anula05 13.01.2011 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Dzięki dziewczyny! Tak, to pierwsze koncepcje i dlatego brak szczegółów, dodatków. Generalnie ma być jak najwięcej zabudowanych schowków. Te pierwsze drzwi-panel to wejście do takiej garderoby "na wszystko": torebki, buty, parasole... - pewnie cały czas wejście będzie otwarte i będzie taki "pokoik", ale jak trzeba będzie zachować formę to się przesunie drzwi i porządek jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 13.01.2011 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 W kwestii kominka, to niewiele się da wymyślić - on nie może być zupełnie płaski, bo rura musi jakoś dojść do komina - zrobimy to maksymalnie płasko, ale rura nie może iść zupełnia poziomo:( Nie chcę biokominka. Jeszcze nad tym popracujemy. Inny wkład też nic nie da - ten typ jest optymalny - jakby go zabudować z którejś strony byłoby tylko ciężej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.01.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Tego linku w dzienniku chyba nie ma sensu zapisywać, takich stołów się nie zapomina ja mam tam jeszcze łóżko upatrzone Tylko, że chcę bez zagłówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 16.01.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Ja znalazłam takie, niestety widziałam na żywo tylko jedną płytkę, ale jeśli w całości ma to wyglądać jak na zdjęciu- to oznajmiam, że się zakochałam http://lh6.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/TTMhkQINxLI/AAAAAAAABSo/RojPAEdlVAc/Casalgrande_Padana_Inox_Lapatto.jpg Cena trochę powala niestety... ale to jest to czego szukałam, efekt polerowanego betonu z płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.01.2011 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Cześć, fajne! Napiszesz co to za firma i jaka cena? (może być na priv) Tylko ja zdecydowanie wolałabym większe. Mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.01.2011 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Doczytałam w Twoim dzienniku - mają. I cenę znam.Czy to w rzeczywistości się tak błyszczy jak na tym zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 16.01.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Trochę lipa, że max wymiar to 60x60. Za taką cenę mogliby się postarać o coś większego... Błyszczy się, ale tak fajnie się błyszczy, tzn naturalnie, zupełnie inaczej niż gres polerowany. Mniej, delikatniej, inaczej, tak jakby nierównomiernie na całej powierzchni i to daje odczucie jakieś "naturalności". Cena mnie trochę onieśmieliła, oj muszę przeanalizować finanse dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.01.2011 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Niestety, jak coś jest fajne, to kosztuje. A co ja mam powiedzieć, jeśli mam do położenia na części parteru ok. 80m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 16.01.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Fajne te płytki, przydałyby się jednak trochę większe . My cały czas czekamy na ponowną impregnację i doczekać się nie możemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 18.01.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Co do żaluzji to miałam u siebie takie namiary:od Irmy: http://www.idea.waw.pl/ekrany_przesuwne.phpi Aneczkab (to chyba ten system co u Ciebie): http://www2.hunterdouglascontract.com/pl-PL/home/index.jspKiedyś chciałam bardzo takie żaluzje ale zrezygnowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.01.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Dzięki. Spróbuję jutro w tej Idei. A czemu zrezygnowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 18.01.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 anula elewacja cudna!!!! ja też jestem na etapie ocieplenia i szybko muszę sie decydować co dać na elewację. poszalałabym z tymi płytami cementowo- jakimiś tam - link dostałam od ciebie, ale rusztowanie trzeba robić przed steropianem i chyba nie znajdę Zadnej firmy. Rozpańszczyli się . interesują ich tylko ogromne elewacje . u mnie byłoby max. 60 m.kw. to im się nie opłaca:( dlatego zostanę przy Zaluzjach jako ozdoba:( kamienna fasad też odpada ( 9m do góry) aha znalazłam w Krakowie te płytki , które przesLal ci ktoś do komentarzy Metallica . u nas 280 zl za m.kw - jakiś 10% upust. Fajne:yes:Umywalka jak dla mnie za awangardowa:yes:przebolejesz.chyba nie warta sauny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.01.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 cześć Anula, co do bramy, to masz wymiar już przemysłówki, więc przez to już będzie droższa, nie wspominając o drewnie. To drewno ma iść na ich panele czy chcecie, aby na indywidualne zamówienie robili już z tego drewna? Robią w ogóle takie zlecenia? Jak interesowałam się bramą to najlepsza to podobno Normstahl Euro - wszystkie modele. Nie ma odpowiednika w Hormanie. Co do płyty, to taką podłużną ma Efilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 19.01.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Ten dom bedzie piekny !!! Utwierdzają mnie w tym kolejne twoje wybory i plany...Super! Z ''manufaktury drewna'' (stoły) powinnas być zadowolona, kontakt z włascicielami naprawdę rzetelny. Ja zastanawiam się jeszcze nad stołem i krzesłami tej projektantki - może coś ci wpadnie w oko. Warto obejrzeć wszystkie produkty, może nie bardzo awangardowe, ale przeważnie minimalistyczne. Mnie urzekły ''dropsy''. http://www.sklep.meble.pl/p22588,krzeslo-soft-line-minimalizm-i-piekno-iwona-kosicka.html Zastanawiałam się na twoim kominkiem - nie wiem, czy to mozliwe ze wzgledów technicznych, ale może takie coś jak w ''doskonalym'' z pracowni ''domy z wizją''? (nie wkleja mi się zdjęcie więc przesyłam link pracowni, a może ktoś pomoże i wklei kominek z ''doskonalego''?) http://www.domyzwizja.pl/ I schody podobne:) Edytowane 19 Stycznia 2011 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 19.01.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Dzięki. Spróbuję jutro w tej Idei. A czemu zrezygnowaliście? W zasadzie to stwierdziliśmy, że trochę za mały ten nasz domek na te żaluzje. Poza tym musieliśmy ciąć koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 19.01.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 mam plyte 90x50 cm, ale indukcyjna. 'przeprowadzilam' sie ze standardowej 4palnikowej 50cm kuchenki i baaardzo mi odpowiada ten 'rozmach' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 19.01.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Anula, zajrzyj proszę do swojej skrzynki, wysłałam priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 19.01.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 My mamy brame przemysłową w domu 2,75x5m. Była drozsza ale i parametrry ma lepsze od tych domowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.01.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 my mieliśmy bramę Hormanna i teraz też się decydujemy . Cena dobra i jakość też . Cicha . mieliśmy twoj wymiar, teraz mamy 3m też Hormann , jeszcze nie zamontowana. zastanow się nad białą, tez do was pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 19.01.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Bry, umywalka- marzenie, cudo, nawet nie szukam ile kosztuje My mamy tynki gipsowe bez gładzi, takie było założenie. Warunek, musi je położyć dobra firma. Wszyscy, którzy nas odwiedzają mówią, że są super. Chociaż, to się pewnie okaże dopiero po malowaniu. Bramę mamy też Hormanna, ale największy standard czyli 475x225 białą. Wiem, że Majki z łódzkiego forum zamawiał swoją w firmie POLTAU, oni się specjalizują w takich przemysłowych. Wiem, że już ją użytkuje i jest baaardzo zadowolony. Może warto porównać. Ale Ci zazdroszczę drewna na elewacji. My zrezygnowaliśmy, bo lenie jesteśmy i nie chce nam się tego później konserwować... Drzwi wejsciowe- a może jakiś sprawdzony, zdolny stolarz Wam takie zrobi w rozsądnej cenie. AnetaS np zamawiała swoje drzwi u stolarza na odległość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts