Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Kurcze, nie chodzę teraz po dziennikach i przeoczyłam te zabójcze zdjęcia!!!

Czad! łazienka czarna jest boska, biała tudzież.

Super super super :yes:

Oj przesadasz z tymi krzesłami.

Zobacz, na fm tyle ludzi i nikt nie ma (nikt z paczki)

Te w poście wyżej nie do opierania się (oparcie za niskie) Siadałam na takim w IKEA ostatnio

Cudnie wyszły meble w czarnej łazience. Ta wąska długa szafka jest bombowa

Nie pokażesz sypialni, nie? Może masz jakieś zdjęcia i wyślesz mailem.

Na żywo zobaczę, ale przecież dopiero za jakiś czas

Też mam podświetloną wannę :p

Nie pokazałam Ci

No i ja jestem bardzo zadowolona ze swoich ledow. Strasznie się bałam że będzie do tyłka. Podobno ciepłe ledy świecą na zielono, żółto. Ale wcale nie. Jest super :yes: (mam ich łącznie 50m, disco polo normalnie :lol2)

ale Monia wyrzuciła z siebie potok słów:wave:rany jak karabin maszynowy

Mi także Tom Dixon bardzo się podoba. Ale zaczynam się obawiać, czy jak zaczniemy robić wnętrza, to mi się nie opatrzy... Tego się najbardziej boję :(
Basia nie opatrzy się . lampy są sliczne

a czarna łazienka booooska

Ania nareszcie trafiłam z ta skórą. za mną ona chodzi, ale do następnego domu:o

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kuchnia bardzo mi się podoba, łazienki niestety nieco mniej.

A czy czasem z bidetu nie korzysta się wygodniej przodem do baterii? U Ciebie to niemożliwe.

O bidetach i ich funkcjach byla juz u mnie zazarta dyskusja i nie bardzo mam ochote ja znowu zaczynac. Mi ta zabudowa nie przeszkadza i na tym poprzestanmy.

Ciekawa jestem Robert czy to, ze nie podobaja Ci sie te dwie lazienki wynika z innych upodoban stylistycznych/ gustu czy widzisz tam jako fachowiec bledy w sztuce?

ale Monia wyrzuciła z siebie potok słów:wave:rany jak karabin maszynowy

Bo musiałam szybko

A ja jak piszę szybko to wychodzi tak jakoś ... maszynowo ;)

Też korzystam z bidetu przodem

Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :bye:

Odbyła się u mnie ciekawa dyskusja z forumowiczami na ten temat. Magda zzz robila wygibasy na wannie, K pokazywał że kolana mu się o ścianę nie obijają a MarJel i Lady stały zszokowane otwartością warszawiaków :lol2:

Odbyła się u mnie ciekawa dyskusja z forumowiczami na ten temat. Magda zzz robila wygibasy na wannie, K pokazywał że kolana mu się o ścianę nie obijają a MarJel i Lady stały zszokowane otwartością warszawiaków :lol2:

I fotek nie ma?! Tylko takie grzeczne pozowane, szkoda.

Anula to ile te krzesła mogą kosztować?

Anula, to nie tak, że łazienki mi się nie podobają i podawałbym je jako jakiś zły przykład.

Po prostu po projekcie Twojego domu mam bardzo wygórowane oczekiwania :).

Już chyba to pisałem, że moim zdaniem widać, że projekt wnętrz jest robiony przez kogoś innego niż projekt domu.

Niestety mniej konsekwentnego i, w moim osobistym odczuciu, mniej utalentowanego niż projektant domu.

Brak mi w łazienkach elementu zaskoczenia, jakiegoś świeżego pomysłu czy na aranżację czy materiały wykończeniowe.

Z kuchnią pewnie było łatwiej, bo i więcej miejsca, i układ chyba rozplanowany był jeszcze przez projektantów domu. Ale pomysł z podciętą wyspą bardzo się udał!

Natomiast łazienki... no cóż. Pomysł na ich zróżnicowanie: jedna jasna - druga ciemna bardzo fajny. Ocieplające drewno w jednej i drugiej też ok. Więc dlaczego mnie nie zachwycają? Bo nie ma w nich niczego, czego już bym nie widział w dość standardowych łazienkach. Ok, może lepsze materiały, jakość wykończenia, no ale oczekiwania miałem znacznie większe...

Więc nie jest to różnica gustów - a co do błędów w sztuce, to w ciemnej łazience nie robiłbym jasnych fug przy ciemnych płytkach i próbował inaczej rozwiązać lustro przy umywalce, które psuje ciekawy efekt szyby przy prysznicu. Ciekawi mnie jedna rzecz: przesuwne szklane matowe drzwi, które prowadzą gdzieś dalej, wjeżdżają w kabinę prysznicową - czy nie będą wiecznie ochlapane?

Z kolei w białej łazience mam dwa zdecydowanie osobiste negatywne odczucia: za dużo dla mnie drewna, a za mało bieli (ew. za dużo płytek). I drugie pierwszowrażeniowe, więc niestety bardzo mocno działające na psyche, to właśnie zabudowa kibelka i bidetu - ciekawie rozwiązane (szczególnie w połączeniu z tym akurat wc i bidetem) ale mnie się kojarzy jednoznacznie ze sławojką (no ale w wersji de luxe).

Przepraszam, mam nadzieję, że moje szczere uwagi Cię nie dotkną. Wciąż uważam, że masz najpiękniejszy dom na całym forum i inni (w tym i ja) nieźle będziemy musieli się natrudzić, żeby Ci dorównać!

Panie Robercie w czarnej łazience jest czarna fuga, tylko zanieczyszczona pyłem budowlanym. i tak na prawdę czarną fugę ma tylko murexin. inne są szarawe.

ja myślę, że z tymi wnetrzami zaplanowanymi strikte przez projektanta jest tak ,że nie oddają osobowości i gustu własciciela. a Anula ma swój styl iklasę , więć myślę, że jej wszystko wyszło tak jak ona chciała:yes:

Edytowane przez monika996

Bo musiałam szybko

A ja jak piszę szybko to wychodzi tak jakoś ... maszynowo ;)

Też korzystam z bidetu przodem

Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :bye:

I fotek nie ma?! Tylko takie grzeczne pozowane, szkoda.

To była scenka rodzajowa pierwszej klasy:rotfl:

Ja akurat na 6 osób jako jedyna byłam za korzystaniem z bidetu tyłem;) więc mi się twój patent bardzo podoba:yes:

I ten patent z szybą między prysznicem a łazienką (tą czarną mam na myśli) jest fenowmanalny:o Świetny... Choć faktycznie można było dać lustro do samej góry, już bez płytek i efekt byłby jeszcze fajniejszy:yes:

Ogólnie Twój dom to mistrzostwo świata i mam nadzieję, że w końcu zobaczę go na żywo:yes:;)

Panie Robercie w czarnej łazience jest czarna fuga, tylko zanieczyszczona pyłem budowlanym. i tak na prawdę czarną fugę ma tylko murexin. inne są szarawe.

ja myślę, że z tymi wnetrzami zaplanowanymi strikte przez projektanta jest tak ,że nie oddają osobowości i gustu własciciela. a Anula ma swój styl iklasę , więć myślę, że jej wszystko wyszło tak jak ona chciała:yes:

Nie "panujmy" sobie na forum.

Najważniejsze, aby w domu czy też szczególnie w jego wnętrzach dobrze czuły się osoby w nim mieszkające - i nie mam tu innego zdania - nawet jeśli będzie to skutkowało rozwiązaniami, które nie będą zachwycały innych (np projektantów). Chociaż jestem wielkim przeciwnikiem maksymy "de gustibus non est disputandum".

Dlatego nie piszę, że coś tu zostało zrobione źle. Spytany przez Anulę po prostu rozwinąłem myśl i swoje osobiste odczucia skonfrontowane z oczekiwaniami.

Dzięki wszystkim za uwagi, są dla mnie cenne, ponieważ nie wykluczam kolejnych doświadczeń budowlanych w przyszłości:) Bardzo cenię sobie negatywne oceny.

Fugi są czarne, ale zanieczyszczone, choć walczę z tym i idzie mi coraz lepiej:)

Drzwi szklane w czarnej łazience nie są ochlapane, bo to ogromna przestrzeń, a drzwi (do sauny prowadzące) są najczęściej zamknięte.

FAkt, że architekt domu jest bardziej konsekwentny i stanowczy niż architekt wnętrz, ale już kiedyś pisałam o tym, skąd wybór taki a nie inny. Myślę, że gdyby wnętrza projekował architekt domu, byłyby one perełką katalogową, ale niestety nie dźwignęlibyśmy ich finansowo:)

Zdjęcia pokazywane na forum nie oddają w pełni rzeczywistości i, co przyznało parę osób, na żywo wszystko wygląda nieco inaczej i o wiele lepiej:)

Magda, czekam na CIebie:)

Byłam wczoraj w Ikei w Jankach tuż przed 22.00 i przyznam się, że pomna twojego napadu na Monię o 22.00, przez głowę mi przeszło żeby Cię też napaść;):lol2:

Deszcz skutecznie wybił mi to z głowy.

Detale są fantastyczne!!! Powalił na kolana mnie ociekacz!!!:cool:

Gratuluję wspaniałej kuchni i ogólnie całości wnętrz. Zdecydowanie to także moja estetyka.

Przy okazji mam kilka pytań do Ciebie. Co to za lcd/led w kuchni?. Jaki rozmiar (ile cali)? Bardzo podoba mi się patent z wbudowaniem go w tę ściankę. Czy jest ona z karton-gipsu, czy takiego materiału jak fronty szafek kuchennych? Nie obawiasz się, że wbudowany TV będzie miał za słabą wentylację tyłu?

Pozdrawiam i jeszcze raz szacun za wnętrza.

Edytowane przez masud