Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ania, chcę się cofnąć w czasie, być Twoją córką i zamieszkać w pokoju z tymi półko-parapetami, z takim widokiem za oknem

Mogę, co nie? ;)

Napisz mi, jak się u Ciebie sprawdza wejście bez wiatrołapu.

W sumie to czy on jest nie ma większego znaczenia.

Ale chodzi mi o samo wejście.

Ja muszę codziennie odkurzać/zmiatać, a jak wchodzi się i wychodzi kilka razy dziennie to i robię to w kółko.

Zwariować*można

A czemu sie smucisz , ze wychodzisz "prawie jako piewsza"? Ja przychodze ostatnia i wychodze pierwsza. Okolicznosci są takie, a nie inne, kiedy miałam 20-25 lat to siedziałam w pracy od rana do nocy. I czasem w weekendy. Daj spokoj. A dom zapuszczony? Nie dasz rady wziac raz w tyodniu kogos do pomocy? O ktorej odbierasz dziecko?

To też ... widać mi jeszcze nie minęło :(. Do tego ja już tak mam jak coś robię to na 100% a teraz nie mam jak. Echhhhhhhh

Pomoc raczej wskazana, bo dom zaczyna się delikatnie zapuszczać a szkoda czasu wolnego poświęcać tylko na sprzątanie ... więc to raczej pewniak. Dziecko muszę odebrać do 18-stej i w czawrtek już nie dało rady dojechać on time ... Moje dojazdy w tym tygodniu to też 40-45 minut a w czwartek przed "dłuższym weekendem" 1,5 h. Boję się, że to standard jak nie ma światecznej laby. Muszę wypróbować jeden skrót, ale dobrze nie jest...

Ania, chcę się cofnąć w czasie, być Twoją córką i zamieszkać w pokoju z tymi półko-parapetami, z takim widokiem za oknem

Mogę, co nie? ;)

Ja muszę codziennie odkurzać/zmiatać, a jak wchodzi się i wychodzi kilka razy dziennie to i robię to w kółko.

Zwariować*można

Monia coś ty wariatko ,za duża jesteś????

a z tym zamiataniem będziesz mieć kostkę to odzyjesz:)

Ania pierwsze co mnie oczarowało to te widoki z okna dzieciakow - cudne.

pokoik Lenki cudny. taki kolorowy i ta lampa różowa.

schowki przefajny pomysł- twój?

Mogę, co nie? ;)

Zwariować*można

Jest OK, choć muszę przyznać, że nie zdawałam sobie sprawy z różnicy mieszkania w mieszkaniu i domu - jeśli chodzi o nanoszenie piasku i brudu z zewnątrz. W budynku wielorodzinnym, zanim dojdziesz do swoich drzwi, to większość po drodze zgubisz. A tu nie ma litości. I nie sądzę, że wiatrołap ma coś do tego - jak nie hol bez wiatrołapu, to sam wiatrołap musisz sprzątać. Ja mam teraz taką jakby "mini-szatnię" gdzie się zostawia buty i tam jest wiecznie kupa piasku, na szczęście minimalne ilości trafiają dalej.

I tak, oczywiście kostka ratuje życie - dopóki jej nie będziesz miała, będzie przerąbane. Różnica jest kolosalna.

Urzekło mnie zdjęcie okna w pokoju Córci i te parapeto-siedzisko-schowki :) Też o takich marzyłam, ale jako posiadaczka domu parterowego in spe ;) z prawie wszystkimi oknami od podłogi, mogę sobie je zrobić może w łazience :D

Dorzucisz jeszcze kilka poduch i książkę, a parapet stanie się niebawem ulubionym miejscem Leny :)

To też ... widać mi jeszcze nie minęło :(. Do tego ja już tak mam jak coś robię to na 100% a teraz nie mam jak. Echhhhhhhh

Pomoc raczej wskazana, bo dom zaczyna się delikatnie zapuszczać a szkoda czasu wolnego poświęcać tylko na sprzątanie ... więc to raczej pewniak. Dziecko muszę odebrać do 18-stej i w czawrtek już nie dało rady dojechać on time ... Moje dojazdy w tym tygodniu to też 40-45 minut a w czwartek przed "dłuższym weekendem" 1,5 h. Boję się, że to standard jak nie ma światecznej laby. Muszę wypróbować jeden skrót, ale dobrze nie jest...

Trzymam kciuki. JA też jestem z tych - jak coś robić to na 100%. Ale miałam 4,5 roku, żeby pewne sprawy przemyśleć i konkluzja jest taka, że nadszedł czas, żeby trochę w życiu odpuścić. COś za coś.

Jest OK, choć muszę przyznać, że nie zdawałam sobie sprawy z różnicy mieszkania w mieszkaniu i domu - jeśli chodzi o nanoszenie piasku i brudu z zewnątrz ...

I tak, oczywiście kostka ratuje życie - dopóki jej nie będziesz miała, będzie przerąbane. Różnica jest kolosalna.

No właśnie dlatego napisałam, że z wiatrołapem czy bez - nie ma większego znaczenia. No może takie, że po zamknięciu drzwi zostawiasz syf w tym małym pomieszczeniu

U mnie z kostką dużo lepiej nie będzie, bo przecież teraz idzie się po płycie a przed ogrodzeniem asfalt

Myślałam że znalazłaś jakiś patent i podsuniesz (elegancki chodniczek or sth ... są*takie? ;))

Gdzie jeździsz na większe zakupy jedzeniowe ? ;)

Mam chodniczek, ale obrzydliwy, ale póki co zostanie, na zimę. A przed wejściem taką gumową wycieraczkę (w dziury). No i szufelkę od OC, ale póki co nieaktywna.

Zakupy uczę się robić w Internecie (P&P), a jak już muszę to Janki - P&P albo Real (brrr)

Umówiłyśmy się już jakoś?;)

No to może ustalmy środę.

przy kominku? a po co?

My zakupiliśmy separator kominkowy do odkurzacza- rewelacja.

separator też mamy, ale separator to do czyszczenia samego kominka, z popiołu przede wszystkim

Przy codziennym paleniu z drewna, z samego kominka wkoło jest zawsze syf

Ale w wiatrołapie potrzebna tak samo. Na pewno bardziej niż w kuchni. W kuchni na razie nie widzę by była mi niezbędna. Za błędy trzeba płacić ...

środa pasuje :yes:

U mnie też nie bardzo, bo jeszcze nie palę na całego ;)

Ale wiem jak jest u rodziców. W użyciu na co dzień (po każdym odpalaniu, dokładaniu) mały przenośny dyson (zresztą super odkurzacz, dostaliśmy w prezencie ślubnym) Z drewna się*kora obsypuje strasznie, wypada popiół, a jak jeszcze przy kominku trzyma się drewno ...

Natomiast w kuchni? Nie wiem jak u Ciebie, ale jak dla mnie szufelki mogłoby nie być. No chyba że ten system zintegrowany z blatem, to tak. Idealne do okruchów itp. Tego i i szufelki w wiatrołapie żałuję że nie zrobiłam. Cóż, dla potomności