Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ania, bardzo podoba mi się wyspa. Kiedyś znalazłam inspirację z podobną, tylko bardziej obłą :) Czym ją będziesz wybarwiać?

Sprawdź stolarzy, a za sto lat przyjdę po namiar :D

A te ostatnie uchwyty do pokoju Córci przypominają mi charmsy Murano Pandory ;) Weź je, są bardziej ponadczasowe :)

Super, chciałabym mieć dom w mieście przy lesie. Marzenie.

Ja na zabitej dechami wsi.

A wino i bluszcze też puszczę gdzie się da, więc zacieki mi nie straszne:) Poza tym tynk żywiczny nie chłonie jak akrylowy.

ale za to masz super działkę i dom z płaskim dachem". więc plusy, a jeden minus.Co tam:p

Trzeba powoli myśleć o odbiorze budynku i załatwieniu formalności. Dziś dzwoniłam do kierbuda i zanotuję tu, co jest do załatwienia:

1. Protokół kominiarski

2. Inwentaryzacja geodezyjna a powykonawcza

3. Świadectwo energetyczne budynku

4. Drugi ze starostwa (w tym zgłoszenie do odbioru, oświadczenie kierownika budowy)

5. Uzupełniony Dziennik Budowy

Anula, dzięki za info o kostce.

Co to jest ten punkt 4 ???

Monika, nie mam pojęcia co to za urządzenie.

Madeleine, ja moijego kierbuda widziałam ze 4 razy w życiu. On mi powiedział przez tel, że mam to załatwić. Nie chciałabym już za to mu dodatkowo też płacić. Skompletuję te papiery, on zbierze do kupy, podpisze co trzeba i już.

Barbara, drzwi lamelkowe białe zamawiam właśnie w Classen. A Okap zamówiłam Electroluxa do zabudowy i stolarz od kuchni mi obuduje lakierowanym mdf.

Marta, dzięki, chyba własnie zamówię te w kropki.

Oj, neverending story z ekipą Pana Huberta?

Szkoda tylko że to wszystko wyszło po malowaniu...

Ale myślę że da się zaszpachlować, pomalować ostrożnie (oblepiając taśmą wokoło) i będzie ok :)

Może chociaż skosy masz dobrze zrobione, a nie tak jak u nas *sigh*

Widzę też Tolomeo w salonie :)

Witaj Anula

postępy prac imponujące!!! Mam pytanie dotyczące kamienia - czy można go stosować również na zewnątrz? Czy ekipa, która montowała kamień zajmuje się również jego sprowadzeniem? Czy mogę prosić o namiary na tę firmę na priva?

pozdrawiam

Moni_ta

kamień to marmur, chyba można na zewnątrz, ale pewna nie jestem, musisz podpytać fachowców. Tak, kamień był sprowadzony, obrobony i położony przez jedną firmę. Wyślę CI namiary na priv, bo mogę ich polecić z czystym sumieniem.

Pozdr.

Salik, nie mam skosów, na szczęscie:)