Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Bardzo podoba mi się ogrodzenie, ale fachowcy od ogrodzenia skopali jeden bardzo rzucający się szczegół który mnie osobiście razi i bym kazał poprawić. Dokładnie chodzi o róg łączenia desek. Tutaj:

IMGP2370.JPG

Deski są obcięte pod kątem 90stopni, a powinni obciąć pod kątem 45stopni. Dzięki temu nie było by widoczne łączenie. Fachowcy poszli na łatwiznę. :|

Drobny szczegół ale ładniej by wyglądało.

monsanbia Wcale nie musi być narażony. Jak by dobrze wycieli i dopasowali to by było Ok na wiele lat.

Barbara74 Cięcie pod kątem 45stopni zajmuje tyle samo co cięcie pod 90stopni. Kwestia ustawienia tarczy co ciecia. Mogę się założyć że to było cięte mechanicznie :) Jak by cieli wszystkie deski ręcznie to współczuję ekipie :)

Witam

Bardzo podoba mi się ogrodzenie, ale fachowcy od ogrodzenia skopali jeden bardzo rzucający się szczegół który mnie osobiście razi i bym kazał poprawić. Dokładnie chodzi o róg łączenia desek.

Deski są obcięte pod kątem 90stopni, a powinni obciąć pod kątem 45stopni. Dzięki temu nie było by widoczne łączenie. Fachowcy poszli na łatwiznę. :|

Drobny szczegół ale ładniej by wyglądało.

Tak, na pewno byłoby jeszcze łądniej, ale i tak jest ładnie:) TO drewno to nie taka prosta sprawa - lamele mają długość 5 metrów. Kto inny był dostawcą, kto inny ciął i obrabiał, a ktoś inny, montował. Pod koniec grudnia. Nie dałabym rady jeszcze dopilnować cięcia pod kątem, żeby wszystko się zgrało. Poza tym te deseczki są wąskie - to byłaby straszna dłubanina i nie wiem jak dłuo pozostałoby nienaruszone.

Ania ... nie to żebym się wpraszała :p

Ale jak tam u Was z czasem i dostępnością, T w domu?

Napisałam na priv.

Piekne ogrodzenie Anulo! A pokażesz, jak to wygląda od drugiej strony? właśnie myślę nad naszym.

Z druiej strony wygląda gorzej:)

Anula - ogrodzenie bardzo ładne, ale obawiam się że będziesz miała kuuuuupę roboty z konserwacją tego drewna (także przez to że to duża ilość malutkich i długich deseczek) :)

Pewnie tak - ale przy większości rzeczy w tym domu ŁADNIE wygrało nad PRAKTYCZNIE ;)

Aniu jak będziesz miała chwilkę to wstaw fotki kominka:popcorn:

Mówisz masz - a więc dziś kominek. Z nim też nie było lekko...

Edytowane przez anula05