e-mól 04.11.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Planowałam u siebie wysokie opaski, potem mi przeszło, bo nie znam pewnego wykonawcy, a rozmowy z kolejnymi specami doprowadzają mnie do szału, ale po Twoich fotkach jednak się pomęczę i jeszcze poszukam. Szafa córci faktycznie cudna, o kuchni ciężko coś powiedzieć, poza tym że dobrze, że nie machnęliście ręką. Zazdroszczę takiej szybkiej ekipy, ja to chyba w innym świecie (mieście) żyję, ja głupich wycen doprosić się nie mogę, nie mówiąc o pomiarach, realizacji, terminach, a mamę-teściową to ujrzałam z Gonnies, pamiętacie ją? http://gremlindog.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/10/mama-fratelli.jpg Spirea jesteś niesamowita, znasz internet na pamieć jak Chuck Norris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.11.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 E-mól, spokojnie miałam to zapisane "na wszelki wypadek". Ale inna sprawa, że pamięć mam dobrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.11.2011 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 (edytowane) Zazdroszczę takiej szybkiej ekipy, ja to chyba w innym świecie (mieście) żyję, ja głupich wycen doprosić się nie mogę, nie mówiąc o pomiarach, realizacji, terminach, a mamę-teściową to ujrzałam z Gonnies, pamiętacie ją? http://gremlindog.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/10/mama-fratelli.jpg Spirea jesteś niesamowita, znasz internet na pamieć jak Chuck Norris :wave: ZAJEBISTE odpowiedzi się nie doczekałam:( ale co tam... nie zrażam się Jeszcze raz zapytam o cenę szafy u córci:D Na priva oczywiście... a mogę przy okazji poznać cenę kuchni? To ta sama ekipa robiła co szafy? Moja kuchnia też będzie duża i z chęcią poznam cenę dla prównania:yes: Już, już piszę Z ciekawości - jaką wysokość ma pokój córki? (pytam pod kątem wysokości zabudowy) 3 metry Te środkowe półeczki u córki będą niezabudowane? Tak, to miejsce na zabawki i książki Sprzątanie - nie możesz wziąć jakiejś pani? bez sensu, abyś się zarzynała, sprzątanie po remoncie/ budowie jest dużo gorsze niż normalne. A jak się dzieci (tzn. głównie starsze, bo młodsze to pewnie niewiele rozumie) zachowują w związku z przeprowadzką? mocno podekscytowane? Chyba muszę wziąć ekipę do tych 140m2 okien, nie tylko Panią Ale sama też zakasam rękawy, bo wąż w kieszeni syczy:) Córka się cieszy z kropek na ścianie:) Ona się już tyle razy przeprowadzała, że ten kolejny chyba nie robi jej różnicy Edytowane 4 Listopada 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.11.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 od kilku dni zaglądałam czekając na kuchnię, Aniu chociaż to nie moja kuchnia to nie mogłam się jej doczekać, czuję że od dzisiaj bedzie w Twoim dzienniku tłoczno Mnie bardzo trudno sobie to wszystko wyobrazić jak nie ma drzwiczek i filc na podłodze, ale wiem że będzie obrzydliwie zajefajna Drzwi te z opaską super i to otwieranie do środka... A pokój córeczki...szkoda że nie mam dziewczynki- gratulacje Ale masz fajnie.Wszyscy byśmy chcieli być na tym etapie co Ty. Mogłabyś zdradzić gdzie te drzwi zamawiałaś? w Katowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.11.2011 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Mogłabyś zdradzić gdzie te drzwi zamawiałaś? w Katowicach? Tak, w Katowicach, http://www.interior.katowice.pl/ Piotr Bebek, powołaj się na Anię z W-wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.11.2011 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 No dobra, dla zainteresowanych jeszcze jedno zdjęcie telefoniczne z ostatniej chwili - ciepłe jak bułeczka. Mamy problem - beznadziejnie sobie wymyśliliśmy sposób otwierania tych szuflad... Frez na dole i frez z góry. Trzeba się schylac. Nie wiem jak to wyszło. Idiotyzm. DO teo coś się pje...