Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry wieczór Anulo. Znalazłam twoj dziennik przypadkiem 3 m-ce temu,poszukując informacji na temat płyt Kerlite. Kupuję deweloperkei zostaje mi wykończenie domu.Twoje rozważania na temat wyboru podłóg itp. mnie urzekły bo wydały się być echem moich. Uwiodłaś mnie swoją otwartością na ostatnich stronach dziennika pisząc o przeinwestowaniu. Ostatniojestem w ciągłym dysonansie myślowym czy realizować marzenia ,czy sprowadzić wnętrze do estetycznej funkcjonalności. Przyznaje,że im dłuzej się patrzy na twoje tym bardziej mi się podobają, znajduje w nich serce gospodyni. Postanowiłam napisać interesownie, w obawie,że pójdziesz w końcu oglądać filmy i zamkniesz ten rozdział zwiazany z budową. 1.Mozesz podac na priv adres sklepu z płytkami z Katowic ? 2. Jaka firma robiła te panele fornirowane z cięciami i jaka jest cena takiego panelu? Długo mogę jeszcze rozpisywać się w peanach na cześć twojego dzieła- dom,wnetrza,elewacja ogrodzenie. Wdzięczna jestem za dziennik i komentarze w których znalazlam mnóstwo interesujacych mnie rzeczy ,do kórych zapewne samabym nie dotarła. Jeszcze raz dziękuję.

Basiu

jak ja robiłam rozeznanie (rok temu) to u mnie ceny konglomeratu (grubość 3 cm) w zależności od koloru wahały się ok. 1200 zł/m2. Ale dobrze pamiętam z wizualki u MarJel, że ten blat ma być czarny? Nie rób z konglomeratu - będziesz żałować, konglomerat się rysuje, a na czarnym tak widać, że szkoda słów....

Dobry wieczór Anulo. Znalazłam twoj dziennik przypadkiem 3 m-ce temu,poszukując informacji na temat płyt Kerlite. Kupuję deweloperkei zostaje mi wykończenie domu.Twoje rozważania na temat wyboru podłóg itp. mnie urzekły bo wydały się być echem moich. Uwiodłaś mnie swoją otwartością na ostatnich stronach dziennika pisząc o przeinwestowaniu. Ostatniojestem w ciągłym dysonansie myślowym czy realizować marzenia ,czy sprowadzić wnętrze do estetycznej funkcjonalności. Przyznaje,że im dłuzej się patrzy na twoje tym bardziej mi się podobają, znajduje w nich serce gospodyni. Postanowiłam napisać interesownie, w obawie,że pójdziesz w końcu oglądać filmy i zamkniesz ten rozdział zwiazany z budową. 1.Mozesz podac na priv adres sklepu z płytkami z Katowic ? 2. Jaka firma robiła te panele fornirowane z cięciami i jaka jest cena takiego panelu? Długo mogę jeszcze rozpisywać się w peanach na cześć twojego dzieła- dom,wnetrza,elewacja ogrodzenie. Wdzięczna jestem za dziennik i komentarze w których znalazlam mnóstwo interesujacych mnie rzeczy ,do kórych zapewne samabym nie dotarła. Jeszcze raz dziękuję.

Fajnie mi się czytało Twojego posta:) Jakaś taka "lekkość pióra" przebija. Zdecydowałaś się w końcu na Kerlite? Ciekawa jestem, ja stchórzyłam.

Nie do końca wiem o jaki sklep z płytkami z Katowic pytasz. W Katowicach kupowałam tylko Meteory - w salonie Quadro.

Panele robiła firma-Pan niewypał, więc akurat tego Ci nie polecę, a cena jest niestety porażająca.

Jeśli mogę w czymś pomóc - pisz.

Anula, jaka jest cena za m2 blatu z konglomeratu? Jaką masz grubość?

I jeszcze jedno pytanie - jak się robi taki okap ja Ty masz? to obudowa karton-gips czy gotowy się taki kupuje?

Basia, okap jest obudowany mdfem, takim jak fronty. Zrobił to stolarz. Są takie gotowe okapy, ale 45cm i 60cm, ja potrzebowałam 90 cm. No i cena tych gotowych jest dużo wyższa niż manufaktury:)

Blat mam ze staronu, ma 2 cm, choć proponowano mi 2,4 cm. Może być grubszy, bez problemu - sama płyta ma 1,2 cm, reszta to "obudowa", więc grubość sobie ustalasz indywidualnie. Cena za metr - kwestia negocjacji:) Podawałam namiar - zadzwoń albo napisz do Pana Tomasza, szybko Ci wyceni to, czego potrzebujesz. Ja jestem bardzo zadowolona, na białym nie widać żadnych rys.

Hej, Anula :bye:

Jakie masz szerokie to okno poziome w kuchni, bo mi architekci zrobili 50cm szer. i nie wiem czy nie będzie za wąskie. Myślałam o 60cm, ale nie wiem jak to będzie z sięganiem do szafek, bo...wysoka to ja nie jestem.:roll:

Okno ma ok. 70 cm wysokości i 350 cm szerokości, sama szyba / światło ma ok. 57 cm wysokości.

Anula, przyłączam się do innych i również proszę o namiar na firme z Lublina. Super jest korzystać z Waszych doświadczeń a nie godzinami siedzieć w niecie i szukać w milionie ogłoszeń. Zawsze wolę polegać na sprawdzonych kontaktach. Dziękuję z góry!

Chodzi o stolarza? To nie firma, to Pan:) O to pytasz?

Basia, okap jest obudowany mdfem, takim jak fronty. Zrobił to stolarz. Są takie gotowe okapy, ale 45cm i 60cm, ja potrzebowałam 90 cm. No i cena tych gotowych jest dużo wyższa niż manufaktury:)

Dzięki Anula :) Nie chcę oryginału, mogę "sama" obudować ;) Jaki masz 90 cm? Ja też potrzebuję 80-90 cm ;)

odkąd pracuję na obiad jem... kawę... i na śniadanie też... kawę... Muszę to zmienić :(

A na kolację? ;)

A Ty wiesz, jakiś czas temu byłam na stronie dziewczyny, która przygotowuje tygodniowe sety za niegłupie pieniądze ...

Jakbym pracowała, nie miała czasu, ochoty i siły przede wszystkim na gotowanie to sobie pomyślałam że bym z tego z korzystała. Na próbę chociaż

edit: to jest firma, nie Pani :lol2: