monika996 03.11.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Myślę, że w większości będą puste chyba ,że Monia coś u ciebie ugotuje:p ja też juz czekam na twoją kuchnię oj i już jestem zielona z zazdrości:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.11.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Blat zamawiam osobno, znalazłam fajnego dostawcę - http://www.materpol.pl, tel. do Pana Tomka:) 609 555 749. Grubość może być 12 mm lub 24 mm, u mnie będzie 24 mm, gdyż producent nie zaleca tak cienkich jak 12 mm. Szafki nie są specjalnie wzmacniane. Anula, jesteś pewna, że płyta Staronu będzie miała 24mm??? Najgrubsze jakie są to Corianowe 19mm. Staron ma płyty 6mm i 12,3mm. Inni producenci mają jeszcze 8mm. Na blaty 12mm to grubość idealna, nie daje się 6 i 8, zwłaszcza jak komora ma być podwieszana i z tego samego materiału. Jeśli nawet masz podwójnie ten Staron, to przy 24mm to ogromny ciężar będzie... A jaka docelowa grubość blatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 03.11.2011 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Elena, mam mieć dwie płyty po 12 mm z tego co wiem... Pan od blatu nie mówił, że to jakiś specjalny ciężar i że cokolwiek trzeba specjalnie wzmacniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 03.11.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Dzieczyny, poratujcie please, poszukuję czarnego, obłego dozownika do mydła, do zamocowania w ścianie. Bez dodatków kolorystycznych, bez chromu, cały czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.11.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Elena, mam mieć dwie płyty po 12 mm z tego co wiem... Pan od blatu nie mówił, że to jakiś specjalny ciężar i że cokolwiek trzeba specjalnie wzmacniać... A sprawdzałaś u innych wykonawców? Też Ci proponowali 24mm? Nie spotkałam się wcześniej z tym, żeby wykonawcy taką grubość proponowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 03.11.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 A czemu Cię to dziwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.11.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Ania! Już drzwi są? Boże, ale zasuw Pokaż kuchnię koniecznie. Na pewno jest jakaś fota! O co chodzi z tymi uchwytami? Jakie konkretnie mają być? Takie skryte czy na wierzchu? Bo może jakieś aluminiowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 03.11.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 wow witam przeczytałam dziennik od dechy do dechy cóż dom.... piękny... las przestrzeń dla mnie suuper czy ja wyczuwam tutaj jakieś włoskie klimaty, Włochy dla mnie super, ostatnie i przedostatnie wakacje Toskania Rzym suuuper sprawa teraz mam apetyt na Ligurię zdjęcia w dzienniku bardzo fajne hej zapraszam też do mnie czasami... z cennymi uwagami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.11.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) A czemu Cię to dziwi? Anula, dziwi mnie to dlatego, że żaden wykonawca nie proponuje podwójnej płyty kompozytowej na blat. Producent robi płyty o grubości 12mm i takie są stosowane na blaty kuchenne. Edit: tutaj cytat ze specyfikacji technicznej Corianu: U innych producentów jest podobnie - 12mm to jest optymalna grubość na blat kuchenny, bez wchodzenia niepotrzebnie w koszty. Jeśli Twój wykonawca zaproponował Ci, że płytę 12mm da podwójnie, w sensie żeby grubość była większa, to moim zdaniem to naciąganie. Bo co innego, jeśli zużywa dwie płyty na cały blat - być może po prostu jedna płyta to za mało na całą powierzchnię u Ciebie. A pod spód i tak daje się płytę wiórową. Edytowane 3 Listopada 2011 przez Elena76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 03.11.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Dzięki, Anula, za linka. Chyba do mnie będą mieli za daleko, ale nie zaszkodzi zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 03.11.2011 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Anula, dziwi mnie to dlatego, że żaden wykonawca nie proponuje podwójnej płyty kompozytowej na blat. Producent robi płyty o grubości 12mm i takie są stosowane na blaty kuchenne. Edit: tutaj cytat ze specyfikacji technicznej Corianu: U innych producentów jest podobnie - 12mm to jest optymalna grubość na blat kuchenny, bez wchodzenia niepotrzebnie w koszty. Jeśli Twój wykonawca zaproponował Ci, że płytę 12mm da podwójnie, w sensie żeby grubość była większa, to moim zdaniem to naciąganie. Bo co innego, jeśli zużywa dwie płyty na cały blat - być może po prostu jedna płyta to za mało na całą powierzchnię u Ciebie. A pod spód i tak daje się płytę wiórową. Dopytam jutro i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.11.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Dopytam jutro i dam znać. Mam nadzieję, że to jakiś chochlik po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 03.11.2011 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Raczej nie sądzę, bo debatowaliśmy o tym dość długo, ale już nie pamiętam, za dużo mam na głowie Pamiętam, że chcieliśmy 2 cm, ale się nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.11.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Brat mi podesłał kartę ze Staronu. Na dole jest napisane, że nie rekomendują na blaty i inne poziome powierzechnie 6mm - czyli 12mm jest ok, nie wiem czy coś widać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 03.11.2011 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Spojrzałam jeszcze w umowę - grubość materiału 12 mm, grubość blatu 24 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.11.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 A ja mam 5cm laminat i nie wiem o czym wy tutaj prawicie Chcę zobaczyć kawałek kuchni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 03.11.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Spojrzałam jeszcze w umowę - grubość materiału 12 mm, grubość blatu 24 mm. Ania, to pewnie wszystko jest tak jak być powinno - płyta Staron ma te 12mm, a pod spód dają płytę mdf albo wiórową, żeby uzyskać grubość docelową. Ja zrozumiałam z tego co napisalaś, że chcą dać podwójnie płytę kompozytową, bo producent tak zaleca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 04.11.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 elena ale z ciebie detektyw. Ania jak w końcu 12 plus 12 ale plyty???ja mam granit 20 mmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 04.11.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Anula a Ty zamiast pokazywać nam swoje cudności to cudze listwy wybierasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.11.2011 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Witaj KHB, zapraszam, postaram się wpadać, ale nie obiecuję za często, bo jestem w totalnym niedoczasie Dopytałam o blat, rzeczywiscie jest tak, ja pisze Elena, 12 mm Staronu i 12 mm płyty pod spodem, co wzmacnia konstrukcję. Wszystkogra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts