anula05 24.10.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 chyba chodzi o wysokości i tak zwane dziury i antresole;) a co to mieszkalna ? a co użytkowa? Ale ja też mam wysoko i dziury... I też mam tarasy nad salonem i gabinetem.... Mam XPS ale od zewnątrz, czyli na stropie, też 10 cm.... Mało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 24.10.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Ale ja też mam wysoko i dziury... I też mam tarasy nad salonem i gabinetem.... Mam XPS ale od zewnątrz, czyli na stropie, też 10 cm.... Mało?? u nas miało być 15 cm poliestru ekstrudowanego właśnie już zasugerowałem Panu wykonawcy, aby dał spaceloft - to jest na bazie aerożelu, którym były ocieplane wahadłowce NASA i kombinezony kosmonautów, to ma lambdę 0,014 czyli 1 cm to ok 2,2 cm XPSa, tylko, że to kosztuje ok 150 zł za mkw dla 1 cm grubości, więc majątek, ale zobaczymy jutro co wykonawca zaproponuje co do kubatury to u nas wszędzie jest 3 m wysokości i sufit podwieszany też wszędzie no i mamy pustkę na pow ok 25 mkw, no i jeszcze poddasze nieużytkowe (na graciarnię), zupełnie nieplanowane (jego do pow użytkowej nie liczę, ale do kubatury chyba policzyli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 24.10.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 azakrzew - pod taras zakładam że dajecie XPS? No to trochę Wam tam będzie ciepła uciekało Ale i tak jestem pod wielkim wrażeniem postępów, szczególnie że za chwilę będziecie mieli skończoną elewację A to ogrodzenie to kto Ci robił? ogrodzenie firma z Pruszkowa, facet robi głownie proste stalowe (robi mi przęsła i bramy), ale ma podwykonawców murarzy, miłe chłopaki i bardzo pracowici, ale telefonu bezpośredniego do nich nie mam, generalnie tez żadna okazja jak u Anuli, ale efekt fajny tego muru, a jeszcze chcemy dać węże ledowe pod obróbkę blacharską więc będą podświetlane murki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.10.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 u nas miało być 15 cm poliestru ekstrudowanego właśnie już zasugerowałem Panu wykonawcy, aby dał spaceloft - to jest na bazie aerożelu, którym były ocieplane wahadłowce NASA i kombinezony kosmonautów, to ma lambdę 0,014 czyli 1 cm to ok 2,2 cm XPSa, tylko, że to kosztuje ok 150 zł za mkw dla 1 cm grubości, więc majątek, ale zobaczymy jutro co wykonawca zaproponuje co do kubatury to u nas wszędzie jest 3 m wysokości i sufit podwieszany też wszędzie no i mamy pustkę na pow ok 25 mkw, no i jeszcze poddasze nieużytkowe (na graciarnię), zupełnie nieplanowane (jego do pow użytkowej nie liczę, ale do kubatury chyba policzyli) No to ktoś coś źle policzył albo u mnie albo u Ciebie, bo ja też mam 3 metry wysokości wszędzie i też mam pustkę mniej więcej taką i też mam nieużytkowe poddasze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 24.10.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 No to ktoś coś źle policzył albo u mnie albo u Ciebie, bo ja też mam 3 metry wysokości wszędzie i też mam pustkę mniej więcej taką i też mam nieużytkowe poddasze.. u nas kubatura netto 1034 m3 niesamowite, bez wodki nie rozbierjosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 26.10.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ania masz już kuchnię??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 26.10.2011 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ania masz już kuchnię??? Nie, zaczną składać w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.10.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Anula, jest pięknie! Położenie kostki 120 zł/m2 to sama robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.10.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Anula na gorąco. ładnie się robi na zewnątrz. masz super podejscie do kostki:wiggle: coś się zmieniło od etapu elewacja. ale fakt graniowa , wychodzi różnie. zasypujesz ja piachem jak normalną? ja mur tez mam z marmolitu i do tego ciemniejszy. wiesz jak na tym każdą nierównośc widać. czym masz wykończony na gorze? nam kompletnie spierniczyli po wewnętrznej stronie na dole . były az do 10 cm ubytki. ale to byli parciarza. wyrzuciliśmy ich( zapłacilismy) i wzięliśmy naszego Pana majstra co stawiał dom do poprawek:confused: z tapetą jednak nie wytrzymałaś? tą kropkowaną???? ania ty się nie boisz tak jasnego blatu? zobaczymy jak będzie się sprawował. ja mam prawie czarny, ale nie nie:no: nie jednolity. kazdy okruszek, kazdy paluszek. no ale się zmywa z soku, pomidorów itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 27.10.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Nie mogę się doczekać fotorelacji z poniższego podpunktu Po 1.11 zacznie się jazda. Montaż kuchni, montaż drzwi, listew, mebli łazienkowych, luster, elementów drewnianych w salonie i holu, no i dziesiątki zadań dla ekipy wykończeniowej Samochody i flugger wydają się z sobą grać, po tygodniu zapomnisz o co Ci chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 27.10.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Aniu, jesteś w stanie mi powiedzieć ile kosztował was ten mur od zera do otynkowania? (sam mur, bez przęseł, bramy, furtki) Dlaczego pytam. Będę robić swoje ogrodzenie ryzykując, że za chwilę (rok, 3, 5 może) miasto przebudowując drogę, która jest w planach rozwali je a ja będę musiała stawiać od nowa. Ja się uparłam postawić na obecnym fundamencie, mąż chce już w nowej linii, docelowe (a to jest kupę metrów od obecnej drogi). Ciekawa jestem jaką sumę ryzykuję, bo od tego zależy czy mąż mnie nie wyrzuci z domu za jakiś czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.10.2011 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Anula z tapetą jednak nie wytrzymałaś? tą kropkowaną???? ania ty się nie boisz tak jasnego blatu? zobaczymy jak będzie się sprawował. ja mam prawie czarny, ale nie nie:no: nie jednolity. kazdy okruszek, kazdy paluszek. no ale się zmywa z soku, pomidorów itp Tak, kropki. Boję się blatu, ale w odwiecznym dylemacie ładne czy praktyczne wygrało ładne. Znajoma ma taki blat i nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.10.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Aniu, jesteś w stanie mi powiedzieć ile kosztował was ten mur od zera do otynkowania? (sam mur, bez przęseł, bramy, furtki) Dlaczego pytam. Będę robić swoje ogrodzenie ryzykując, że za chwilę (rok, 3, 5 może) miasto przebudowując drogę, która jest w planach rozwali je a ja będę musiała stawiać od nowa. Ja się uparłam postawić na obecnym fundamencie, mąż chce już w nowej linii, docelowe (a to jest kupę metrów od obecnej drogi). Ciekawa jestem jaką sumę ryzykuję, bo od tego zależy czy mąż mnie nie wyrzuci z domu za jakiś czas Monia, nie jestem w stanie powiedzieć. Mam wycenę na poszczeglne elementy z innej firmy, prześlij mi adres e-mail, to Ci wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 27.10.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Anula, bardzo ładnie prezentuje się Twoje ogrodzenie Czy dajesz jakieś obróbki blacharskie w końcu? Bo chyba nawet nie trzeba... W sobotę zobaczę na żywo No i ciekawa jestem kostki. Kolorystycznie wygląda cudnie! Wyspa-statek - super!!! Co będzie w tych "dziurach"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.10.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Ania właśnie masz obróbkę blacharską na murze??? my mamy blacha wygięta kanciasto. w poprzednim domu był mur kamienny bez obrobki z jednej strony, od wewnątrz tynk. i porobiły się paskudne zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.10.2011 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Nie ma obróbki blacharskiej. Celowo. Jest spadek do wenątrz, tynk żywiczny. Zobaczymy, jak będzie w praktyce. Wiem, że będą zacieki, ale jeśli to będzie kwestia spryskania raz w miesiącu Karcherem, to damy radę. Mamy raptem 10 m muru. A jeśli będzie jakaś tragedia, to założymy obróbki z blachy. Paulina, w "dziurach" będą szuflady:)Jak kuchnia wyjdzie dobrze, a mam przeczucie, że tak, to stolarza tez juz masz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.10.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Położenie kostki 120 zł/m2 to sama robocizna? Nie, 160 /m na gotowo, wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.10.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Ania my mieliśmy tynk akrylowy, bez spadku. and murem rosły sosny , tzn w pobliżu. zacieków nie dało się usunąć ale mur nie był czyszczony co tydzień. teraz mam marmolit też bardzo ciemny, bo przy uliczce osiedlowej:rolleyes: i jest ok. od maja. już nawet delikatnie winem i bluszczem obrasta.Tkie było założenie, że przy małej działce , chociaż troche zieleni na murze. za murem chodnik bez zieleni i ulica. choć za nami las( no dwa domy za)ale widać . mamy 2 kroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.10.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Super, chciałabym mieć dom w mieście przy lesie. Marzenie.Ja na zabitej dechami wsi. A wino i bluszcze też puszczę gdzie się da, więc zacieki mi nie straszne:) Poza tym tynk żywiczny nie chłonie jak akrylowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 27.10.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Wyspa zapowiada się ciekawie.jak nadrabiałam zaległości na forum to natknęłam się u e-mólka na jej inspiracje i tam zobaczyłam zdjęcia podobnej wyspy. Od razu pomyślała o Tobie. Widać, że będzie pięknie.A to te e-mólkowe inspiracje:http://interiorzine.com/wp-content/uploads/2010/09/stylish-home-interior-kitchen.jpghttp://interiorzine.com/wp-content/uploads/2010/09/stylish-homes-living-night.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts