. fachowcy zawsze się nie spieszą Ania pokaż futrzaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.10.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ania, masz jakiegoś*koparkowego?Muszę znaleźć do wykopania pod studnie chłonne i osadzenia kręgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts