Spirea 18.12.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 s. 48-54 art. Błysk stali, moc cegły. W kuchni i komunikacji są położone wzdłuż kafle - Impronta. Pasuje mi do Boulevard Betty albo Clint, ale nie jestem pewna. W salonie w poprzek deski dębowe. Są szerokie i długie dokładnie na szerokość, bo nie widzę łączeń.Rzeczywiście, mało widać na zdjęciu. Nie pamiętam kto, ale chyba Rasia albo Efilo łączyły chyba silikonem. Muszę sprawdzić, bo nie zgłębiałam jeszcze kwestii łączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.12.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Silikon albo korek są chyba najdelikatniejsze, ale ponoć nie nadają się w przypadku podłogi pływającej. Dzięki za namiary dokładne, zerknę sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.12.2010 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Na pewno da się połączyć bezlistwowo. U mnie tylko takie rozwiązanie wchodzi w grę, żadnych listew!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.12.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 ja też chciałabym bezlistwowo, jeśli w ogóle ma być jakieś łączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.12.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 no to szukajcie !!!! ja reż bym chciala bezlistwowo. Będę miała kuchnię w płytkach 60x60. prawie czarne taki grafit trochę maziaty ,żeby brudu nie było widać. Gres szkliwiony . salon deska barlinecka jeden lamel jesion kawa szczotkowany i wszędzie podlogówka co do sauny nie wiem czy pisałaś Anula.,ale w dużym domu sauna jest przydatna.my będziemy mieć tradycyjną, też można nastawić na 40 stopni. my też mamy drzwi balkonowe w tej łazience:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.12.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Monika, mozesz podać dokładnie jakie kafle wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.12.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 W te święta magiczne, życzenia ślę liczne.Pachnących jodełek z ogromem światełek.Pod obrusem sianka, a za oknem bałwanka.Prezentów pod choinką od Mikołaja z wesołą minkąCiepła rodzinnego w Dzień Narodzenia Pańskiego.Dużo jedzenia na stole, NIECH TE ŚWIĘTA BĘDĄ WESOŁE!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.12.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 n. Będę miała kuchnię w płytkach 60x60. prawie czarne taki grafit trochę maziaty ,żeby brudu nie było widać. Gres szkliwiony . Monika, nie chcę Cię martwić, ale na czarnych kaflach na pewno będzie widać brud:( Mam w części kuchni i salonu ciemnobrązowe (taka gorzka czekolada) - 60*60 z takimi delikatnymi paseczkami i przysięgłam sobie, że nigdy więcej nigdzie nie położę ciemnej podłogi. Widać każdy pyłek, okruszek, koci kłak (nawet jak kot jest czarny) - mam porównanie z jasnymi kaflami i różnica jest kolosalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 20.12.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 wiesz co, w przypadku kamienia, dobra cena to pojęcie względne tu patrzyłam: http://www.marmurowe.pl/plytki-marmur-granit.html anula zobacz tutaj, moze cos znajdziesz dla siebie http://gran-mar.pl/stany_magazynowe,marmur,1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.12.2010 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Dzięki, znalazłam fajny kamień: piaskowiec Pietra Serena. Pokazałam w Dzienniku. Muszę się rozeznać ile kosztuje i czy jest dostępny.Im bardziej się zagłębiam w te wnętrza, tym większy mętlik w głowie:( Myślałam, że będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.12.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Piękny ten piaskowiec! Oj piękny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 20.12.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Piękny ten dom Piaskowiec super, też jestem ciekawa jego dostępności i ew. ceny. Ja z betonowej podłogi musiałam zrezygnować na rzecz marazzi fusion, ale nic jeszcze nie kupiliśmy, więc kto wie, może znajdziemy coś innego? No nic, podglądam i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.12.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 pietra serena bardzo ładny (-a).Anula, a jak wygląda sprawa piaskowca itp. na podłogówce oraz takich wielkich płyt, jak są na zdjęciach - czy jest ryzyko pęknięcia np.? Wiesz coś może na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.12.2010 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 W sprawie piaskowca może będę wiedziała coś więcej jutro. Nie sądzę, że może pękać, trzeba odpowiednio zrobić dylatacje i tyle. Kamien na podłogówkę jest idealny. Jedyna moja obawa, że trochę za matowy. Merenwen a te marazzi fusion to imitują beton, tak? jaki format planujesz, są jakieś duże? i jak wygląda to cenowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 21.12.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Piekny ten piaskowiec. Nie jest za miękki na podłogę? Czym się go impregnuje? I jestem ciekawa ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.12.2010 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 No więc piaskowiec kosztuje ok. 200 zł netto/metr w płytach około 250x150 cm, 2 cm grubości - do dalszego cięcia. Czyli jest dobrze:) Oczywiście dochodzi sporo kosztów: obróbka, impregnacja, położenie. Impregnuje się go po położeniu. Z szarych fajnych kamieni jest jeszcze: granit padang dark, w plytkach 60x60 cm koszt około 145 zł netto/metr. Ale to mi się kojarzy z nagrobkiem. I super kwarcogranit SILESTONE (gris expo), ale to juz masakra: ok. 520 zl netto. To raczej z myślą o blacie, wygląda o tak:http://2.fimagenes.com/i/4/1/f6/vi_31559_610471_155821.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 21.12.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 POzwole sobie wkleić coś świątecznego http://www.youtube.com/watch?v=vZrf0PbAGSk&feature=player_embedded Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.12.2010 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 dobre:)xoxo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 21.12.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 jesli chodzi oblat to ten kwarcogranit 2 cm kosztuje około 950 zł. ( w Krakowie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.12.2010 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 to drogo, mi powiedzieli 520 zl netto, ale w hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts