anula05 17.01.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Anula I co ze spotkaniem sąsiedzkim? Jestem baaardzo ale to baaaaaardzo ciekawa Twojego harmonogramu budowy.... Myślę że może to być dla mnie baaaaardzo przydatne No i o czym pamiętać przy budżetowaniu.... Napisz napisz Ja już teraz jestem poza budżetem taki ze mnie planista pa pa pa Napiszę, napiszę, ale muszę zebrać myśli. I fakty... Nie mam siły. Spotkanie w trakcie ustalania - mąż musi obdzwonić sąsiadów, a ciężko mu idzie. Potwierdzę CI telefonicznie. Anula możesz napisać co masz na schodach? Kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.01.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Sufit biały, oczko białe, halogeny - oprawy wpuszczone w sufit bez ramek, białe. Są trzy w osi drzwi. Super. Dziękuję Nie "gryzą" się, takie w zasadzie nowoczesne lampy, z kształtem lamp takich czarno-miedzianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.01.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Super. Dziękuję Nie "gryzą" się, takie w zasadzie nowoczesne lampy, z kształtem lamp takich czarno-miedzianych? Nie, bo wcale ich nie widać, są wpuszczone w biały sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.01.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Anula - ja mam pytanie o Twoją żywicę.Rysuje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.01.2012 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Wiesz co, średnio mogę to stwierdzić, bo ja tę żywicę z połyskiem mam tylko w pralni.Ciężko osądzać po takiej małej i słabo eksploatowanej powierzchni. Jedno jest pewne - jest piękna. I bardzo przyjemna i łatwa w utrzymaniu. Na pewno się rysuje i myślę, że nie dałabym jej w holu / kuchni. Ale w łazience pewnie tak. Może w salonie? Jest śliczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.01.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Anula, już ostatnie pytanie o lampy i daję Ci spokój. Kupiłaś w końcu Technoluxy? na allegro?u którego użytkownika? Jak jakość? Tu znalazłam na allegro u dwóch użytkowników:http://allegro.pl/lampa-zyrandol-zwis-1pl-az-giulia-technolux-i2042936460.htmlhttp://allegro.pl/lampa-sufitowa-giulia-black-i-zwis-technolux-hit-i2011640017.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.01.2012 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Kupiłam u tego pierwszego sprzedawcy. Jakoś jak dla mnie OK, ale ja jestem z tych mniej czepialskich, jeśli chodzi o jakość. Nawet ich dobrze nie oglądałam - mąż wieszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.01.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 mąż wieszał Ale bez drabiny??? A skręcanie eames was nie wyprowadzało z równowagi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.01.2012 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Nie było mnie ani przy jednym ani przy drugim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.01.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Nie było mnie ani przy jednym ani przy drugim:) Czyli masz podwójny powód do radości Jeszcze się filmów naoglądasz Wpadaj przynajmniej coś*polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.01.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Wiesz co, średnio mogę to stwierdzić, bo ja tę żywicę z połyskiem mam tylko w pralni.Ciężko osądzać po takiej małej i słabo eksploatowanej powierzchni. Jedno jest pewne - jest piękna. I bardzo przyjemna i łatwa w utrzymaniu. Na pewno się rysuje i myślę, że nie dałabym jej w holu / kuchni. Ale w łazience pewnie tak. Może w salonie? Jest śliczna. Mam straszny kłopot z żywicą bo mnie bardzo kusi . A nie pamiętasz co to za żywica? Epoksydowa czy poliuretanowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.01.2012 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 anula, świetne są te Twoje podsumowania:lol: Mnie, jako że nie buduję domu, a wykańczam apartament - wiele z tych kosztów nie dotyczy (na szczęście;)), ale i tak bardzo mi się te Twoje wywody przydają I teraz martwię się... bo skoro Ty - tak zorganizowana i skrupulatna osoba - przekroczyłaś budżet o 15%... to o ile ja przekroczę?:lol2: Zapomniałam napisać... a miałam... - Piękne pokoiki dzieciowe Ci wyszły:rolleyes: Marzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.01.2012 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Anula w białej łazience oświetlenie lustra co dałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.01.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Nie, bo wcale ich nie widać, są wpuszczone w biały sufit. a mówiłam. każde wpuszczone nawet czarne będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.01.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Nie było mnie ani przy jednym ani przy drugim:) jak to twojego M trzeba asekurować!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 18.01.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Czyli masz podwójny powód do radości Jeszcze się filmów naoglądasz Wpadaj przynajmniej coś*polecić Monia z tego co piszesz ciebie nie ominęło skręcanie krzeseł??!! Anula jestem pod nieustannym wrażeniem twojego talentu literackiego!!!! podsumowanie to perełka!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.01.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Anula - żeby móc odpowiedzieć na Twoje pytania, należy mieć trochę więcej informacji.Czy ta nagrzewnica ma być przed rekuperatorem (między nawiewem z zewnątrz, a centralą) czy za (między centralą, a anemostatami)?W obu przypadkach nagrzewnica robi co innego.W pierwszym - w połączeniu z automatyką centrali, dba o to aby wymiennik w rekuperatorze nie zamarzł.I właściwe tyle.W drugim - podgrzewa powietrze nawiewane do domu.Przypadek drugi jest trochę bez sensu, bo reku powinien z domu odzyskiwać wystarczającą ilość ciepła.14 stopni na nawiewie to dosyć dobry wynik, biorąc pod uwagę że ostatnio na zewnątrz temperatury dochodzą do -10 stopni.Natomiast nie bardzo widzę po co nagrzewnica (w dowolnym przypadku) miałaby być podpięta do PCi.Kto Ci montował ten rekuperator - AT?I czy miałaś robiony jakiś projekt (instalacji, obliczenia potrzebnej mocy centrali itd)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.01.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Nie, rekuperację robiła firma od rekuperacji. AT jest mówiąc oględnie słabo wyedukowany.Ile powinno mieć powietrze nawiewane do domu, żeby to wszystko miało sens? Ile % odzysku ciepła powinien mieć rekuperator?Oszaleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.01.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 W drugim - podgrzewa powietrze nawiewane do domu. Przypadek drugi jest trochę bez sensu, bo reku powinien z domu odzyskiwać wystarczającą ilość ciepła. Pozwolę sobie się wtrącić Akurat ten drugi przypadek jest dla mnie jak najbardziej sensowny. Ja doskonale rozumiem ideę, bo rekuperator jest do odzysku ciepła ale z drugiej strony na szali stoi komfort ... U mnie wczoraj przy -11 w nocy wiało +10, przeważnie przy zakresie od -3 do +3 wieje jakieś 15-16 st, nie mam gwc. Ja też rozumiem, że ktoś odpowie : ok, rozszczelnij okna i miej wentylację grawitacyjną, to ci będzie wiało -11 do domu zamiast tych +10... Gdyby nie taka "zima" jak obecnie sam założyłbym już nagrzewnicę. W ten sezon odpuszczam ale na następny będzie na pewno. Tym bardziej, że będzie malutki ludzik i nie ma mowy by mu wiało chłodem Tylko kombinuję zakładać samemu, nagrzewnica sama kosztuje jakieś 500 zł + jakieś sterowniki, w granicach 700 zł powinienem się zmieścić ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.01.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) A tą nagrzewnicę ma Ci kto montować? AT czy firma od reku? Jeśli tak, to oni powinni Ci powiedzieć po co w ogóle ta nagrzewnica, w jakim miejscu ma być zainstalowana i czemu ma służyć. Bo my możemy tylko zgadywać Nie ma czegoś takiego jak 'ile stopni powinno mieć powietrze'. Ma tyle, ile ma - bo jest zależne od temperatury na zewnątrz domu. Jeśli centrala nie ma wstępnej nagrzewnicy, a na zewnątrz jest 0 albo mniej, to centrala będzie zwalniała wentylator nawiewowy aż do całkowitego zatrzymania (aby chronić wymiennik centrali przed zamarznięciem). majki - gdzie masz taką temperaturę? Na wyjściu z centrali? Edytowane 18 Stycznia 2012 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts