Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jaka jest głębokość i wysokość barku? czy on jest w miejscu mijania się z wyspą jakoś do niej przytwierdzony? Na ścianie pomarańczowe to magnesy?

I kartony widzę w ogrodzie do spalenia, chyba :D

Wysokość chyba 105 (blat ma 6 cm grubości), szerokość chyba 45 cm. Nie dotyka wyspy. Mocowany jest do ściany i klejony do podłogi, w środku jest stalowa konstrukcja, bo jest długi.

Na ścianie magnesy:)

A kartony już spalone:)

Te kratki wentylacyjne w meblach pod lodówką kupowaliście sami czy dobierała firma od mebli?

Stolarz to robił.

Co to za lcd/led w kuchni?. Jaki rozmiar (ile cali)? Bardzo podoba mi się patent z wbudowaniem go w tę ściankę. Czy jest ona z karton-gipsu, czy takiego materiału jak fronty szafek kuchennych? Nie obawiasz się, że wbudowany TV będzie miał za słabą wentylację tyłu?

To Samsung, 22 cale. Ścianka jest murowana obudowana g-k, ale z zachowaniem chyba 7 cm "luzu", więc tv nie przylega wewnątrz do ścianki. Jedyny minus tej obudowy to lekko przytłumiony dźwięk, choć ja audiofilem nie jestem i w życiu bym tego nie wychwyciła.

Dzięki wszystkim za miłe słowa:)

Edytowane przez anula05

To ja dla równowago klika słów o kuchni.

Bardzo, ale to bardzo podoba mi się, że z różnych miejsc w kuchni widzimy ten przepiękny las. Raz skadrowany nad blatem i drugi raz za wielkim oknem. Szczególnie dobrze wygląda to doświetlenie blatu - i choć wiele osób wolałoby mieć to okno na wysokości oczu, z fragmentem zwykłej ścianki nad blatem, ja gratuluję tej decyzji. Dzięki temu Anula ma w miarę praktyczne szafki wyżej i bardzo dobrze zakomponowany fragment kuchni. Proporcje tych szafek są bardzo niespotykane, ale właśnie są m.in. czymś tym, czego brakło mi w łazienkach. Brawo za odwagę na zamontowanie śnieżnobiałego blatu - mam nadzieję, że staron sprosta wymaganiom kuchennym. Zastosowanie drewna wg mnie we wzorcowych proporcjach. Długo się zastanawiałem jakbym rozwiązał to połączenie szafek z niskich z wyższymi i zrobiłbym to dokładnie tak samo (może dodatkowo spróbowałbym nieznacznie zróżnicować głębokość białych i drewnianych szafek).

Kształt wyspy jest kolejnym z oryginalnych elementów. Sam radziłem zastosować to rozwiązanie i bardzo się cieszę, że Anula je zrealizowała. Teraz łatwo będzie widziała kto kopiuje jej kuchnię :). Pochwalę też za dyscyplinę i zgranie wielu elementów (np obrys okapu i płyty). Brawo.

Dzięki Robert.

Umiejscowienie okna było celowe - nie miało służyć "wyglądaniu":) lecz doświetlać blat. W projekcie okno było wyższe, i pamiętam, że już po wymurowaniu kazałam je zmienić...

Widok za nim jest tak ładny, że czasem nam szkoda, że jest tak nisko ;)

Projekt kuchni to 100% zasługa naszej projektantki, a forma wyspy to jej autorski pomysł, dzięki Agata:) Mam nadzieję, że projekt jest na tyle skomplikowany, że nie znajdzie wielu naśladowców ;)

Anula,

sama szukam krzeseł (jako alternatywa dla Pantonów, bo też mam obawy, że są zbyt popularne) i mam na tapecie na przykład takie:

http://modo4u.pl/zdjecia/SKLEP/krzesla/krzeslo_maya_white/krzeslo_maya_white_191_152.jpg

ze strony modo4u.pl

Edytowane przez Balbina200

Magda, a napiszesz gdzie?

Ciekawa jestem czy rzeczywiście identyczna i czy była inspiracją dla mojej projektantki.

Dzięki Balbina.

No jasne Aniu:-) Taka wyspa jest grudniowym numerze Dom&Wnętrze, artykuł "Biel, która kusi", str.39 :-) Nie widać jej w calości, ale jak ją zobaczyłam, to od razu pomyślałam: taka sama, jak Ani.

Witaj Anula

Pisze pierwszy raz :)

Piękny projekt i jeszcze piękniejsze wykonanie.

Mam konkretne pytanie. Masz chyba wszędzie ogrzewanie podłogowe. Jak spisują się podłogi drewniane na podłogówce? Czy jest ciepło w pomieszczeniach? Czy poza podłogówką na podłodze.... :) są jakieś inne żródła ciepła? Jaką temepraturą zasilasz podłogówkę?

Dzieki za info.

wibart

Ania, ten ociekacz jest po prostu piękny. Jak będę kiedyś robić blat (granitowy, albo z jakiegoś plastycznego materiału) to na pewno zrobię coś podobnego. Wygląda to zjawiskowo :yes:

Lipa z tą Culiną. Codziennie o tym myślę i modlę się żeby u mnie nie było podobnie. Mówiłam Ci już że mam alergię na tego typu wylewki

TV bomba. Nie mam co prawda w kuchni miejsca na takie rozwiązanie, ale mogłoby się znaleźć ;)

Dla mnie największym hitem tej kuchni są górne szare szafki. Uwielbiam je :yes:

Zauważyłam coś, co może przeoczyłaś. Chyba że to jakieś przekłamanie na zdjęciu. Na drugim zdjęciu, gdzie widać zabawki w ogrodzie od sufitu, po prawej stronie massiva jest jakby niedomalowany fragment. Piszę o tym, bo miałam tak samo i zobaczyłam to dopiero na zdjęciach (tylko u mnie było to przed drugim malowaniem)

Ty masz inny kolor ścian w kuchni i w salonie? Jak byłam wydawał się wszędzie identyczny

Ania, to kiedy możemy wpaść?