Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na filmikach widać, że wystarczy delikatnie dotknąć, a już się otwiera... nie boisz się, że co chwila będzie ci się otwierał:confused: Może naprawdę sprawdź sobie mój system... pewnie się też okaże, że jest dużo tańszy;)

Tak, tańszy, to tip-on klasyczny zapewne, ale moja szuflada będzie miała 80 cm x 80 cm, a w niej ciężki kosz i może być problem ze zwykłym tip-onem.

Nie otwiera się jak delikatnie dotkniesz, czujnik jest jakieś 3 mm wgłąb, ale pokombinujemy z elektrykiem, żeby może zamontować czujkę od dołu, wtedy nie będzie problemu.

Monia, z innej beczki. Wstawili mi drzwi i nie wyobrażam sobie malowania na gotowo PRZED drzwiami. Nie daj się w to wrobić. Jest później sporo poprawek.

Tak tak

malowanie, to ja miałam mieć po. Tylko chodzi o to, że obydwa malowania po

Montaż jutro o 12:00

a jeśli jesteśmy w temacie. Jak zabezpieczasz te drzwi przed malowaniem. Ościeżnice -spoko, ale skrzydla?

A żywica się rysuje, nie ma bata :no: Dlatego zrezygnowałam z żywicy, którą planowałam do jadalni, holu, kuchni

Tak tak

malowanie, to ja miałam mieć po. Tylko chodzi o to, że obydwa malowania po

Montaż jutro o 12:00

a jeśli jesteśmy w temacie. Jak zabezpieczasz te drzwi przed malowaniem. Ościeżnice -spoko, ale skrzydla?

Nie wiem, mam nadzieję, że zrobi to ekipa, nie ja. Ja tylko przyjadę sprawdzić. Mam nadzieję ;)

Jutro mam lekarza z Adasiem w centrum, zejdzie mi pewnie do 14-15 tej, więc nie mogę Was zaprosić :cry::cry::cry::cry:

Ale ja nie mówię o zwykłym tip-on'ie, tylko o takim pedale jak ja mam... nie wiem jak się ten system zwie, ale u mnie się bardzo sprawdził... zrobiłam ci fotki:

http://i3.fmix.pl/fmi479/720cc5820005a85b4eb99e38/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi2825/b39a7dd8002a62484eb99e31/zdjecie.jpg

Po otwarciu:

http://i1.fmix.pl/fmi2771/9968d83a000a10544eb99e36/zdjecie.jpg

Naciskasz - i otwarte;) Aby zamknąć wystarczy klapnąć szufladą... Może się okazać, że przy 80-tce się nie sprawdzi... ale wątpię, bo jak widać to właśnie alternatywa dla tip-on'ów, gdy te nie dają rady

Dodam tylko, że tego pedała to jakoś specjalnie nie widać (dowód?: każdy sie pyta jak ten kosz otworzyć:lol2: i trzeba instruować;) - nikt go nie zauważa) Na zdjeciu widać, bo siedzę przed nim na podłodze... jak się stanie, to już nie widać;)

Acha... no i u nas jest w kolorze zbliżonym do cokołu... na zdjęciu oczywiście "wyszedł", ale w realu kolor zlewa się z cokołem.

Anula, to zależy chyba od monterów... ja miałam w poprzednim mieszkaniu montowane drzwi po malowaniu i nic kompletnie nie poprawiałam (ale faktem jest, że akryl szedł wyłącznie od góry ościeżnicy, bo ściany udały się proste, zresztą drzwi były białe i nie trzeba było).
ja też po malowaniu:)

Mam w pralni (wysoki połysk) i garażu (chropowatą), ale uwierz mi nie mam pojęcia czy to jest poliuretanowa czy epoksydowa ;)

A to szkoda. Bo oglądałam u Moni w garażu (ale ona jest z posypką). Oglądałam u jednego faceta - ma zrobione te poliuretanowe - mówi, że się to robi w biurach i tylko trochę się rysuje. No i nie wiem co to znaczy to "trochę" - do zniesienia czy nie ;).

Ten facet miał tym całość podłóg w domu w żywicy, oprócz sypialni (stolarz dał więc drewno). No i ja kombinuję podobnie jednakże wszystko zależy od trwałości takiego rozwiązania. Zwłaszcza, że położenie żywicy poliuretanowej nie jest wcale takie tanie :-(. On mówił o 250-300 zł/m2.

To ja się dołącze do pytania o żywicę: mnie interesuje czy ona jest ciepła w dotyku, da się stanąć gołą stopą bez dreszczy? :)

Bo płytki/gres jak nie odpalona podłogówka to są zimne.

Jak byłam u tego faceta o którym piszę wyżej - byłam w październiku, podłogówka była wyłączona, chodziliśmy w skarpetkach (nasz archi nam kazał zdjąć buty :-(, właściciel chodził w butach :-) - podłoga nie sprawiała wrażenia zimnej. Dzieci się nie skarżyły.

Nie wiem jak u Ani.

edit: poprawka, bo zjadłam najważniejsze słowo

Edytowane przez adk