Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale mialaś dzień. Mam nadzieję, że tak nie jest codziennie....

Nie załamuj mnie. Podjęłam męską decyzję i muszę się z tym zmierzyć. Niania już się znalazła, szukam jeszcze żłoba ;)

Anula, wcale nie mam zamiaru Cię zniechęcać. Wręcz przeciwnie, jestem pełna uznania, że chcesz wrócić do pracy.

A z dojazdami do pracy to faktycznie najgorsze w moim przypadku są poniedziałki, w normalny dzień jadę trochę krócej :) Ale do wszystkiego można przywyknąć :yes:

Mam pytanie o wode w domu, robiliście badania? Kolezanka, która zajmuje się zawodowo woda i uzdatnianiem, straszy mnie, ze na działkach lesnych woda jest zła i nawet dobre filtry czasem nie pomagają.

Minkapinka, ja mieszkam pod lasem i woda u nas jest bardzo kiepska. Mamy system filtrów, ale do picia i gotowania i tak przywozimy wodę w butelkach. W sumie to chyba czas znowu na powtórkę ...

Salik, oj wspominałam sobie rano Twoje słowa, wspominałam .... 2,5 godziny miałam na szukanie drugiego dna, bo tyle jechałam do pracy - wsiadłam do auta o 7.55 i o 10.30 wyczołgałam się z niego pod biurem.

Ale to mam nadzieję nie moja wina? ;-)

I w końcu nie wiem czy takie były korki, czy też może te pozostałe niedogodności które wymieniłaś, 'uprzyjemniały' Ci na tyle jazdę że się nie dało szybciej :)

Anula noooooo, Twoja kuchnia zwala z nóg tym bardziej, ze ma moje ulubine dłuuuugie okno.Pytałam jakiś czas temu u Ciebie w komentarzach o głębokość szafek nad długaśnym oknem i dziś sie przypominam z tym pytaniem. I prosze Cię powiedz czy masz pasek led pod tymi szafkami i jaki to odcień swiatła.... i jak sprawuje się czarna łazienka.U mnie w wątku trwa własnie dumanie nad dolnym wc, który chce zrobić w ciemnej kolorystyce....

Dzięki:)

głębokość szafek to 34 cm (z frontem), jest pasek LED - ładne, ciepłe światło, super się sprawdza. Czarna łazienka jest przerąbana - tzn. ściany OK (jak już doczyszczę te fugi, które są prawie białe...), ale podłoga jest na prawdę ciężka w utrzymaniu w "czarności", przynajmniej na razie (ciągle ktoś jeszcze się tam kręci w butach).

Ale za to bede miała czarne granitowe blaty w kuchni i to dopiero bedzie jazda bez trzymanki ;-) .

Nie będzie tak źle, blaty w kuchni się przeciera codziennie lub kilka razy dziennie po przygotowaniu posiłku. Jest to chyba najczęściej przecierane miejsce w domu, więc chyba nie ma różnicy w jakim są kolorze. Przynajmniej tak się pocieszam bo też mam czarne:lol2: Natomiast Anula łącze się z tobą w bólu, ja też przeklinam czarną podłogę w łazience:rolleyes:

To wy w końcu kupiliście Culinę???? I jak? (bo wygląda pięknie!)

Macie zlew zlicowany z blatem? On jest z siligranitu? Przypomnij

MONIA, generalnie bateria super, ALE uważaj przy montazu, bo ma stosunkowo mały kąt wylewki - nie wiem jak to określić. Woda ląduje dość blisko krawedzi zlewu, nie na środku. No blat jest non stop w wodzie:( Nie dało si tego inaczej u mnie zrobić, bo mam dwie komory. Gdybym miała standardowy blat, to bym klęła, bo okno byłoby non stop zachlapane. Na szczęście mam 85 cm i do okna daleko.

Zlew Blanco Subline z silgranitu.