Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Witaj Anula

Pisze pierwszy raz :)

Piękny projekt i jeszcze piękniejsze wykonanie.

Mam konkretne pytanie. Masz chyba wszędzie ogrzewanie podłogowe. Jak spisują się podłogi drewniane na podłogówce? Czy jest ciepło w pomieszczeniach? Czy poza podłogówką na podłodze.... :) są jakieś inne żródła ciepła? Jaką temepraturą zasilasz podłogówkę?

Dzieki za info.

wibart

Póki co nie ma żadnych problemów z drewnem na podłogówce. Wszędzie jest ciepło poza gabinetem, gdzie jest jakieś 3 stopnie mniej, ale wynika to zapewne z teo, że ten pokój ma 3 ściany zewnętrzne, 3 duże okna i stropodach ;)

Grzejniki mam w łazienkach i pralni, ale są ledwo ciepłe. Temperatura zasilania to max. 35 stopni.

nie wiem o jakie ceny Ci chodziło, ale może tu coś znajdziesz

http://sofa4you.com/krzesla-kolekcje-c-21.html?page=1

Dzięki. Kurcze, nie wiem czy nie wrócimy do eamsów patrząc na ceny... Mam 10 krzeseł do kupienia.... Gdybym miał 4 to jakoś łatwiej byłoby mi zapłacić za sztukę 600-700 zł. Ale przy 10 sztukach..... :(

Poza tym niewiele rzeczy mi się podoba, a jak już coś mi się spodoba, to oczywiście najdroższy model ;)

Zauważyłam coś, co może przeoczyłaś. Chyba że to jakieś przekłamanie na zdjęciu. Na drugim zdjęciu, gdzie widać zabawki w ogrodzie od sufitu, po prawej stronie massiva jest jakby niedomalowany fragment. Piszę o tym, bo miałam tak samo i zobaczyłam to dopiero na zdjęciach (tylko u mnie było to przed drugim malowaniem)

Ty masz inny kolor ścian w kuchni i w salonie? Jak byłam wydawał się wszędzie identyczny

Ania, to kiedy możemy wpaść?

Monia, to nie przekłamanie. To komin, który w ogóle nie jest pomalowany:) Czeka na obudowanie drewnem, mam nadzieję w tym tygodniu.

A ja bym ślicznie prosiła o podanie wymiarów górnych szafek i modelu uchwytów kuchennych

Uchwyty kupował stolarz, spróbuję odszukać w mailach, ale nie obiecuję, że znajdę ;)

Wymiary wys 125 x 40 sz x 35 gł. Ale czy Ty przypadkiem nie masz już kuchni??

Edytowane przez anula05

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anula znam ból z krzesłami. Nam się podobały takie jedne włoskie za 1100 sztuka. razy 8 nas ścięło z nóg więc kupiliśmy za 800 cały komplet i powiem szczerze że to była najbardziej udana prowizorka wszechczasów. no może obok stolika kawowego :)

Super deal!

Witam Cię, dawno Cię tu nie widziałam, a ciekawa jestem Twojej opinii o mojej kuchni, bo coś tajemniczo milczysz:)

Uchwyty kupował stolarz, spróbuję odszukać w mailach, ale nie obiecuję, że znajdę ;)

Wymiary wys 125 x 40 sz x 35 gł. Ale czy Ty przypadkiem nie masz już kuchni??

Oj bardzo by mi się przydał namiar na ten uchwyt, miewasz problemy z pamięcią przypomnieć się po świętach?

Kuchnie mam, ale tego typu szafki planuję do pokoju, a Twoje maja fajne proporcje.

Zaglądam, oglądam fotaski (wreszcie!!!!) ale czasu brak żeby się wczytywać (no może poza komplementami roberta pod adresem pani A ;) )

Kuchnia boska - bardzo się cieszę że się zdecydowałaś na ścietą wyspę. Przynajmniej nie zobaczysz swojej kuchni w połowie domów :)

Aniu witam sie u Ciebie po raz pierwszy, nie będę oryginalna jeżeli napiszę że pieknie u Ciebie:) Zauważyłam w kuchni szufelkę od OC czy jest okey w obsłudze, bo właśnie muszę zamówić to ustrojstwo i zastanawiam sie jakie wybrać?? Z tego co już oblukałam są jeszcze takie z guzikiem, który wciskasz. Jestem ciekawa Twojej opinii???

Dzięki Magda. Ciężko mi po tym zdjęciu ocenić czy to jest to samo ;)

Nie mogę na 100% powiedzieć, że to jest to samo, bo za mało widać. Nie mniej jednak Twoja wyspa i w ogóle kuchnia są chyba najlepszymi realizacjami na forum. :-)

nilaf, mam szufelkę, ale nie mam jeszcze odkurzacza:( więc nic CI nie powiem o komforcie użytkowania

madeleine tam gdzie kamień mam listwy z kamienia wpuszczone w ścianę, zlicowane, już gdzieś wrzucałam fotkę

Magda, co do wyspy, może projektantka zainspirowała się jakimś projektem, nie wiem. o wyglądzie, ilości i usytuowaniu szuflad decydowałam ja w ostatniej chwili i przystałam na propozycję stolarza. Generalnie ta wyspa, jej konstrukcja, sposób montażu, materiał (fornir, a nie mdf) były skomplikowane, problemy były rozwiązywane na bieżąco, detale zmieniały się podczas tworzenia, więc jestem pewna, że kopią nie jest. ALe nie wykluczam, że co podobneo istnieje.

Aniu, ja nie dociekałam jak ta wyspa na zdjęciu ma rozmieszczone szuflady i jak była montowana.:o Ja tylko zwróciłam właściwie uwagę na jej podobny kształt. :-) Dlatego Ci o tym napisałam:-)))

madeleine tam gdzie kamień mam listwy z kamienia wpuszczone w ścianę, zlicowane, już gdzieś wrzucałam fotkę

Dzięki. Jak udało Ci się zmusić tynkarzy do równego wykończenia dołem? a może było potem szpachlowane na dole? Ja niestety poddałam się z listwami z mdfu, zrobiłam zlicowane ze stali szczotkowanej, ale i tak jest trochę do poprawki w niektórych miejscach.

uff, czyli miałaś normalnie obrabiane. Jakie są wysokie?

Jakbym teraz wiedziała, co wiem, nie zostawiałabym aż takiego uskoku, tylko doszła prawie do wylewki - no, zostawiła ze 3cm, żeby wkleić podłogę. A teraz wykończeniowiec musiał sobie podklejać płyty, montował listwy, a i tak są miejsca, gdzie są niedoróbki. A nie chciałam brać aż tak wysokich listew. W sumie w pokojach mam z mdfu malowane pod kolor ścian i też wyszły fajnie, a mniej kombinowania.