Irma 11.07.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 coraz fajniejsze domy ludzie budują jak widac super projekt bryły, szkoda, ze tych rzutów nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.07.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Jeśli nie masz daszka nad wejściem, a z tego co pamiętam masz, chociaż nie bardzo chciałaś... to wiatrołap jest niezbędny... wtedy to jest deszczo-śniegołap. Alez daszkiem, a chyba całkiem zadaszone ma wejście Anula, nie jest potrzebny. Z nagrzanego domu może być co najwyżej wypchnięte ciepłe powietrze przy wejściu do domu, ale zimne, zapewniam Cię- nie nawiewa. Przeżyłam ostatnią super zimę i wiem co mówię. Ani razu nie zrobiło się zimniej przy wchodzeniu kogoś do domu. Oj, kusicie... Piszę o tym nawiewającym zimnym powietrzu, bo mam w pamięci zimno z nieogrzewanego wiatrołapu u teściów - bardzo nieprzyjemnie, kiedy ktoś wchodzi do domu. Przyznam, że chętnie bym sie pozbyła tych drzwi pomiędzy wiatrołapem a hallem całkowicie, ale boję się też widoku butów poustawianych w wiatrołapie, będzie miejsce w szafie oczywiście, ale wiem, jaka jest rzeczywistość, no i goście tez niestety zostawiają obuwie... Przez szklane dzwi też będę to widzieć... A ja w ogóle boję się zmian w projekcie, mając w pamięci cyrki ze zmiana wymiarów okien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.07.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Oj, kusicie... Piszę o tym nawiewającym zimnym powietrzu, bo mam w pamięci zimno z nieogrzewanego wiatrołapu u teściów - bardzo nieprzyjemnie, kiedy ktoś wchodzi do domu. Przyznam, że chętnie bym sie pozbyła tych drzwi pomiędzy wiatrołapem a hallem całkowicie, ale boję się też widoku butów poustawianych w wiatrołapie, będzie miejsce w szafie oczywiście, ale wiem, jaka jest rzeczywistość, no i goście tez niestety zostawiają obuwie... Przez szklane dzwi też będę to widzieć... A ja w ogóle boję się zmian w projekcie, mając w pamięci cyrki ze zmiana wymiarów okien... Brak drzwi wewnętrznych to żadna zmiana w projekcie! Przecież możesz po prostu nie robić drzwi... zawsze możesz zrobić je później, jak dojdziesz do wniosku, że jednak wolisz zamknąć wiatrołap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.07.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 i znowu Rasia ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.07.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Brak drzwi wewnętrznych to żadna zmiana w projekcie! Przecież możesz po prostu nie robić drzwi... zawsze możesz zrobić je później, jak dojdziesz do wniosku, że jednak wolisz zamknąć wiatrołap. Robię sobie takie skróty myslowe Chciałam za radą Myszy wywalić też kawałek ściany w wiatrołapie, żeby jeszcze bardziej powiększyć halll - to juz większa zmiana, a teraz właśnie cały czas myślę (kto mi kazał tu zaglądać? ) i wymysliłam, że tak własnie zrobimy (o ile mąż się zgodzi...) - nie damy na razie drzwi. A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 11.07.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Robię sobie takie skróty myslowe Chciałam za radą Myszy wywalić też kawałek ściany w wiatrołapie, żeby jeszcze bardziej powiększyć halll - to juz większa zmiana, a teraz właśnie cały czas myślę (kto mi kazał tu zaglądać? ) i wymysliłam, że tak własnie zrobimy (o ile mąż się zgodzi...) - nie damy na razie drzwi. A co! Dobra babsko-budowlana decyzja!!! Jeszcze tylko męska decyzja męża i masz problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.07.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Nie mam większych problemów z przekonywaniem męża , tylko czasami niepotrzebnie słucham jego rad, kiedy jestem niezdecydowana. Myślę, że dam radę przekonać go nawet do kontrowersyjnej lampy, októrej pisałam w moich komentarzach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 11.07.2010 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 No właśnie - zawsze drzwi można wstawić, jak się nie sprawdzi hol bez wiatrołapu.Kombinuję jak Wam zaprezentować te rzuty, choćby ogólną wersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.07.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 piękna, piękna elewacja. Bardzo chciałabym móc mieć dom w takiej bryle. Jeśli będe znowu budować to taki i tylko taki(juz go sobie rozrysowuje). Czekam na rzuty, zeby móc sobie pomarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.07.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 a i żyje mi się dobrze bez wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 11.07.2010 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Dziewczyny, czy możecie mi pomóc w kwestii technicznej? Próbuję edytować swój profil, chcę coś w nim zmienić i nie mogę nie zapisują się zmiany. Jaki może być powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.07.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 fajny projekt, pilnuj, zeby odległości od drzwi w pokojach dzieci się nie omsknęły w dół, bo nie zmieścisz szaf a wogole przy takim metrażu nie wolałaś, zęby dzieci miały garderoby? a co to za występek an gorze koło schodów? cos jakby balkonik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 11.07.2010 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 tak, cos jakby balkonik - taki bezużyteczny bajer:)co do sypialni dzieci i garderób/szaf, to ciągle nad tym główkuję i chyba zaczekam na pomysł architekta wnętrz jak to najrozsądniej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoom 11.07.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 Ach...tak się rozmażyłem Piękny dom, prosty ale elegancki...tylko Tobie pozazdrościć Ja jestem fanem przeszkleń - mógłbym zamieszkać nawet w szklarni Żadko zdarza się zobaczyć na tym forum tak niezwykłe projekty, dlatego jeżeli zdobędziesz chwilę czasu to proszę wrzuć np do DZIENNIKA rzuty i elewacje... głód ciekawości mnie pochłania! Trzymam kciuki i pozdrawiam ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.07.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2010 tak, cos jakby balkonik - taki bezużyteczny bajer:) co do sypialni dzieci i garderób/szaf, to ciągle nad tym główkuję i chyba zaczekam na pomysł architekta wnętrz jak to najrozsądniej zrobić. i to jest prawidłowe podejście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.07.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 O mamuuuuniuuu, jak tu będzie pięknie!! Co do wiatrołapu to uważam, że nie ma potrzeby wstawiania drzwi. Z tego co widać na rzutach, to masz spory kawalek od drzwi do salonu. Również zapewniam, że nie będzie nić wiać. Ja mam o wiele bliżej i naprawdę nic a nic nie czuć jak ktoś otwiera drzwi. A salon mam na wprost wejścia, a wiatrop otwarty. W projekcie oczywiście były drzwi, ale najpierw ( na szczęscie) brakło kasy, a potem z ulgą stwierdziałam, że te drzwi to byłby stratą kasy i bezsensowną przeszkodą. Z nieciepliwością czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.07.2010 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Anula, Barranki2 mają świetny dach, taki jak chcesz właśnie. Z tego co pamiętam w dobrej cenie i bardzo dobrze zrobiony, a wybudowani są tuż koło Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.07.2010 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Dzięki! Już do nich napisałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 13.07.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Bardzo ciekawy projekt, bardzo rzadko taki widać na forum, można na palcach jednej ręki policzyć; będę zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 14.07.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam serdecznie Przyszłam z rewizytą Projekt piękny i bardzo, bardzo w moich klimatach, więc będę zaglądać częściej. Czekam na zdjęcia z budowy i inspiracje I oczywiście trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts