Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A na kolację? ;)

A Ty wiesz, jakiś czas temu byłam na stronie dziewczyny, która przygotowuje tygodniowe sety za niegłupie pieniądze ...

Jakbym pracowała, nie miała czasu, ochoty i siły przede wszystkim na gotowanie to sobie pomyślałam że bym z tego z korzystała. Na próbę chociaż

edit: to jest firma, nie Pani :lol2:

dawaj namiar na tę Panią:)

dawaj namiar na tę Panią:)

Najpierw powiedz czy coś*takiego Cię interesuje

Dostajesz raz w tygodniu zakupy na 4 obiady dla 2 osób, mogłabyś jeść Ty, a dzieciom podzielić na kolację (są*też sety dla 4os), menu, i z tego musisz tylko przygotować obiad (masz z głowy zakupy i wymyślanie, są*to szybkie dania, komponowane we współpracy z dietetykiem) Cena 179/tydz/2os i 219/tydz/4os, w pakiecie miesięcznym oczywiście taniej i jeszcze dorzucają jakieś oliwy, zioła ... Aaaa, no i deser w tym jest :yes:

A ta dziewczyna to Ania Starmach (ta co gotuje w ddtvn) Taką sobie sprytną fuchę wymyśliła

No widzisz Anula, tak to jest z tymi archtektami, każdy ma inną wizję...:rolleyes:

Ty musiałaś zwężać okno, a ja muszę poszerzać.

A Ty nie masz problemu z sięganiem czegokolwiek z tych szafek nad oknem? Bo ja się obawiam, że drabinę będę musiała w kuchni trzymać :p

Używam włąściwie tylko dwóch półek, dwie kolejne stoją puste póki co (trzeba stanąć na czymś, żeby się tam dostać) Nie jest to najbardziej funkcjonalne rozwiązanie na świecie, uprzedzam - musisz mieć dużo innych szafek.

Nieeee, bez sensu

No właśnie tak myślałam, że uznasz, że to nie to ;)

Ale w sumie takich 30-40 minut dziennie też nie wygospodarujesz? Po powrocie z pracy, żeby przygotować*na drugi dzień?

No bo co jesz? Na mieście? Zamawiasz? W bufecie w pracy?

Zresztą*co ja Ci będę morały prawić, sama przecież wiesz, że to i niezdrowo i nieekonomicznie

No dobra, ale jest też coś takiego - np lunch+obiadokolacja 30pln za dzień w pakiecie 30 dniowym (dostajesz jedzenie na 5 dni)

Akurat 3miasto, ale w Wawie takich pełno. Czasami nawet na grouponie pojawiają się fajne oferty

http://www.dietadodomu.pl/ceny.html

Najpierw powiedz czy coś*takiego Cię interesuje

Dostajesz raz w tygodniu zakupy na 4 obiady dla 2 osób, mogłabyś jeść Ty, a dzieciom podzielić na kolację (są*też sety dla 4os), menu, i z tego musisz tylko przygotować obiad (masz z głowy zakupy i wymyślanie, są*to szybkie dania, komponowane we współpracy z dietetykiem) Cena 179/tydz/2os i 219/tydz/4os, w pakiecie miesięcznym oczywiście taniej i jeszcze dorzucają jakieś oliwy, zioła ... Aaaa, no i deser w tym jest :yes:

A ta dziewczyna to Ania Starmach (ta co gotuje w ddtvn) Taką sobie sprytną fuchę wymyśliła

no Krakówka:p

ania a może ta twoja Ukrainka Swietłan by coś ci gotowała raz na 2 dni:p ja jednak byłabym za obiadami w domu dla dzieciaków.

a w ogole zorganizowałas sobie kogoś do sprzatania??? swietłana dalej????

Dobry wieczór. Dzisiaj mieliśmy z mężem spotkanie z panem od rekuperacji.Zaniepokoiły mnie wasze rozważania na temat użytkowania rekuperatora, bo na internecie znalazłam same ochy i achy na temat wyzej wymienionego,tak,że jedynym minusem wydawała się być tylko jego cena. Pań potwierdził wszystko o czym tu piszecie (kupil nas właśnie swoją szczerością) . Rekuperator według tego fachowca nie służy do oszczędzania energii. Jasne,że ogrzewa wwiewane powietrze itd. ,ale mojego męża interesowały tylko liczby, więc Pan fachowiec przyznal ,że placi się głównie za komfort. Nie chcę by w moim domu smierdziało kotletami, a syn ma alergie na kurz .Pan przyznał ,że rekuperator przy minusowych temperaturach stricte wychładza dom i wogóle obniża wilgotnośc powietrza. Odradzał zakładanie nagrzewnicy za rekuperatorem gdyż wytrąci to wilgoć do warunków niezdrowych dla organizmu. mimo to postanowiłam przedyskutować z nim ta opcje, gdyż poza podłogówką nie mam alternatywnego ogrzewania, a ta nagrzewa się długo więc moze będa potrzebne momenty na szybkie dogrzanie domu. Sugerował też załozenie rekuperatora o mniejszej wydajnosci i załozenie w tym koszcie klimatyzacji w holu na piętrze, tak aby w upalne dni ,na krótko ja właczyc i wtedy cyrkulacja rekuperatora pomoze w schłodzeniu reszty domu.Co o tym myślicie? Generalnie dzięki ,ze dzielicie się doswiadczeniami jako użytkownicy.Do tej pory czytałam same superlatywy na temat tej instalacji. Zaznaczam ,ze nadal jesteśmy zdecydowani na na zakup rekuperatora.

Pan przyznał ,że rekuperator przy minusowych temperaturach stricte wychładza dom i wogóle obniża wilgotnośc powietrza. Odradzał zakładanie nagrzewnicy za rekuperatorem gdyż wytrąci to wilgoć do warunków niezdrowych dla organizmu

To w końcu płaci się*za komfort? Bo jak ja to czytam, to wychodzi mi, że za dyskomfort

Ale OK, ja mam wentylację grawitacyjną, mogę*tego nie rozumieć.

Za to w domu czuję się bardzo komfortowo (i wilgotność mam 48 dziś)

Alergia? A kurz który zbiera się w rurach tego systemu i jest wydmuchiwany??? Nie uwierzę że po kilku latach go nie ma, bo to wbrew fizyce