ło i szafka pod zlewem, gdzie miał być kosz, nie jest szafką tylko dwiema osobnymi szufladami. I niby dzie mam wstawić kosz? Do tej niskiej szuflady? I się schylać za każdym razem? Idiotyzm. Rano jadę walczyć. Tam miał być klik. Albo wstawimy silniczek. COś trzeba z tym zrobić. AAAAAAAAAAAAA.....!!! Oszaleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ale sama też zakasam rękawy, bo wąż w kieszeni syczy:) No ja zakasałam, ale więcej okien (a myliśmy razem z K) bym chyba rady nie dała. A wiesz ile u mnie jest mniej ... 5 razy? Odchorowałam to i to nieźle (myślałam, że w nocy z bólu ręki zjem własne zęby ... masssakra) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.11.2011 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Nie, no tych okien myć nie będę. Odchoruję te 4 zł/m2 Chociaż jak się przeliczy x 140 to..... Ale chociaż piętro spróbuję sama ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 I niby dzie mam wstawić kosz? Do tej niskiej szuflady? I się schylać za każdym razem? Idiotyzm !!! Miałam dokładnie tak samo! Oświeciło mnie tuż przed złożeniem zamówienia, jak mam tę szufladę otwierać i dlaczego tak ma być. Zmienili Ty też*walcz, bo to mega niewygodne będzie Nie rozumiem pierwszej części. Zawsze do dolnych szuflad trzeba się schylić. O co chodzi? A tak poza tym - super Te górne szafki w ciągu wyglądają świetnie. Ja chcę robić*dodatkowe (już*u stolarza) takie długie w ciągu na jednej ścianie na której mam na razie zaplanowaną*prostą półkę obok sbsa Bym miała namiastkę zabudowy do sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Nie, no tych okien myć nie będę. Odchoruję te 4 zł/m2 Chociaż jak się przeliczy x 140 to..... Ale chociaż piętro spróbuję sama ogarnąć. Czyli co? Niecałe 600 za mycie wszystkich Twoich okien??? Nawet bym się nie zastanawiała! Skąd masz tych ludzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.11.2011 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Czyli co? Niecałe 600 za mycie wszystkich Twoich okien??? Nawet bym się nie zastanawiała! Skąd masz tych ludzi? Jeszcze nie dzwoniłam, ale wyczytałam tu: http://www.meraclean.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=80&Itemid=117&lang=pl !!! Miałam dokładnie tak samo! Oświeciło mnie tuż przed złożeniem zamówienia, jak mam tę szufladę otwierać i dlaczego tak ma być. Zmienili Ty też*walcz, bo to mega niewygodne będzie Nie rozumiem pierwszej części. Zawsze do dolnych szuflad trzeba się schylić. O co chodzi? No i jak masz w efekcie? Jak otwierasz szuflady? Do dolnych trzeba zawsze, ale do górnych nie, a u mnie trzeba będzie nawet do górnych, bo mają frez od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 04.11.2011 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ja mam w szufladzie podzlewowej imitację dwóch szuflad, a faktycznie to jedna głęboka szuflada z ogromnym frontem, ale upchnęłam tam wewnętrzną bardzo płytką, pod konkretny kosz z ikea, ale na środku jest wycięta na syfony, ściereczki gąbeczki tam trzymam, ale jak mam ogromny zlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Do dolnych trzeba zawsze, ale do górnych nie, a u mnie trzeba będzie nawet do górnych, bo mają frez od spodu Aaaa, ok, już rozumiem! Czyli co? Sztućce np, podręczne rzeczy, też*będą właśnie w nich. Trochę nieciekawie, ale to jest kwestia przyzwyczajenia. A mnie się normalnie cały front z koszami będzie wysuwał Okazało się*że to jest sporo droższe rozwiązanie od szuflad i dlatego tak mnie chciał chłopak załatwić (droższe w Hackerze, bo to cała szafka inna i system blumowski też, a to u nich jest przesadnie i niewspółmiernie do cen bluma drogie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.11.2011 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Nie, nie, sztućce i podręczne będą w szufladach w wyspie. W szufladach miały być... talerze na przykłąd.A kosz miał być dokładnie jak u Was - w wysuwanej ogromnej szuflado-szafce (imitacja dwóch szuflad), przynajmniej tak mi się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Nie, nie, sztućce i podręczne będą w szufladach w wyspie. W szufladach miały być... talerze na przykłąd. No jassssne! Wyspa No to jak talerze, to luuuzik. Przywykniesz A jeśli o ten front chodzi, to wiesz, to jest coś zupełnie innego. To jest cały system, wysuwana półka śmieciowa z frontem, nie szuflada. Dodatkowo musi to być naprawdę solidne, żadna popelina, bo potem będzie jak u mojej znajomej, że front cały tańczy, bo się poluzował po kilku miesiącach normalnej eksploatacji kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.11.2011 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Anula - czy ten filc którym przykrywałaś podłogę jest tylko na drewnie?Zastanawiam się jak zabezpieczyć u siebie kafle na parterze przed zniszczeniem (a szczególnie fugi), szczególnie w czasie prac typu wykonanie podwieszanego sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Anula - czy ten filc którym przykrywałaś podłogę jest tylko na drewnie? Zastanawiam się jak zabezpieczyć u siebie kafle na parterze przed zniszczeniem (a szczególnie fugi), szczególnie w czasie prac typu wykonanie podwieszanego sufitu. grubym falowanym kilkuwartwowym kartonem (widać go u mnie na ostatnich zdjęciach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.11.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Te szafki na górze wspaniałe, a szuflada na kosz tak jak e-mól i monsanbia mówiły powinna być jedna imitująca dwie-to oczywiste, wiec walcz i nie zastanawiaj się czy napewno tak zamawiałaś, bo napewno tak zamawiałąś .A jeśli chodzi o sposób otwierania to możesz tę pod zlewem otwierać naciskając kolanem, to szalenie wygodne przy mokrych i brudnych rękach-więc jeśli możesz zmienić to pomyśl o tym. A o co chodzi z tymi frezami do otwierania, bo ja frezy zamierzam mieć, niewygodne to strasznie jest?moja siostra ma we frezach listwy metalowe i nie narzeka,więc mam mentlik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 05.11.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 No jassssne! Wyspa No to jak talerze, to luuuzik. Przywykniesz A jeśli o ten front chodzi, to wiesz, to jest coś zupełnie innego. To jest cały system, wysuwana półka śmieciowa z frontem, nie szuflada. Dodatkowo musi to być naprawdę solidne, żadna popelina, bo potem będzie jak u mojej znajomej, że front cały tańczy, bo się poluzował po kilku miesiącach normalnej eksploatacji koszaale to coś miała skaszanione, ja taką szafkę z ikei miałam, czyli umówmy się - nie jest to najwyższa półka - i rewelacja, nic się z tym nie działo, mimo wielkiego kosza na śmieci obładowanego wiadomo, jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.11.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Wygląda super wszystko! Anula mam pytanie o to licowanie drzwi ze scianą. 1. Czy dobrze rozumię, że grubość opaski jest równa ze scianą? Jak zatem wykończona jest przestrzeń miedzy opaską a tynkiem? 2. Bo druga opcja jest taka, ze źle pomyślałam wyżej i że to licowanie o którym piszesz to jednak dotyczy tylko tego, że drzwi są wszystkie po jednej stronie futryny a opaski i skrzydła odstają jednak od sciany o swoją grubość (czyli opaska wykłada się na tynk jak to zawsze sie robi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts