anula05 27.01.2012 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 A i jeszcze a propos naszych dywagacji nt rekuperacji - dziś wpadłam do teściowej, która mieszka w domu bez rekuperacji, a na dworze jest -10st i ona akurat "wietrzyła" dom... To ja dziękuję za dom bez wentylacji mechanicznej. Brrrrrrrrr. Nawet chwilowe otwarcie okien powoduje kompletne wychłodzenie domu. A żyć bez otwarcia okien całą zimę to sobie nie wyobrażam. I nie wyobrażam sobie, jak przy bezwładnej podłogówce taki dom miałby powrócić do normalnej temperatury po owym wietrzeniu - zajęłoby to chyba cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.01.2012 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Ania, wszystko na prąd więc nie ma bata żeby były małe (kuchenka, pompa, rekuperator, wszystko Waty ciągnie jak złe) Za to widzisz PGE (właśnie miałam pytać jaki masz ZE bo była o tym dyskusja u zuz@nki) zmienia taryfę*na g11 z zaświadczeniem o zakończeniu budowy, tak? W RWE nie ma na to szans (próbowaliśmy - tylko dokumenty z urzędu po odbiorze budynku) No to niefajnie, bo zdaje się, że u Ciebie trochę to potrwa... Nasze prognozy przy obecnych taryfach i pompie chodzącej w nocy wyglądają obiecująco:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.01.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Lucy, uważaj na Kerlite - mam gdzieś namiar na jednego z nielicznych w PL fachowcow od układania (trzeba się znać, bo pomyśl co będzie jak Ci taka cieniutka "płytka" 1x3 metry pęknie....). Będziesz miesiąc czekała na kolejną Zapytam moją projektantkę przy okazji gdzie je zamawiać. Ale uważaj - ja dość dokładnie zbadałam temat i to śliska sprawa, bo płyty są na prawdę cieniutkie i najbezpieczniej kłaść je w starych budynkach, np. na starą podłogę. Nowe budynki pracują i jest ryzyko pękania. Gdzieś na forum był człowiek, który położył u siebie Kerlite, pamiętam, że oglądałam realizację. Dobrze wyglądają wyłącznie na dużych otwartych powierzchniach - inaczej nie ma to sensu. Bardzo mnie zainteresował temat tych płyt, bo szukam właśnie sposobu na położenie czegoś na podłogach, ale by podziały były jak najmniejsze. Jednakże cena płyt zwala z nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 27.01.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Anula - mam do Ciebie inne pytanie.Czy wchodzi w grę obejrzenie żywicy w Twojej łazience/pralni (znowu nie pamiętam gdzie masz tą gładką)? Wiem, że już mieszkasz i nie chcę się narzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goobo 27.01.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Hej Anula! Przymierzam się właśnie do zamawiania grzejników i widzę, że masz u siebie Irsapa. Czy jesteś z niego zadowolona? Czy to kolor Graphite Black? Czy on jest w macie czy połysku? Ile czasu czekałaś na dostawę? Ale seria pytań mi wyszła:D Napisz proszę, jeśli znajdziesz wolną chwilę. Edytowane 27 Stycznia 2012 przez goobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucy127 27.01.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 A i jeszcze a propos naszych dywagacji nt rekuperacji - dziś wpadłam do teściowej, która mieszka w domu bez rekuperacji, a na dworze jest -10st i ona akurat "wietrzyła" dom... To ja dziękuję za dom bez wentylacji mechanicznej. Brrrrrrrrr. Nawet chwilowe otwarcie okien powoduje kompletne wychłodzenie domu. A żyć bez otwarcia okien całą zimę to sobie nie wyobrażam. I nie wyobrażam sobie, jak przy bezwładnej podłogówce taki dom miałby powrócić do normalnej temperatury po owym wietrzeniu - zajęłoby to chyba cały dzień. Dzięki za te wypowiedzi. zaczęłam się wew. łamać, bo mąż nie rozumie mojej potrzeby WM. Kerlite.. dobrze mówisz ,tym bardziej ,że jak zobaczyłam tą moją " przestrzeń " (salon+ kuchnia-40 m. kw.),to zrozumiałam ,że narożnik + stół i krzesła+ kuchnia to wogóle nie będzie widać podłogi. Jakoś inne mialam wyobrażenie o powierzchni pod hasłem "dom". Wolę już myśleć: "apartament" i to lepiej oddaje charakter tego budynku. Jak ty znasz jakiegoś fachowca od tych płytek to szacun za rozpracowanie logistyczne.Chciałabym znać tajniki twojego dochodzenia do źródła. A tak wogóle ,ile czasu spedzaliscie przed komputerem przed i podczas budowy szukając iformacji? Ja siedzę już 3 m-c prawie codziennie do późna jak domownicy śpią. Plonem tych wieczorów jest przejście od stanu "buduje dla wroga" do "buduje dla przyjaciela" ,no i staram się trzymać w koncepcjach jednego stylu; lubię eklektyzm ,ale ten przemyślany i tez konsekwentny. Widzialam już sporo domów na zasadzie "to mi się podoba i to też ładne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.01.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Anula, świetne te wnętrza Kraszewskiej - ja jestem zachwycona Łazienki bardzo mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.01.2012 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Anula, świetne te wnętrza Kraszewskiej - ja jestem zachwycona Łazienki bardzo mi się podobają Prawda? Mi też się baaardzo podobają :yes: Dzięki za te wypowiedzi. zaczęłam się wew. łamać, bo mąż nie rozumie mojej potrzeby WM. Kerlite.. dobrze mówisz ,tym bardziej ,że jak zobaczyłam tą moją " przestrzeń " (salon+ kuchnia-40 m. kw.),to zrozumiałam ,że narożnik + stół i krzesła+ kuchnia to wogóle nie będzie widać podłogi. Jakoś inne mialam wyobrażenie o powierzchni pod hasłem "dom". Wolę już myśleć: "apartament" i to lepiej oddaje charakter tego budynku. Jak ty znasz jakiegoś fachowca od tych płytek to szacun za rozpracowanie logistyczne.Chciałabym znać tajniki twojego dochodzenia do źródła. A tak wogóle ,ile czasu spedzaliscie przed komputerem przed i podczas budowy szukając iformacji? Ja siedzę już 3 m-c prawie codziennie do późna jak domownicy śpią. Plonem tych wieczorów jest przejście od stanu "buduje dla wroga" do "buduje dla przyjaciela" ,no i staram się trzymać w koncepcjach jednego stylu; lubię eklektyzm ,ale ten przemyślany i tez konsekwentny. Widzialam już sporo domów na zasadzie "to mi się podoba i to też ładne". Siedziałam przed kompem od czasu rozpoczęcia projektu (listopad 2009 to niedawna...) Najbardziej intensywny czas w zakresie poszukiwań to jakieś pół roku przed rozpoczęciem budowy do momentu zakończenia projektu wnętrz. Nie pocieszyłam CIę pewnie Edytowane 28 Stycznia 2012 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.01.2012 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Hej Anula! Przymierzam się właśnie do zamawiania grzejników i widzę, że masz u siebie Irsapa. Czy jesteś z niego zadowolona? Czy to kolor Graphite Black? Czy on jest w macie czy połysku? Ile czasu czekałaś na dostawę? Ale seria pytań mi wyszła:D Napisz proszę, jeśli znajdziesz wolną chwilę. Jestem zadowolona, mam black satin czy jakos tak (satyna). Czekałam długo z teo co pamiętam kilka tygodni, może dlatego, że miałam reling robiony a zamówienie (są tylko w chromie, a ja chciałam czarny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.01.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 ania super wyszły te barierki/ są niewidoczne!!!!!a jeszcze otwierana, ale fajne:wiggle:a biała zima to bajka. jeszcze poza miastem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamaki 28.01.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Anula uwielbiam Twój dziennik - no może jednak Twój dom. Pozdrawiam Edytowane 28 Stycznia 2012 przez majamaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goobo 28.01.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Kraszewska jej stronę oglądam od roku codziennie uwielbiam jej wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.01.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Kraszewska jej stronę oglądam od roku codziennie uwielbiam jej wnętrza bardzo fajne owszem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.01.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Anula,dziewczyny a macie inne strony warte odwiedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goobo 29.01.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Już chyba kiedyś wklejałam, ale jeszcze raz. Dom na Żuławach uwielbiam, piękne połączenie starego z nowym. Albo Salvinia Lodge. http://www.loft-ma.pl/#1606055/Home Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 30.01.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Mnie ostatnio zachwycił dom Very Wang, kilka zdjęć np. tu: http://dmstyle-fashionmouse.blogspot.com/2012/01/new-home-vera-wang-la.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 31.01.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Hej Anula,masz zapchaną skrzynkę.Chciałam się uśmiechnąć o namiar na stolarzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 31.01.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 (edytowane) no wlasnie,skrzynka zapchana... pytalem kilka stron wczesniej o krzesla DSR ,po pierwsze poprosze rozmiar pudła zapakowanego krzesła , po drugie czy to sa oryginaly czy inspirowane,jesli inspiracje to porosze o namiar bo wygladaja super dzieki Edytowane 1 Lutego 2012 przez adass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 02.02.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Witaj Anula mam pytanie dotyczące ogrzewania podłogowego - jak je oceniasz przy obecnych mrozach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts