Madeleine 24.10.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Dzięki, Anula, za wyjaśnienia. Kabe mat to jaka nazwa? jakie są w ogóle rodzaje do wyboru?. Ja dostałam wycenę na Tikkurillę Satin - 9l kosztuje 290pln (jasny kolor), wydaje mi się drogo. Ale może wcale nie? Jest jeszcze Optiva, chyba tańsza, ale nie wiem, co jest co. Tapety obłędne! A drogo to znaczy ile? (chociaż w sumie dla mnie teraz to wszystko drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.10.2011 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Fajna obsługa? Jakieś rabaty? Do jakiego pomieszczenia brałaś Parę i jaki kolor Ta ostatnia czarna tapeta - BOSKA! Co to jest? Obsługa normalna, nic szczególnego. Na Kabe dostałam 25% (ta cena to już po rabacie). Na Parę jakieś grosze, ale brałam niedużo. Tapeta Elitis oczywiście. Madeleine, ja malowałam Prolatexem Kabe (czyli lateksową), jest jeszcze Perfecta (do sufitów, akrylowa, tańsza) i Aquatex, jakaś oddychająca czy coś. Ale moje ściany nie oddychają. Do wyboru masz mat i pół mat, ale ten pół mat ma połysk i u mnie nie wygląda dobrze. Widać maziaje. Nie wiem na ile to wina malarzy, a na ile farby. Półmatem się maluje dużo trudniej. Elitis w Polsce jest koszmarnie drogi, rolka 700-900 zł, zależy jaka. Ja kupowałam w Niemczech. Jakieś 200 zł taniej na rolce. Madeleine, dlaczego Ty nie masz Dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.10.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 o, to moje ściany też nie oddychają, a przynajmniej sobie tego nie życzę Czyli Kabe prolatex mat, zapamiętałam Dasz linka do sklepu z tapetami? Dziennika nie mam, już i tak za dużo czasu w sieci siedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 24.10.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 (edytowane) Twój sierściuch jest z elitisa? Dasz namiar na sklep? Edytowane 24 Października 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 24.10.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 (edytowane) Święte słowa. Tak ma być. Prosto. (..) Może być prosto, ale nie musi. Kostka ułożona łukowo lub w okręgi (z dwukolorowej kostki) mogłaby stanowić ciekawy kontrapunkt dla pudełkowatej bryły budynku z wielkimi oknami (pod warunkiem, że wzory byłyby odpowiednio usytuowane względem budynku). Skoro jednak "ma być prosto" to będzie. W ogólności do takich modernistycznych budynków lepiej pasują inne materiały na patio i wejście do domu niż drobna kostka granitowa. Poniżej kilka inspiracji: [usunąłem z uwagi na copyrights. -neko] Edytowane 24 Października 2011 przez neko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 24.10.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 neko, fajnie fajnie, ale chyba Ania zrywać*kostki swojej nie będzie, by mieć jeden z domów jak w LA Patrząc na ostatnie zdjęcie wyobraziłam sobie Anulę wracającą do domu i skaczącą jak żabka, albo 5-latka grająca w klasy po kolejnej płycie Natomiast uroku wszystkim tym inspiracjom odebrać*nie można:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.10.2011 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 neko wszystko pięknie, tylko nie wiem co ma kostka na podjeździe z patio ? i to dodatkowo w ciepłym klimacie Ale inspiracje piękne. e-mól, madeleine, chcecie namiar na skle w Niemczech? Czy na stronę Elitisu? Czy na dystrybutora w Polsce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.10.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 krawezniki moga byc tez granitowe, ten beton nie wyglada fajnie, juz chyba betonowy kraweznik wygladalby lepiej, no albo eco-border Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 24.10.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 A czy ten beton aby nie jest przeznaczony do zasypania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.10.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 (edytowane) mozna to zasypac ale chyba tylko na zasadzie opaski zwirowej Edytowane 24 Października 2011 przez markoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 24.10.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ja Tikurillę kupuję w SawoMecie na Bartyckiej.Optiva jest matowa. Tę biorę na ściany do pokojów (ceny nie pamiętam, a rachunku nie mogę znaleźć), do łazienki Feelings Extra Durable (119 zł z 2,7L bazy), a na sufit Pure White (96,60 za 10l). I Optiva grunt (102,20 zł za 10/9l).To są ceny brutto. Mam 30 % rabatu. A namiary Anula byś podała do tego miejsca, skąd można kupić tapety w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.10.2011 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 A czy ten beton aby nie jest przeznaczony do zasypania? Tak, tak, do zasypania, ale boję się, że tam nic nie wyrośnie. Właściwie chodzi o trawę... Tapety Elitisu kupiłam tu: http://www.farben-schaefer.de/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 24.10.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 (edytowane) Dzięki, chodziło mi właśnie o namiar na sklep w DE. A pamiętasz ile Cię wysyłka wyniosła i czy może tą na żywo miałaś okazję widzieć? http://www.farben-schaefer.de/images/categories/visakat.jpg Edytowane 24 Października 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 24.10.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 No na trawe to tam troszke malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.10.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 dzięki, Anula, myślałam właśnie o sklepie w Niemczech. Przesyłka na terenie Niemiec powyżej 150 EUR bezpłatna.Balbina, dzięki wielkie za ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.10.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Na żywo można je obejrzeć w show roomie na Mokotowskiej. A ja zamawiałam własnie na adres niemiecki. I w sumie zaoszczędziłam kilka stówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 24.10.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 O rany azakrzew, Ty już prawie skończyłeś :jawdrop: Co za tempo! I ogrodzenie już stoi! To kamień? I dach pokryty blachą! Kiedy Ty to zrobiłeś? Nieźle... Piękny dom, prawdziwa rezydencja! Ile to to ma metrów??? dziękuję, zrobili nam to w tym czasie, w którym Ty prawie wykończyłaś dom dom ma 237 mkw mieszkalnej 290 mkw użytkowej, ale kubaturę brutto 1999 m3, czyli jakby miał z 500 mk pow użytkowej. Nim się zorientowałem o co chodzi to projekt już był prawie gotowy. Dziś pewnie bym inaczej do sprawy podszedł, choć lubię tę bryłę (lubię art deco i modernizm polski z lat 30 XX w) ogrodzenie to bloczki z betonu łupanego sonnblick dziś niezły f.up wyszedł - mamy za wysoko wylany strop nad pok dziennym, nad którym jest taras. Architekt specjalnie obniżył go o 10 cm ,a by weszło 15 cm styro, a teraz zmieści się max 10 jak odchudzimy płytki (na szczęście były przewidziany maksymalnie grube 3 cm) i wylewkę. w dzienniku aktualne fotki pokazuję, dla ciekawych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.10.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 A jak się ma kubatura netto do brutto? Sorry jeśli to głupie pytanie. Mój ma identyczną powierzchnię jak Twój, a kubaturę netto 850m3. Skąd u Ciebie dwa razy tyle?? No to z kamienia pewnie nici... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.10.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 chyba chodzi o wysokości i tak zwane dziury i antresole;)a co to mieszkalna ? a co użytkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.10.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 azakrzew - pod taras zakładam że dajecie XPS? No to trochę Wam tam będzie ciepła uciekało Ale i tak jestem pod wielkim wrażeniem postępów, szczególnie że za chwilę będziecie mieli skończoną elewację A to ogrodzenie to kto Ci robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts