Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Dzięki

Monia, nie przesadzaj, Ty też do przodu, tylko zdjęcia skrzętnie ukrywasz. Przecież masz już kafle! I drewno czeka. Kuchnia stoi.

Przyjedziesz, zobaczysz. Jak kolega powiedział o perspektywie maja to chyba coś w tym jest ;)

Niech już się wujek wyprowadza, bo ciężko mi jest tam pojechać i nie warczeć na boki kiedy widzę te wszystkie graty i warsztat w każdym pokoju

Macie już listwy przypodłogowe? Jeśli tak, jakie?

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anula, egoistycznie powiem, że mnie pocieszyłaś z zakresem rzeczy do zrobienia po przeprowadzce. My jesteśmy tyle dalej, że ziemia nienawieziona do ogrodu i nie wiem, czy wystarczy choćby na meble do kuchni. Oczywiście lamp i mebli do reszty nie będzie, poza wstropowymi, z wiadomych względów. Cieszę się, że zamówiłam stół do kuchni, bo jakbym tego nie zrobiła, siedzielibyśmy przy ikeowskim przez najbliższe 10 lat... a tak jest nadzieja ;)

No ale wiadomo, co miesiąc płacić za wynajem - mocno uderza po kieszeni, my mamy to samo. Chociaż tyle do przodu będzie na wykańczanie się. U nas deadline - 30 listopada.

Anula, podziwiam zorganizowanie. U nas się wszystko rozwleka, i rozwleka.

Schody piękne,, lampy wstropowe też - rzucisz linkiem albo dokadną nazwą?

Madelaine. My już mamy pewność, że na kuchnie nie wystarczy. Musi wystarczyć na zburzenia starego domu i postawienie garażu, bo bez tego nie będziemy mogli odebrać budowy.

A mnie mąż właśnie uświadomił, że w naszym kredycie nie ma nic o zakończeniu budowy, jest karencja 2 lata i tyle. Oczywiście nic to kompletnie nie zmienia w naszej sytuacji finansowej na plus. My musimy odebrać dom chociażby po to, żeby się zameldować, bo obecnie jesteśmy znikąd.

Nieskromnie napiszę, że logistyka jest moją mocną stroną :D

Połowa listopada, mam nadzieję. Najpóźniej 1.12.

Taaak, zamówione. Powinny być do końca miesiąca.

Ania u nas jest identycznie. najwwazniejsza logistyka. choć nie zdązyliśmy ze wszystkim do przeprowadzki. juz po dużo rzeczy kończyliśmy. ale 8 miesięcy plus 1 miesiąc i dom gotowy.

mnie orzechowa podłoga się podoba:)

aha podobny stół widziałam z Ludwik style ( około 6 tys.)

Ania, coraz piękniej u Ciebie. Chyba jeszcze nie gratulowałam pięknych schodów. Trzymam kciuki za dotrzymanie terminów.

I podziwiam z tym zorganizowaniem, zresztą podobnie jak Madeleine. Macie ewidentnie zmysł logistyczny, że udało się prowadzić budowę bez zbędnych przestojów. Do Ja do końca czerwca miałam jeszcze taką werwę, potem było już powoli wiadomo, że pierwotny deadline nie będzie dotrzymany. Wiemy już, że drugiego terminu też nie dotrzymamy. Jednak nie mamy tego problemu z wynajmem, który by dopingował. My z kolei jesteśmy uzaleznieni od przedszkola. W związku z nieszczęsną reformą córka pójdzie za rok do szkoły. W styczniu-lutym ma być w przedszkolu jakaś diagnoza dzieci i uznaliśmy, że wcześniej nie powinniśmy Jej zabierać z przedszkola i przenosić do nowego.

Madeleine, u nas też nie ma nic o zakończeniu budowy. Mi zależy na jak najszybszym zgłoszeniu, żeby zacząc już płacić raty z kapitałem. Jak uporamy się w końcu z szambem zaczynam kompletować dokumentację.

Spirea, a nie chcecie czekać ze szkołą? Ja mam plan, jeśli wejdzie w życie zmiana reformy, aby synek chodził dwa razy do zerówki (bo teraz już chodzi - u nas nie ma w przedszkolu pięciolatków, wszystkie dzieci są w zerówce). A jeśli nie - zobaczymy, co wyjdzie w diagnozie, najwyżej będziemy odraczać.

My nadal nie mamy gazu. Bogu dzięki za klimę, zawsze na niej pociągniemy do czasu podłączenia.

A czemu plus jeden miesiąc? na to mieszkanie i wykańczanie? my czasowo zdążylibyśmy ze wszystkim (tzn. z meblami), no ale kasa nas blokuje. Będzie 7 miesięcy i 10 dni.
prawie miesiąc coś jeszcze dowozili.lustra do łazienek, listwy , ściana w salonie, blat itp. fachowcy zawsze się nie spieszą:)

Ania pokaż futrzaka