monika996 25.01.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Monia to może zmobilizuj Anię to przygotowania sobie choćby lunchu:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.01.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 A na kolację? A Ty wiesz, jakiś czas temu byłam na stronie dziewczyny, która przygotowuje tygodniowe sety za niegłupie pieniądze ... Jakbym pracowała, nie miała czasu, ochoty i siły przede wszystkim na gotowanie to sobie pomyślałam że bym z tego z korzystała. Na próbę chociaż edit: to jest firma, nie Pani dawaj namiar na tę Panią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.01.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Ty, przypomniało mi się, ile Ty masz w tych górnych szafkach kubków! (białych) Byłam za bardzo zakręcona żeby o to zapytać, a może aż tak zakręcona że mi się pomnożyły w oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.01.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 dawaj namiar na tę Panią Najpierw powiedz czy coś*takiego Cię interesuje Dostajesz raz w tygodniu zakupy na 4 obiady dla 2 osób, mogłabyś jeść Ty, a dzieciom podzielić na kolację (są*też sety dla 4os), menu, i z tego musisz tylko przygotować obiad (masz z głowy zakupy i wymyślanie, są*to szybkie dania, komponowane we współpracy z dietetykiem) Cena 179/tydz/2os i 219/tydz/4os, w pakiecie miesięcznym oczywiście taniej i jeszcze dorzucają jakieś oliwy, zioła ... Aaaa, no i deser w tym jest A ta dziewczyna to Ania Starmach (ta co gotuje w ddtvn) Taką sobie sprytną fuchę wymyśliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.01.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Nieeee, bez sensuChodzi o to, że nie ma czasu ani siły na gotowanieZakupy robię przez net Mam duuużo kubków, nie rozmnożyły CI się w oczach:) uwielbiam je:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.01.2012 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 No widzisz Anula, tak to jest z tymi archtektami, każdy ma inną wizję... Ty musiałaś zwężać okno, a ja muszę poszerzać. A Ty nie masz problemu z sięganiem czegokolwiek z tych szafek nad oknem? Bo ja się obawiam, że drabinę będę musiała w kuchni trzymać Używam włąściwie tylko dwóch półek, dwie kolejne stoją puste póki co (trzeba stanąć na czymś, żeby się tam dostać) Nie jest to najbardziej funkcjonalne rozwiązanie na świecie, uprzedzam - musisz mieć dużo innych szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.01.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Nieeee, bez sensu No właśnie tak myślałam, że uznasz, że to nie to Ale w sumie takich 30-40 minut dziennie też nie wygospodarujesz? Po powrocie z pracy, żeby przygotować*na drugi dzień? No bo co jesz? Na mieście? Zamawiasz? W bufecie w pracy? Zresztą*co ja Ci będę morały prawić, sama przecież wiesz, że to i niezdrowo i nieekonomicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.01.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 No dobra, ale jest też coś takiego - np lunch+obiadokolacja 30pln za dzień w pakiecie 30 dniowym (dostajesz jedzenie na 5 dni)Akurat 3miasto, ale w Wawie takich pełno. Czasami nawet na grouponie pojawiają się fajne oferty http://www.dietadodomu.pl/ceny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anawii 25.01.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 (trzeba stanąć na czymś, żeby się tam dostać) Mąż podsadzi Będzie przyjemne z pożytecznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.01.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Najpierw powiedz czy coś*takiego Cię interesuje Dostajesz raz w tygodniu zakupy na 4 obiady dla 2 osób, mogłabyś jeść Ty, a dzieciom podzielić na kolację (są*też sety dla 4os), menu, i z tego musisz tylko przygotować obiad (masz z głowy zakupy i wymyślanie, są*to szybkie dania, komponowane we współpracy z dietetykiem) Cena 179/tydz/2os i 219/tydz/4os, w pakiecie miesięcznym oczywiście taniej i jeszcze dorzucają jakieś oliwy, zioła ... Aaaa, no i deser w tym jest A ta dziewczyna to Ania Starmach (ta co gotuje w ddtvn) Taką sobie sprytną fuchę wymyśliła no Krakówka:p ania a może ta twoja Ukrainka Swietłan by coś ci gotowała raz na 2 dni:p ja jednak byłabym za obiadami w domu dla dzieciaków. a w ogole zorganizowałas sobie kogoś do sprzatania??? swietłana dalej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.01.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 a w ogole zorganizowałas sobie kogoś do sprzatania??? swietłana dalej???? Ta to jak zwykle o 5 kroków do tyłu Ziemia do Moniiiiiiki!!! Opowiadała w dwóch wątkach o tych co najmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.01.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 no wiem na poczatku była swietlana i Wasyl:lol2: wez Monia przeciez ja daleko od was . jak coś to bym oblookała, pogadała , doradziła i w ogóle.a tak ...jaka ziiiemia???? chyba spac pójdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 25.01.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Ta to jak zwykle o 5 kroków do tyłu Ziemia do Moniiiiiiki!!! Opowiadała w dwóch wątkach o tych co najmniej hi hi , no tak jestem troche w tyle ale nadrabiam u wszystkich po trochu:lol2: a z tą ziemia zajarzyłam dopiero teraz !!! cholera !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.01.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 a z tą ziemia zajarzyłam dopiero teraz !!! cholera !!!! rozbawiłaś*mnie do łez jesteś*boska (i u mnie to samo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 25.01.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 electrolux efg 90750 x Merci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.01.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Mam duuużo kubków, nie rozmnożyły CI się w oczach:) uwielbiam je:)! No właśnie właśnie Co to za jedne Ja muszę*kupić jakieś fajne, bo w domu reklamówki meyer-holzen, millenium bank czy wyszczerbiony z Kubusiem Puchatkiem są co najmniej komiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucy127 25.01.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Dobry wieczór. Dzisiaj mieliśmy z mężem spotkanie z panem od rekuperacji.Zaniepokoiły mnie wasze rozważania na temat użytkowania rekuperatora, bo na internecie znalazłam same ochy i achy na temat wyzej wymienionego,tak,że jedynym minusem wydawała się być tylko jego cena. Pań potwierdził wszystko o czym tu piszecie (kupil nas właśnie swoją szczerością) . Rekuperator według tego fachowca nie służy do oszczędzania energii. Jasne,że ogrzewa wwiewane powietrze itd. ,ale mojego męża interesowały tylko liczby, więc Pan fachowiec przyznal ,że placi się głównie za komfort. Nie chcę by w moim domu smierdziało kotletami, a syn ma alergie na kurz .Pan przyznał ,że rekuperator przy minusowych temperaturach stricte wychładza dom i wogóle obniża wilgotnośc powietrza. Odradzał zakładanie nagrzewnicy za rekuperatorem gdyż wytrąci to wilgoć do warunków niezdrowych dla organizmu. mimo to postanowiłam przedyskutować z nim ta opcje, gdyż poza podłogówką nie mam alternatywnego ogrzewania, a ta nagrzewa się długo więc moze będa potrzebne momenty na szybkie dogrzanie domu. Sugerował też załozenie rekuperatora o mniejszej wydajnosci i załozenie w tym koszcie klimatyzacji w holu na piętrze, tak aby w upalne dni ,na krótko ja właczyc i wtedy cyrkulacja rekuperatora pomoze w schłodzeniu reszty domu.Co o tym myślicie? Generalnie dzięki ,ze dzielicie się doswiadczeniami jako użytkownicy.Do tej pory czytałam same superlatywy na temat tej instalacji. Zaznaczam ,ze nadal jesteśmy zdecydowani na na zakup rekuperatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 25.01.2012 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Pan przyznał ,że rekuperator przy minusowych temperaturach stricte wychładza dom i wogóle obniża wilgotnośc powietrza. Odradzał zakładanie nagrzewnicy za rekuperatorem gdyż wytrąci to wilgoć do warunków niezdrowych dla organizmu To w końcu płaci się*za komfort? Bo jak ja to czytam, to wychodzi mi, że za dyskomfort Ale OK, ja mam wentylację grawitacyjną, mogę*tego nie rozumieć. Za to w domu czuję się bardzo komfortowo (i wilgotność mam 48 dziś) Alergia? A kurz który zbiera się w rurach tego systemu i jest wydmuchiwany??? Nie uwierzę że po kilku latach go nie ma, bo to wbrew fizyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.01.2012 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Monia - w rekuperatorze są filtry, które okresowo się wymienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.01.2012 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Monia - w rekuperatorze są filtry, które okresowo się wymienia. w rekuperatorze, ale od rekuperatora do wylotu jakąś drogę do gromadzenia się kurz ma Nie wiem, nie będę dyskutować*o czymś czego nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts