Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Siedziałam i się głowiłam skąd wzięła się kwota 740zł/m-c wyliczona przez Anulę (bo mnie wychodziło 200coś)

Wieeem już, dodałaś sumę kWh do kwoty rocznego zużycia, które podała Alicja :)

Głowiłam się bo nie lubię jak mi się*nie zgadza matematyka :p

I teraz wszyscy powiedzą, że monia nie ma co robić ;)

Alicja, podpisuj tę umowę! Skoro facet bierze to na siebie

Siedziałam i się głowiłam skąd wzięła się kwota 740zł/m-c wyliczona przez Anulę (bo mnie wychodziło 200coś)

Wieeem już, dodałaś sumę kWh do kwoty rocznego zużycia, które podała Alicja :)

Głowiłam się bo nie lubię jak mi się*nie zgadza matematyka :p

I teraz wszyscy powiedzą, że monia nie ma co robić ;)

Alicja, podpisuj tę umowę! Skoro facet bierze to na siebie

Mnie się tez nie zgadzało w obliczeniach ;)

Tak właśnie sobie z małżem myślimy, żeby taką umowę podpisać. Facet sam ją zaproponował :D.

Mieszane, ale głównie grzejniki... termometr stoi daleko i poza zasięgiem słońca itp więc wskazuje temp. pomieszczenia bez przekłamań. Echhhhhhhh widać taki już mój urok.

może coś z mieszaczem nie ok? gdzieś czytałam o komforcie cieplnym przy różnych źródłach ogrzewania, że tak może być, jak odczuwasz.

Ja z kolei mam 22 stopnie w domu, więc dzieci najchętniej biegałyby na golasa, bo dotychczas to bliżej 19-20 mieliśmy. A ja bym najchętniej jeszcze podgrzała... tyle, że pewnie sama zostałabym w domu, bo reszta rodziny uciekłaby na dwór spać.

Basia - no nic, to chyba mężowi nie wytłumaczysz.

Ale że nie trafia do niego argument że podgrzanie większej ilości wody kosztuje więcej, tego nie rozumiem :)

Tylko potem nie marudź że masz duże rachunki :D

Salik, no ja to rozumiem, ale nie jestem w stanie mu tego przetłumaczyć :p.... Tzn tak, tłumaczy mi, że owszem kosztuje więcej, ale tylko za pierwszym razem, przy nagrzewaniu. Jako przykład podaje mi, że mam dwa czajniki z wodą i że obydwa po zagotowaniu wody stygną dokładnie tak samo... Ehhh... chyba odpuszczam temat. Nie znam się na tym. Mąż będzie płacił rachunki za prąd ;)

Dom ze zdjęcia super, choć balkony - pomyłka.

widzę że się zgadzamy :)

Madeleine, ludzie są*jednak różni. Ja przy 22 się*męczę. Jak siedzę jest OK, ale jak przychodzi mi coś*robić - leje się ze mnie

Natomiast 24 - tego sobie nie wyobrażam. Tofee, muszę to sprawdzić u Ciebie :p

Hej, mam 3 różne, wieszaliśmy na różne sposoby, ale ostatecznie wyrównaliśmy do poziomu klosza. Światło jest mocno żółte:) Ja mam poza nimi oczko nad prysznicem i 3 halogeny po 50 W, ale palimy albo te albo te. Klimat jest raczej klubowy, nie jest to światło do malowania się na pewno:)

IMGP2223.JPG

Anula, wracam jeszcze do lamp w klubowej łazience. Czy oczko nad prysznicem i halogeny masz w czarnych czy białych obudowach? W którym miejscu na suficie masz te halogeny 50W? Próbowałam znaleźć na projekcie, ale nie widzę :(

Mamy ustalony układ dolnej łazienki - ciekawa jestem Waszych reakcji:)

stefanowo_laz%20parter%20wym%5B2%5D.jpg

Madeleine, ludzie są*jednak różni. Ja przy 22 się*męczę. Jak siedzę jest OK, ale jak przychodzi mi coś*robić - leje się ze mnie

Natomiast 24 - tego sobie nie wyobrażam. Tofee, muszę to sprawdzić u Ciebie :p

wiem wiem. Rano wstałam i doszłam do wniosku, że napalę w kominku, żeby było nastrojowo (no i jak palę w kominku, to mniej gazu zużywam, nie?), a mąż się na mnie obraził, bo i tak jest 22 stopnie i mu gorąco. I jak w tych warunkach wprowadzać atmosferę porannego seksu oralnego, który postuluje Salik?

Tylko gdyby nie ten polski klimat... ;)
dlaczego???? u mojej mamy takie przeszklenia są .

i kolor sofy jak mojej ;)

Nie pasują mi do bryły domu te zaokrąglone narożniki barierek na górze. Poza tym mogłabym taki domek mieć ;) Z tym jeziorkiem i górami za oknem w pakiecie :yes:

Monia a widzisz , tego nie zauważyłam. idę oblookać:p a z tymi barierkami dla mnie też nieporozumienie. tam szkło by się przydało, od razu dom nabrał by lekkości.

Anula jak bedziesz w pracy zajrzyj:p

wiem wiem. Rano wstałam i doszłam do wniosku, że napalę w kominku, żeby było nastrojowo (no i jak palę w kominku, to mniej gazu zużywam, nie?), a mąż się na mnie obraził, bo i tak jest 22 stopnie i mu gorąco. I jak w tych warunkach wprowadzać atmosferę porannego seksu oralnego, który postuluje Salik?

Trzeba mu było zasugerować żeby się rozebrał jak mu gorąco ;)

Ale Ty jesteś kochana żona, jak wstajesz rano przed mężem, coby napalić w kominku!

I pewnie kanapki mu do pracy przygotowujesz? :)

zasugerowałam, ale wyszedł. Chyba mu biegające dzieci przeszkadzały. Ale aż taka kochana nie jestem, on już w kurtce był i do pracy wychodził, kiedy się obudziłam i wstałam ;)

wszyscy o pompie , wiec ja szybciutko bo uwazam ze nawet 1000zl miesiecznie za taki metraz to taniocha ,jak bedzie jeszcze taniej to tylko gratuluje

widze ze Eamesy wjechaly i wygladaja na oryginaly ,tak jest faktycznie czy jakies dobre inspiracje kupilas ? podziel sie wiedza ,cena i linkiem .z gory dzieki

Anula, wracam jeszcze do lamp w klubowej łazience. Czy oczko nad prysznicem i halogeny masz w czarnych czy białych obudowach? W którym miejscu na suficie masz te halogeny 50W? Próbowałam znaleźć na projekcie, ale nie widzę :(

Sufit biały, oczko białe, halogeny - oprawy wpuszczone w sufit bez ramek, białe. Są trzy w osi drzwi.