Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anula mam pytanie : jak się sprawuje podłoga żywiczna w garażu? Czy polecasz to rozwiązanie? Nie zostają ślady po oponach, jak z zachowaniem czystości przy takiej pogodzie jak obecnie? Czy polecasz wykonawców? Jaki jest koszt za metr- może być na priva.

Podłoga sprawuje się dobrze, polecam, Czystości jednak nie zachowuję obecnie ;) przy takiej pogodzie nie ma to sensu - mam lepsze zajęcia niż bieganie ze szmatą w garażu. I tak chyba zostanie do wiosny, bo garaż jest nieogrzewany i eneralnie poza przejściem do samochodu i z powrotem, nie wchodze tam wcale.

Może Monsanbia więcej CI powie. Wykonawcy OK, cena ok. 60-70/m2 na gotowo.

Buuu ja przegapiłam wasze wczorajsze spotkanie w Blue - byłam tylko że do 12tej... wszystko przez ten brak chwilowy netu bo tak rano bym wyczytała że Monia się wybiera...

A bo gdybyś nie mówiła wcześniej że Ty w piątki do BC nie jeździsz to bym pewnie do Ciebie zadzwoniła :p

przeczytałam Anula Twój wpis o tych fachowcach i rekuperatorze. Co do fachowców, to po swoich doświadczeniach mam takie odczucie, że spora część z nich, to bardzo wrażliwe osoby. Nie można nic złego powiedzieć o ich pracach, mieć zastrzeżenia, żądać poprawek, bo traktują to jako osobistą zniewagę. Bo jak to, Pani się nie podoba, my od 10 lat robimy i nikt się nie skarżył. Albo, "córka podchodzi książkowo do budowy" (to hydraulik do mojej mamy, może dlatego, bo dałam projekt podłogówki i nie chciałam, aby robili na oko). A jak już przychodzą poprawiać, to z miną skazańca i obrażeni, że muszą coś poprawić.

A co do nagrzewnicy. Przeczytałam też dyskusję w komentarzach i jestem trochę podłamana. Nie mam nagrzewnicy. Już nie pamiętam, co było mówione na spotkaniu w firmie od WM, czy mówili o potrzebie robienia nagrzewnicy czy nie. Było to już dawno temu. Okazuje się, że nie odrobiłam lekcji. Kolega mówił mi kiedyś, że nie korzysta z WM, bo mu wiało. Mówiłam, że to niemożliwe, bo odzysk ciepła itd. Nawet bez gwc powinno być ok. A teraz zgłupiałam. Wychodzi na to, że powinnam, tak jak ma np. Madeleine, mieć tę nagrzewnicę za rekuperatorem.