anula05 08.11.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 pokój córeczki słodki, zabudowa szafy swietnie sie komponuje z tapetą, u synka też bedzie taka zabudowa ???? Podobny układ, ale materiał zupełnie inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.11.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Na filmikach widać, że wystarczy delikatnie dotknąć, a już się otwiera... nie boisz się, że co chwila będzie ci się otwierał Może naprawdę sprawdź sobie mój system... pewnie się też okaże, że jest dużo tańszy;) Tak, tańszy, to tip-on klasyczny zapewne, ale moja szuflada będzie miała 80 cm x 80 cm, a w niej ciężki kosz i może być problem ze zwykłym tip-onem. Nie otwiera się jak delikatnie dotkniesz, czujnik jest jakieś 3 mm wgłąb, ale pokombinujemy z elektrykiem, żeby może zamontować czujkę od dołu, wtedy nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.11.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Monia, z innej beczki. Wstawili mi drzwi i nie wyobrażam sobie malowania na gotowo PRZED drzwiami. Nie daj się w to wrobić. Jest później sporo poprawek. Tak tak malowanie, to ja miałam mieć po. Tylko chodzi o to, że obydwa malowania po Montaż jutro o 12:00 a jeśli jesteśmy w temacie. Jak zabezpieczasz te drzwi przed malowaniem. Ościeżnice -spoko, ale skrzydla? A żywica się rysuje, nie ma bata Dlatego zrezygnowałam z żywicy, którą planowałam do jadalni, holu, kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.11.2011 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Tak tak malowanie, to ja miałam mieć po. Tylko chodzi o to, że obydwa malowania po Montaż jutro o 12:00 a jeśli jesteśmy w temacie. Jak zabezpieczasz te drzwi przed malowaniem. Ościeżnice -spoko, ale skrzydla? Nie wiem, mam nadzieję, że zrobi to ekipa, nie ja. Ja tylko przyjadę sprawdzić. Mam nadzieję Jutro mam lekarza z Adasiem w centrum, zejdzie mi pewnie do 14-15 tej, więc nie mogę Was zaprosić :cry::cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.11.2011 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Magda, doczytałam, że piszesz o jakimś pedale, a nie tip-onie. Możesz napisać coś więcej, o co chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.11.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Ale ja nie mówię o zwykłym tip-on'ie, tylko o takim pedale jak ja mam... nie wiem jak się ten system zwie, ale u mnie się bardzo sprawdził... zrobiłam ci fotki: http://i3.fmix.pl/fmi479/720cc5820005a85b4eb99e38/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi2825/b39a7dd8002a62484eb99e31/zdjecie.jpg Po otwarciu: http://i1.fmix.pl/fmi2771/9968d83a000a10544eb99e36/zdjecie.jpg Naciskasz - i otwarte;) Aby zamknąć wystarczy klapnąć szufladą... Może się okazać, że przy 80-tce się nie sprawdzi... ale wątpię, bo jak widać to właśnie alternatywa dla tip-on'ów, gdy te nie dają rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.11.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Magda, doczytałam, że piszesz o jakimś pedale, a nie tip-onie. Możesz napisać coś więcej, o co chodzi?? a widzisz:lol2: ja już w tym czasie fotki cykałam i posta skrobałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.11.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Dzięęęęki. Ja bym na to poszła, ale Mój Szanowny Mąż Esteta nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.11.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Dodam tylko, że tego pedała to jakoś specjalnie nie widać (dowód?: każdy sie pyta jak ten kosz otworzyć i trzeba instruować - nikt go nie zauważa) Na zdjeciu widać, bo siedzę przed nim na podłodze... jak się stanie, to już nie widać Acha... no i u nas jest w kolorze zbliżonym do cokołu... na zdjęciu oczywiście "wyszedł", ale w realu kolor zlewa się z cokołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.11.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Anula, to zależy chyba od monterów... ja miałam w poprzednim mieszkaniu montowane drzwi po malowaniu i nic kompletnie nie poprawiałam (ale faktem jest, że akryl szedł wyłącznie od góry ościeżnicy, bo ściany udały się proste, zresztą drzwi były białe i nie trzeba było). ja też po malowaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.11.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Jutro mam lekarza z Adasiem w centrum, zejdzie mi pewnie do 14-15 tej, więc nie mogę Was zaprosić :cry::cry: A ja to się normalnie wpraszam z K (jeśli uda mi się*go namówić) kiedyś*przy okazji, jeśli będziemy w okolicy Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.11.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Nie wpraszasz się, bo jesteście zaproszeni! Koniecznie z K! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.11.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Aniu już kiedyś pytałam, ale nie odpowiedziałaś. Jaką masz żywicę w pralni? Bo masz w pralni prawda - czy coś pochrzaniłam? Bo są podobno różne. Ja słyszałam o epoksydowej i poliuretanowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.11.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Mam w pralni (wysoki połysk) i garażu (chropowatą), ale uwierz mi nie mam pojęcia czy to jest poliuretanowa czy epoksydowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.11.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Ania dużo tych rzeczy do odhaczenie wręczyłas wykończeniówce??? napisz jak było na koncercie. idziesz z Monią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 08.11.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 To ja się dołącze do pytania o żywicę: mnie interesuje czy ona jest ciepła w dotyku, da się stanąć gołą stopą bez dreszczy? Bo płytki/gres jak nie odpalona podłogówka to są zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.11.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Mam w pralni (wysoki połysk) i garażu (chropowatą), ale uwierz mi nie mam pojęcia czy to jest poliuretanowa czy epoksydowa A to szkoda. Bo oglądałam u Moni w garażu (ale ona jest z posypką). Oglądałam u jednego faceta - ma zrobione te poliuretanowe - mówi, że się to robi w biurach i tylko trochę się rysuje. No i nie wiem co to znaczy to "trochę" - do zniesienia czy nie . Ten facet miał tym całość podłóg w domu w żywicy, oprócz sypialni (stolarz dał więc drewno). No i ja kombinuję podobnie jednakże wszystko zależy od trwałości takiego rozwiązania. Zwłaszcza, że położenie żywicy poliuretanowej nie jest wcale takie tanie . On mówił o 250-300 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.11.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 On mówił o 250-300 zł/m2. Tę żywicę, którą ja mam też inna firma chciała za 300 robić (ja miałam za ok60) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.11.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) To ja się dołącze do pytania o żywicę: mnie interesuje czy ona jest ciepła w dotyku, da się stanąć gołą stopą bez dreszczy? Bo płytki/gres jak nie odpalona podłogówka to są zimne. Jak byłam u tego faceta o którym piszę wyżej - byłam w październiku, podłogówka była wyłączona, chodziliśmy w skarpetkach (nasz archi nam kazał zdjąć buty , właściciel chodził w butach - podłoga nie sprawiała wrażenia zimnej. Dzieci się nie skarżyły. Nie wiem jak u Ani. edit: poprawka, bo zjadłam najważniejsze słowo Edytowane 8 Listopada 2011 przez adk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 08.11.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Tę żywicę, którą ja mam też inna firma chciała za 300 robić (ja miałam za ok60) A wiesz może która to? żywica? to na wszelki wypadek wezmnę od Ciebie namiary (jak mi wyślesz oczywiście ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts