Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anula, kuchnia boska, ale to już wizualizacje zapowiadały ;)

Może wiosną wstaniesz o 6 rano i pstrykniesz zdjęcia zanim się blaty zaleją "kakałkiem" i okruszkami? ;)

To będziemy widziały, jak wygląda "za dnia" ;)

Doczytałam sobie pogaduchy o powrotach do pracy, dojazdach, odbieraniu dzieci, itp, itd. Odwieczne dylematy... Ja zdecydowałam się na pracę do 15, niewymagającą, spokojną, wygodną... Poziom frustracji z własnego "niespełnienia" narasta, ale za to mogę dzieci odbierać o 15:30, jechać z nimi na lekcje pływania, na treningi tenisowe... latem na plac zabaw, mam czas zrobić zakupy w drodze do domu, ugotować wieczorem ciepłą kolację, pobawić się z nimi, poczytać... Co jakić czas swędzi mnie ten fakt, mam ochotę zmienić pracę, piąć się do góry, zarabiać więcej, ale... przygotowuję CV i nie wysyłam, bo mam świadomość, że wracałabym do domu jak dzieci by już spały :o Z tej wątpliwej przyjemności "spełniania się" korzysta więc mój mąż, a ja się "marnuję", ale dzieci mają chociaż mamę ;) Może jeszcze kiedyś (na emeryturze) zrobię "karierę"? ;)

Gdybyście, Warszawianki, rozrkęcały firmę, to ja mogę się zająć oddziałem mokotowsko-wilanowskim :lol2:

Znajoma z Nadarzyna pracująca na Mokotowie też zeszła na 3/4 etatu, bo inaczej nie wyrabiała - z zakupami, gotowaniem, lekcjami dzieci...

Wydaje mi się, że w Twoim przypadku najsensowniejsza byłaby praca w okolicy lub coś własnego. Trzymam kciuki ;)

Anula, kuchnia boska, ale to już wizualizacje zapowiadały ;)

Może wiosną wstaniesz o 6 rano i pstrykniesz zdjęcia zanim się blaty zaleją "kakałkiem" i okruszkami? ;)

To będziemy widziały, jak wygląda "za dnia" ;)

Doczytałam sobie pogaduchy o powrotach do pracy, dojazdach, odbieraniu dzieci, itp, itd. Odwieczne dylematy... Ja zdecydowałam się na pracę do 15, niewymagającą, spokojną, wygodną... Poziom frustracji z własnego "niespełnienia" narasta, ale za to mogę dzieci odbierać o 15:30, jechać z nimi na lekcje pływania, na treningi tenisowe... latem na plac zabaw, mam czas zrobić zakupy w drodze do domu, ugotować wieczorem ciepłą kolację, pobawić się z nimi, poczytać... Co jakić czas swędzi mnie ten fakt, mam ochotę zmienić pracę, piąć się do góry, zarabiać więcej, ale... przygotowuję CV i nie wysyłam, bo mam świadomość, że wracałabym do domu jak dzieci by już spały :o Z tej wątpliwej przyjemności "spełniania się" korzysta więc mój mąż, a ja się "marnuję", ale dzieci mają chociaż mamę ;) Może jeszcze kiedyś (na emeryturze) zrobię "karierę"? ;)

Gdybyście, Warszawianki, rozrkęcały firmę, to ja mogę się zająć oddziałem mokotowsko-wilanowskim :lol2:

Znajoma z Nadarzyna pracująca na Mokotowie też zeszła na 3/4 etatu, bo inaczej nie wyrabiała - z zakupami, gotowaniem, lekcjami dzieci...

Wydaje mi się, że w Twoim przypadku najsensowniejsza byłaby praca w okolicy lub coś własnego. Trzymam kciuki ;)

Aggula, ja też tak trochę ambicję pogrzebałam i chcę po prostu chodzić do pracy. A nie się piąć, bo albo wielka kariera albo szczęśliwa rodzina, takie mam odczucia obserwując rzeczywistość.

Szukałam w okolicy, póki co nie znalazłam:(

A powiedz mi jak znaleźć taką ciepłą, niewymagającą posadkę do 15 w okolicy? Chętnie przyjmę.

Ania, podłamałaś mnie :(

To jest to czego strasznie w użytkowaniu wszelkich zlewów/umywalek nie lubię. Strasznie nie lubię :mad:

No ładnie ...

Moja bateria dziś jako jedyne wyposażenie nie dojechała, także nie będę miała okazji przetestować

Masz dozownik blanco torre?

Na razie nie mam baterii, a w zlewie jest miejsce na wybicie dziury pod nią

Jedna komora

Torre. To napisz mi dlaczego ona jest taka niska (u Ciebie)

Ja z niej zrezygnowałam bo w katalogach miała taki wysoki ten element na który nachodzi góra w czasie pompowania.

U Ciebie jest niziutko

Dziewczyny ja od jakiegoś czasu szukam pomysłu na biznes z tego samego powodu....:yes: I jakoś kiepsko mi to idzie....

Witam, wyślwietla mi komunikat, że masz zablokowaną opcję przyjmowania wiadomości prywatnych. Odpiszę więc tu: kuchnię robił stolarz z Lublina, noe żadna firma. Jeśli CIę to interesuje, podam CI tel.

malgol - nie mam tv. I nie zamierzam. Sposób obsługi TV, różnej maści odtwarzaczy itp. doprowadza mnie zresztą do szału. Zawsze jak chcę coś ustawić, to mozolnie muszę sobie przypominać, jak to szło i do czego który cholerny przycisk służył.

Żeby nie było. Nie jestem technofobem. W pewnym momencie życia zarabiałem jako dziennikarz komputerowy, nawet jakąś książkę popełniłem. Spędzam dzień z komputerem, mam mocno "zcustomizowanego" smartfona i ogólnie należało by mnie zakwalifikować jako power usera. Tyle tylko, że: a) odczuwam przesyt technologią, b) większość współczesnych gadżetów ma walnięty interfejs i każde obsługuje się inaczej (chlubnym wyjątkiem jest Apple, ale jakoś nie wierzę w przyszłość tej firmy bez Jobsa). W efekcie nie chce mi się inwestować czasu i wysiłku w uczenie się obsługi kolejnego gadżetu. Chcę, żeby było tak prosto, jak to możliwe.

Kuchnia wygląda jak z katalogu :). Powiedz proszę jak użytkuje się wiszące szafki nad oknem, czy są praktyczne, czy korzysta się jedynie z najniższej półki, a pozostałe jedynie z drabinki?

To co piszecie o czasach dojazdu w Warszawie jest dość przerażające. To przecież nie tylko wasz cenny czas ale również olbrzymie koszty paliwa.

Widzę, że wszystkie mamy podobne dylematy odnośnie pracy i dzieci, a żaden wybór nie jest do końca dobry. Powodzenia wam życzę kobitki i w pracy i w rodzinie, jakąkolwiek decyzję podejmujecie :).Facetom, oczywiście też choć wy macie jak zwykle nieco łatwiej ;).

Witam, wyślwietla mi komunikat, że masz zablokowaną opcję przyjmowania wiadomości prywatnych. Odpiszę więc tu: kuchnię robił stolarz z Lublina, noe żadna firma. Jeśli CIę to interesuje, podam CI tel.

Wszystkie dobre firmy i kontakty do nich są mile widziane w moim kajeciku :yes:

Aniu możesz mi wysłać na priva kontakt do stolarzy z Lublina?