minkapinka 10.01.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Podobno ok.13 tys. Widzę, że temat zgłębiony! A mogę Cie prosić o szczegóły? Dlaczego w naszym klimacie sie nie sprawdzą? Moja kolezanka takie planujw s swoim domu (obecnie jeszcze stan surowy) Drzwi ze zdjęcia koszowały 25 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 10.01.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Widziałam wizualizacje fajne, tylko jak na kazdej wizualizacji nie ma listew przypodłogowych, a to duzo zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.01.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Dzięki. Myślisz minko, że dużo zmienią? Ja mam tak mało ścian... a listwy damy jak najbardziej dyskretne. Ciekawa jestem opinii osób zaglądających do mojego dziennika na temat koncepcji wnętrza, szczególnie tych krytycznych opinii:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 10.01.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 wydaje mi się, ze zmienią, miałabym problem z wyborem Jakie będa żródła światła, w salonie nie widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.01.2011 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 światło się planuje, skomplikowane, bo część parteru jest z sufitami podwieszonymi, a część nie (salon nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 10.01.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 jestem ciekawa jak pani architekt połączy te częśc podwieszoną i co wymyśli o oświetleniu nie mam pojęcia, więc chętnie zobaczę Chyba widzę w salonie kawałek lampy Arco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 10.01.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 pięknie. jaśniutko. w holu będą białe drzwi?z czego je zrobicie?modnie!!! teraz bialy kolor króluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.01.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 tak, ale już jej nie chcę, bo robi się strasznie popularna jestem ciekawa jak pani architekt połączy te częśc podwieszoną i co wymyśli o oświetleniu nie mam pojęcia, więc chętnie zobaczę Chyba widzę w salonie kawałek lampy Arco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.01.2011 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 nie lubię białych drzwi, więc jeszcze nie wiem czy takie będą, to dopiero wstępna koncepcja pięknie. jaśniutko. w holu będą białe drzwi?z czego je zrobicie? modnie!!! teraz bialy kolor króluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.01.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Anula, ciekawie wygląda to oświetlenie przy suficie. Całość prezentuje się bardzo ładnie. Świetnie wyszła podłoga. Wiesz już jak uzyskać coś takiego w realu? Ładny wzór desek. Świetny projekt drzwi wejściowych z tym doświetleniem. Podobają mi się też drzwi wewnętrzne (też chcę takie proste, białe). Chciałaś też uwagi krytyczne Niezbyt podoba mi się to coś białego w salonie - nie wiem, czy to będzie kominek (wtedy chyba biokominek, bo tam jest chyba jakaś płyta w środku) czy może akwarium. Wygląda jednak na taką gablotę u jubilera albo w muzeum. Jakoś nie pasuje mi do reszty. Kolejna rzecz to rozmieszczenia kominka (jeśli to kominek) i telewizora. Podobno te dwa elementy nie powinny ze sobą konkurować, czyli być na jednej ścianie. Nie wiem, czy taka reguła jest zasadna, ale pamiętam, że gdzieś o tym czytałam. Tutaj niby nie ma jednej ściany, ale są jednak po jednej stronie. Jeśli chodzi o miejsce na tv, to jeśli będziecie chcieli coś typu kino domowe, to zorientuj się co do rozmieszczania głośników. Niezbyt trafiają do mnie też te te lampy nad stołem. Może to kwestia perspektywy, bo jak tak się patrzy, to ma się wrażenie, że jedna odnoga jest krósza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.01.2011 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 (edytowane) Anula, ciekawie wygląda to oświetlenie przy suficie. Całość prezentuje się bardzo ładnie. Świetnie wyszła podłoga. Wiesz już jak uzyskać coś takiego w realu? Ładny wzór desek. Świetny projekt drzwi wejściowych z tym doświetleniem. Podobają mi się też drzwi wewnętrzne (też chcę takie proste, białe). Chciałaś też uwagi krytyczne Niezbyt podoba mi się to coś białego w salonie - nie wiem, czy to będzie kominek (wtedy chyba biokominek, bo tam jest chyba jakaś płyta w środku) czy może akwarium. Wygląda jednak na taką gablotę u jubilera albo w muzeum. Jakoś nie pasuje mi do reszty. Kolejna rzecz to rozmieszczenia kominka (jeśli to kominek) i telewizora. Podobno te dwa elementy nie powinny ze sobą konkurować, czyli być na jednej ścianie. Nie wiem, czy taka reguła jest zasadna, ale pamiętam, że gdzieś o tym czytałam. Tutaj niby nie ma jednej ściany, ale są jednak po jednej stronie. Jeśli chodzi o miejsce na tv, to jeśli będziecie chcieli coś typu kino domowe, to zorientuj się co do rozmieszczania głośników. Niezbyt trafiają do mnie też te te lampy nad stołem. Może to kwestia perspektywy, bo jak tak się patrzy, to ma się wrażenie, że jedna odnoga jest krósza. Dobre!!!:D:D Kominek, kominek... http://www.nkominki.pl/galerie/w/wklad-kominkowy-axis-epi_333.jpg Dzięki za uwagi Spirea. Niestety, tak został zaprojektowany dom, że komin jest akurat w tym miejscu. Telewizora też nie ma gdzie postawić poza tym miejscem pod schodami. Schody i komin determinują układ wnętrza. Niby prosty, ale trudny układ. Kominek trochę przytłacza. Niestety, na etapie projektu domu zmyliły nas wizualizacje architektów, na których kominek był wiszący, delikatny, lewitował sobie w przestrzeni... Niewykonalne niestety:( Gdybym wiedziała, że w efekcie kominek będzie tak wielki i będzie zastawiał drogę do okna tarasowego, to bym się na to nie zgodziła. Ale nie ma co płakać... Lampy nad stołem bardzo umowne - ot taka luźna koncepcja. Ja myślę czy czegoś nie puścić od dachu, bo tam nad częścią jadalni jest pustka. Ale tylko nad częścią Więc znowu mały problem. Stąd pomysł na taką lampę. Podłoga to żywica, choć jeszcze się miotamy - szukamy kamieni i płytek. Wrzuciłam w dzienniku jeszcze jedną wizualkę z innej perspektywy. Będzie lepiej widać o co chodzi z kominkiem. Czekam na więcej cennych uwag! Edytowane 10 Stycznia 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.01.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 wrzuciłaś nowe zdjęcie. Teraz widzę, że to kominek. Z tej perspektywy wygląda bardzo ładnie, od salonu jednak wygląda mniej atrakcyjnie. Piękne schody będziecie mieć. Mnie się marzyły jednobiegowe, ale nie ma szans na takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 10.01.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 kominek fajny. wszystko wpasowane.schody piekne. fajny pomysl z tymi scianami obkladanymi drzewem przy schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.01.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Nooooo, no, no... Bardzo podobają mi się podłogi i to samo drewno w salonie i na ścianie za schodami. Trochę mniej widzę ten kamień, bo drewno to chyba nie jest, chociaż samo wyodrębnienie brył, ścianki tv i przykominkowej - super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.01.2011 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 rasiu, to fornir nie kamień Nooooo, no, no... Bardzo podobają mi się podłogi i to samo drewno w salonie i na ścianie za schodami. Trochę mniej widzę ten kamień, bo drewno to chyba nie jest, chociaż samo wyodrębnienie brył, ścianki tv i przykominkowej - super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 10.01.2011 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Jak prosisz o uwagi również te krytyczne to mnie rażą te panele drewniane w holu(wrażenie sztucznego przepychu we mnie wywołują), zdecydowanie bym to zastosowała w strefie białych drzwi, zwłaszcza, że pisałaś że nie przepadasz za takowymi.Nie wiem co się dalej dzieje z sufitem, ale z tej wizki wynika, że mogłoby fajnie wyglądać gdyby ten fornir z drzwi i ściany przeciągnąć górą na pasek sufitu podwieszanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.01.2011 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Jak prosisz o uwagi również te krytyczne to mnie rażą te panele drewniane w holu(wrażenie sztucznego przepychu we mnie wywołują), zdecydowanie bym to zastosowała w strefie białych drzwi, zwłaszcza, że pisałaś że nie przepadasz za takowymi. Nie wiem co się dalej dzieje z sufitem, ale z tej wizki wynika, że mogłoby fajnie wyglądać gdyby ten fornir z drzwi i ściany przeciągnąć górą na pasek sufitu podwieszanego. Popieram..., dokładnie to samo mi się nasunęło, tylko ja jeszcze się bałam, że to kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 11.01.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Schody wyglądają pięknie, ale jestem ciekawa jak ma być zamontowana szyba. Co do kominka,zgadzam się, ze trochę przytłacza to wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 11.01.2011 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Jak prosisz o uwagi również te krytyczne to mnie rażą te panele drewniane w holu(wrażenie sztucznego przepychu we mnie wywołują), Seri macie takie wrażenie? Jak dla mnie to dość proste wnętrze. W holu chodzi o to, że są 3 otwory: drzwi środkowe (białe) i dwa wejścia do garderób. I ten panel to są drzwi przesuwne na specjalnym systemie - szynie - która nie wystaje poza szerokość drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 11.01.2011 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 jestem ciekawa jak ma być zamontowana szyba. jak już się zdecydujemy, czy ta koncepcja jest słuszna, to będziemy myśleć o mocowaniu - jest kilka sposobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts