Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Witaj,

chciałam Cię zapytać o jakość tapety Ferm Living (z pokoju synka). Wybieram właśnie tapetę do pokoju dziecięcego, znalazłam jednak niepochlebna opinię o tapetach tej firmy:

Może wzory ładne, ale jakość katastroficzna .

Lekkie przetarcie wilgotną szmatką i blakną .

Czy mogłabyś się jakoś ustosunkować do tej opinii? Dzięki:)

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anawii, najlepiej spytaj w wątku poświęconym ogrzewaniu albo skorzystaj z wyszukiwarki:

http://forum.muratordom.pl/search.php?searchid=3613495

Dzięki Spirea,temat jest mi znany,ale wiecej to mojej 2 połówce, ale on tutaj nie usiądzie i się nie wypowie ;)

Pytałam dlaczego nikt z piszących tutaj nie brał pod uwagę takiego ogrzewania,to nie jest żadna nowość a podobno ciekawie się ma co do kosztów za ogrzewanie :)

JA brałam pod uwagę, ale na prawdę nie pamiętam już dlaczego zrezygnowałam ;)

Czy do tego potrzebujesz osobno grzejników?

Przy tym ogrzewaniu nie ma wogóle grzejników,ciepło jest rozprowadzane kanałami nadmuchowo.W miejscach gdzie się by chciało miec grzejnik jest nieduża kratka,może być w podłodze lub w suficie,to zależy którędy będą szły te kanały.Ciepło daje nagrzewnica umieszczona w kotłowni.

Anula mam pytanie odnośnie ogrzewania podłogowego - jak oceniasz jego wydajność? Czy przy tak dużych przeszkleniach jakie posiadasz ogrzewanie podłogowe "daje radę" , czy masz może wspomagająco przy oknach konwektory czy tylko wszędzie samą podłogówkę?

pozdrawiam i życzę miłego mieszkania w pięknym domu:)

M

Moni_ta - póki co jest OK. W domu mamy 21 stopni, podłoga jest przyjemna - nawet nie ciepła - jestem zdziwiona, bo wyobrażałam sobie, że podłoga będzie ciepła (dotychczas miałam podłogówkę elektryczną w łazience i zawsze była ciepła). A tutaj jest po prostu przyjemna, nie lodowata. Jedyny minus to zimno w dwóch pokojach, ale one są specyficzne, bo poza kilkoma dużymi oknami mają jeszcze po 3 ściany zewnętrzne i jeden ma stropodach, a drugi nieogrzewany garaż pod sobą, no i w jednym przebywamy tylko w nocy (sypialnia), a w drugim wcale, bo to gościnny... Jest w nich jakieś 18 stopni.

Wszystko okaże się tak na prawdę jak przyjdzie prawdziwa zima.

Już wiem, że błędem był nieorzewany garaż i ignorancja odnośnie izolacji bramy garażowej - mamy tam spore ubytki ciepła.