Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Aniu, cudnie, choć na żywo i tak powala na nogi jeszcze bardziej :) Zdjęcia nie oddają do końca tej przestrzeni i kolorów!

Nie mogę się doczekać aż wkleisz zdjątka z meblami i wyposażeniem :)

Panowie od kamienia profesjonalni - liczę, że pomogą Ci się pozbyć odbarwień... Swoją drogą naprawdę super ekipa, dzwonisz - masz :)

Czekam na zdjęcia nowej kuchni, tym razem we właściwym kolorze ;)

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ANIA KURCZE STRASZNIE MNIE ZMARTWIŁAS TĄ PODŁOGĄ. mam nadzieję,że da sie te plamy i zabarwienia usunąć.DLACZEGO TEN FILC BARWIŁ. MOŻE MOKRY BYŁ???

a na kuchnię już czekam:)

ja też mam czarne szczotki do wc( w liczbie sztuk 2).:)

rolety zwijane zamów w salonach z żaluzjami . najlepiiej , będziesz miała na wymiar.

Anula, jesli szukasz karniszy drogich, dizajnerskich, to nie pomogę. Ale jeśli tańszych, to zobacz tu:

http://www.laura-styl.pl/karnisze/karnisz-elite-napoli-pojedynczy-chrom-mat/1274

lub tu

http://karnisz.net/do/cat/manhattan/Manhattan

O ile dobrze pamiętam, to którys z tych sklepów miał w tamtym roku grudniową promocję - przesyłka gratis. Wiem, że to kropla w morzu twoich wydatków, ale zawsze coś :D

Jest jeszcze cos takiego, jak karnisze elektryczne, o których mozesz przeczytać tu:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?173278-Elektryczne-karnisze

Mam nadzieję, że uda się usunąć te nitki z podłogi marmurowej, choć obawiam się, że to dopiero początek kłopotów z tą podłogą :(. Bardzo chciałabym się mylić (!!!) bo wygląda super.

Edytowane przez martahp

cześć!

Wprawdzie na samym finiszu ale dołączę się do wątku. Dom bardzo mi się podoba, gratuluję. Sam jestem na etapie wstawiania okien i podobnie jak u Ciebie też mam duże przeszklenia.

Widzę, ze zrobiłaś podłogówkę w całym domu. Ja też jestem nastawiony na takie rozwiązanie chociaż wiele osób twierdzi, że przy takich dużych oknach może wystąpić duże roszenie od wewnątrz. Lepiej podobno stosować np. grzejniki kanałowe pod oknami. Tworzą coś w rodzaju kurtyny powietrznej ogrzewając szybę od wewnętrznej strony i minimalizują roszenie. Z tym, że kanałowe są kosmicznie drogie i mało wydajne. :-(

Pewnie ruszyłaś już z grzaniem u siebie, temperatury tez są niższe, napisz proszę jak to się zachowuje.

Dziękuję.

Anula, mam prośbę, choć nie wiem, czy nie nazbyt śmiałą. Czy mogłabym zobaczyć na żywo te Twoje meteory, drzwi wewnętrzne i parkiet dębowy? To te z elementów, które sama planuję mieć w domu. O ile parkiet mogę zobaczyć gdzie bądź, o tyle meteora widziałam szt.1 na Bartyckiej, a drzwi lualdi tylko w necie. Wiem, że na weekend planujecie przewożenie mebli i nie chciałabym przeszkadzać, ale jeśli znalazłabyś z 20 min. na okazanie mi tych elementów - będę bardzo wdzięczna.

Ja tez z prośbą. Bardzo mi jest potrzebna dokładna fotka tych drzwi

IMGP1713.JPG

Jak wyglądają z bliska oscieznice, uszczelki, zawiasy, felc zdaje sie jest na oscieznicy, bo widzialam tez fotke tego typu drzwi, gdzie zadnych felcow ani uszczelek raczej nie bylo. Stolarza znalazłam, ale wymyslamy teraz jak najlepiej to zrobić, podaj może namiary na firmę która ci je robiła może telefonicznie kilka detali uda mi ustalić.

to jest drewno, malowane, lakierowane, mdf? Orientujesz się?

