Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anula, ciekawie wygląda to oświetlenie przy suficie. Całość prezentuje się bardzo ładnie. Świetnie wyszła podłoga. Wiesz już jak uzyskać coś takiego w realu? Ładny wzór desek. Świetny projekt drzwi wejściowych z tym doświetleniem. Podobają mi się też drzwi wewnętrzne (też chcę takie proste, białe).

Chciałaś też uwagi krytyczne :p

Niezbyt podoba mi się to coś białego w salonie - nie wiem, czy to będzie kominek (wtedy chyba biokominek, bo tam jest chyba jakaś płyta w środku) czy może akwarium. Wygląda jednak na taką gablotę u jubilera albo w muzeum. Jakoś nie pasuje mi do reszty. Kolejna rzecz to rozmieszczenia kominka (jeśli to kominek) i telewizora. Podobno te dwa elementy nie powinny ze sobą konkurować, czyli być na jednej ścianie. Nie wiem, czy taka reguła jest zasadna, ale pamiętam, że gdzieś o tym czytałam. Tutaj niby nie ma jednej ściany, ale są jednak po jednej stronie. Jeśli chodzi o miejsce na tv, to jeśli będziecie chcieli coś typu kino domowe, to zorientuj się co do rozmieszczania głośników. Niezbyt trafiają do mnie też te te lampy nad stołem. Może to kwestia perspektywy, bo jak tak się patrzy, to ma się wrażenie, że jedna odnoga jest krósza.

Anula, ciekawie wygląda to oświetlenie przy suficie. Całość prezentuje się bardzo ładnie. Świetnie wyszła podłoga. Wiesz już jak uzyskać coś takiego w realu? Ładny wzór desek. Świetny projekt drzwi wejściowych z tym doświetleniem. Podobają mi się też drzwi wewnętrzne (też chcę takie proste, białe).

Chciałaś też uwagi krytyczne :p

Niezbyt podoba mi się to coś białego w salonie - nie wiem, czy to będzie kominek (wtedy chyba biokominek, bo tam jest chyba jakaś płyta w środku) czy może akwarium. Wygląda jednak na taką gablotę u jubilera albo w muzeum. Jakoś nie pasuje mi do reszty. Kolejna rzecz to rozmieszczenia kominka (jeśli to kominek) i telewizora. Podobno te dwa elementy nie powinny ze sobą konkurować, czyli być na jednej ścianie. Nie wiem, czy taka reguła jest zasadna, ale pamiętam, że gdzieś o tym czytałam. Tutaj niby nie ma jednej ściany, ale są jednak po jednej stronie. Jeśli chodzi o miejsce na tv, to jeśli będziecie chcieli coś typu kino domowe, to zorientuj się co do rozmieszczania głośników. Niezbyt trafiają do mnie też te te lampy nad stołem. Może to kwestia perspektywy, bo jak tak się patrzy, to ma się wrażenie, że jedna odnoga jest krósza.

Dobre!!!:D:D:D

Kominek, kominek...

http://www.nkominki.pl/galerie/w/wklad-kominkowy-axis-epi_333.jpg

Dzięki za uwagi Spirea. Niestety, tak został zaprojektowany dom, że komin jest akurat w tym miejscu. Telewizora też nie ma gdzie postawić poza tym miejscem pod schodami. Schody i komin determinują układ wnętrza. Niby prosty, ale trudny układ. Kominek trochę przytłacza. Niestety, na etapie projektu domu zmyliły nas wizualizacje architektów, na których kominek był wiszący, delikatny, lewitował sobie w przestrzeni... Niewykonalne niestety:(

Gdybym wiedziała, że w efekcie kominek będzie tak wielki i będzie zastawiał drogę do okna tarasowego, to bym się na to nie zgodziła. Ale nie ma co płakać...

Lampy nad stołem bardzo umowne - ot taka luźna koncepcja. Ja myślę czy czegoś nie puścić od dachu, bo tam nad częścią jadalni jest pustka. Ale tylko nad częścią:( Więc znowu mały problem. Stąd pomysł na taką lampę.

Podłoga to żywica, choć jeszcze się miotamy - szukamy kamieni i płytek.

Wrzuciłam w dzienniku jeszcze jedną wizualkę z innej perspektywy. Będzie lepiej widać o co chodzi z kominkiem.

Czekam na więcej cennych uwag!

Edytowane przez anula05

Nooooo, no, no...:D

Bardzo podobają mi się podłogi i to samo drewno w salonie i na ścianie za schodami.:)

Trochę mniej widzę ten kamień, bo drewno to chyba nie jest, chociaż samo wyodrębnienie brył, ścianki tv i przykominkowej - super!

Jak prosisz o uwagi również te krytyczne to mnie rażą te panele drewniane w holu(wrażenie sztucznego przepychu we mnie wywołują), zdecydowanie bym to zastosowała w strefie białych drzwi, zwłaszcza, że pisałaś że nie przepadasz za takowymi.

Nie wiem co się dalej dzieje z sufitem, ale z tej wizki wynika, że mogłoby fajnie wyglądać gdyby ten fornir z drzwi i ściany przeciągnąć górą na pasek sufitu podwieszanego.

Jak prosisz o uwagi również te krytyczne to mnie rażą te panele drewniane w holu(wrażenie sztucznego przepychu we mnie wywołują), zdecydowanie bym to zastosowała w strefie białych drzwi, zwłaszcza, że pisałaś że nie przepadasz za takowymi.

Nie wiem co się dalej dzieje z sufitem, ale z tej wizki wynika, że mogłoby fajnie wyglądać gdyby ten fornir z drzwi i ściany przeciągnąć górą na pasek sufitu podwieszanego.

Popieram...:), dokładnie to samo mi się nasunęło, tylko ja jeszcze się bałam, że to kamień.:)

Jak prosisz o uwagi również te krytyczne to mnie rażą te panele drewniane w holu(wrażenie sztucznego przepychu we mnie wywołują),

Seri macie takie wrażenie? Jak dla mnie to dość proste wnętrze. W holu chodzi o to, że są 3 otwory: drzwi środkowe (białe) i dwa wejścia do garderób. I ten panel to są drzwi przesuwne na specjalnym systemie - szynie - która nie wystaje poza szerokość drzwi.