Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

s. 48-54 art. Błysk stali, moc cegły. W kuchni i komunikacji są położone wzdłuż kafle - Impronta. Pasuje mi do Boulevard Betty albo Clint, ale nie jestem pewna. W salonie w poprzek deski dębowe. Są szerokie i długie dokładnie na szerokość, bo nie widzę łączeń.

Rzeczywiście, mało widać na zdjęciu. Nie pamiętam kto, ale chyba Rasia albo Efilo łączyły chyba silikonem. Muszę sprawdzić, bo nie zgłębiałam jeszcze kwestii łączeń.

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996

no to szukajcie !!!! ja reż bym chciala bezlistwowo. Będę miała kuchnię w płytkach 60x60. prawie czarne taki grafit trochę maziaty ,żeby brudu nie było widać. Gres szkliwiony . salon deska barlinecka jeden lamel jesion kawa szczotkowany i wszędzie podlogówka

co do sauny nie wiem czy pisałaś Anula.,ale w dużym domu sauna jest przydatna.my będziemy mieć tradycyjną, też można nastawić na 40 stopni. my też mamy drzwi balkonowe w tej łazience:)

W te święta magiczne,

życzenia ślę liczne.

Pachnących jodełek z ogromem światełek.

Pod obrusem sianka, a za oknem bałwanka.

Prezentów pod choinką od Mikołaja z wesołą minką

Ciepła rodzinnego w Dzień Narodzenia Pańskiego.

Dużo jedzenia na stole,

NIECH TE ŚWIĘTA BĘDĄ WESOŁE!!

n. Będę miała kuchnię w płytkach 60x60. prawie czarne taki grafit trochę maziaty ,żeby brudu nie było widać. Gres szkliwiony .

Monika, nie chcę Cię martwić, ale na czarnych kaflach na pewno będzie widać brud:( Mam w części kuchni i salonu ciemnobrązowe (taka gorzka czekolada) - 60*60 z takimi delikatnymi paseczkami i przysięgłam sobie, że nigdy więcej nigdzie nie położę ciemnej podłogi. Widać każdy pyłek, okruszek, koci kłak (nawet jak kot jest czarny) - mam porównanie z jasnymi kaflami i różnica jest kolosalna.

W sprawie piaskowca może będę wiedziała coś więcej jutro. Nie sądzę, że może pękać, trzeba odpowiednio zrobić dylatacje i tyle. Kamien na podłogówkę jest idealny. Jedyna moja obawa, że trochę za matowy.

Merenwen a te marazzi fusion to imitują beton, tak? jaki format planujesz, są jakieś duże? i jak wygląda to cenowo?

No więc piaskowiec kosztuje ok. 200 zł netto/metr w płytach około 250x150 cm, 2 cm grubości - do dalszego cięcia. Czyli jest dobrze:) Oczywiście dochodzi sporo kosztów: obróbka, impregnacja, położenie. Impregnuje się go po położeniu.

Z szarych fajnych kamieni jest jeszcze: granit padang dark, w plytkach 60x60 cm koszt około 145 zł netto/metr. Ale to mi się kojarzy z nagrobkiem.

I super kwarcogranit SILESTONE (gris expo), ale to juz masakra: ok. 520 zl netto. To raczej z myślą o blacie, wygląda o tak:

http://2.fimagenes.com/i/4/1/f6/vi_31559_610471_155821.jpg