Witam wszystkich, jestem notorycznie w niedoczasie, dlatego mało piszę. Dziękuję za wszystkie miłe słowa. Dzięki Monia za dzisiejszą wizytę :hug: Przepraszam za pośpiech i chaos :((((

Postaram się odpowiedzieć na pytania:

Anula, pięknie! a komentarz zbędny :D

Zachwycam się łazienkami. Ta duża projektowana jest przez Magdę?

Nie

Ania, ile entuzjazmu :yes:

Skąd wzięłaś czarną szczotkę? Inne akcesoria też masz czarne?

No jasne, że czarne:) Nie pokazałam CI szczotki!:) Musisz przyjechać znowu:) To Gedy, seria Rainbow, a reszta będzie Tiger Bold black. Najładniejsze jest Gedy Lounge, ale ceny nie do przyjęcia.

Najważniejsze to ogrom usmiechow w ostatnim wpisie. Wreszcie Ci chyba stres odpuszcza, czy pokazesz kiedyś (choć na chwilke) ogrodzenie?

Nie wiem, może, na razie nie jest skończone, czekamy na drewno...

cześć!

Wprawdzie na samym finiszu ale dołączę się do wątku. Dom bardzo mi się podoba, gratuluję. Sam jestem na etapie wstawiania okien i podobnie jak u Ciebie też mam duże przeszklenia.

Widzę, ze zrobiłaś podłogówkę w całym domu. Ja też jestem nastawiony na takie rozwiązanie chociaż wiele osób twierdzi, że przy takich dużych oknach może wystąpić duże roszenie od wewnątrz. Lepiej podobno stosować np. grzejniki kanałowe pod oknami. Tworzą coś w rodzaju kurtyny powietrznej ogrzewając szybę od wewnętrznej strony i minimalizują roszenie. Z tym, że kanałowe są kosmicznie drogie i mało wydajne. :-(

Pewnie ruszyłaś już z grzaniem u siebie, temperatury tez są niższe, napisz proszę jak to się zachowuje.

Dziękuję.

Witaj tafun,

na razie nic nie "rosieje". Miały być kanałowe, ale ostatecznie jest podłogówka.

Anula, mam prośbę, choć nie wiem, czy nie nazbyt śmiałą. Czy mogłabym zobaczyć na żywo te Twoje meteory, drzwi wewnętrzne i parkiet dębowy? To te z elementów, które sama planuję mieć w domu. O ile parkiet mogę zobaczyć gdzie bądź, o tyle meteora widziałam szt.1 na Bartyckiej, a drzwi lualdi tylko w necie. Wiem, że na weekend planujecie przewożenie mebli i nie chciałabym przeszkadzać, ale jeśli znalazłabyś z 20 min. na okazanie mi tych elementów - będę bardzo wdzięczna.

merenwen, drzwi wewnętrzne to mdf lakierowany, mnóstwo masz identycznych na Bartyckiej. Meteory też, zapytaj salika, gdzie oglądał. Drzwi lualdi nie mam - mam zwykłe proste drzwi lakierowane.

Może się umówimy jakoś po przeprowadzce, ale wybacz, póki co nie mam do tego głowy.

Kamień był mokry, po impregnacji. I się zakisiło ;)

Będą froterować i jeszcze ponownie mpregnować.

tak myślałam:(ale jak był zaimpregnowany, no może zabarwiło tylko górną warstwę.

u nas parapety z granitu się zabrudziły wapnem i cementem podczas robienia tynków wewn. ale niestety nie były impregnowane. trochę się doczyściły.:) ale odpuściłam i teraz nikt nie zwraca na te plamy uwagi:) oczywiści trzymam kciuki za pomyślne froterowanie

wyspa czad:wiggle:ale i te szafki górne niezłe

Anula, i co tu jeszcze dodać po tych dwóch dniach zachwytów innych forumowiczów? :) Jest świetnie, na pewno poradzicie sobie z tymi drobnymi problemami. Kuchnia wychodzi rewelacyjnie, a wyspa-statek to świetny akcent wieńczący dzieło. Wielkie gratulacje za dopięcie spraw, mąż powinien Cię na rękach nosić ;)

No i trzymam kciuki za weekendową przeprowadzkę :)

I posiedź tu z nami jeszcze ...