Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to 80. Do 200m2 ciągle daaaaaaaaleko.

Poza tym kluczowe pytanie - jaką masz grubość wylewki na podłogówce.

Bo od tego sporo zależy.

A po co napisałeś 40? :p (można by wywnioskować że tylko taka podłogówka da sobie z bezwładnością radę)

88 dla uściślenia

grubość wylewki 7.

Centymetrów oczywiście

Monia - klasyczna bezwładność podłogówki to zmiana temperatury w pomieszczeniu średnio o 1 stopień w czasie 12h.

Jeśli u Ciebie te zmiany następują szybciej to albo wynika to z małej akumulacyjności cieplnej budynku (np. w postaci ocieplenia) albo z krótkich pętli podłogówki (przy takiej powierzchni masz pewnie coś ok. 350-450mb rurek).

Anula, są szanse na jakies zdjęcia z tymi panelami (drzwiami) fornirowanymi przy wejściu? Jestem ciekawa ostatecznego efektu - ten fornir miedzy kuchnią a salonem bardzo mi sie podoba. :)

Jakby to powiedzieć - szanse zerowe, bo jeszcze ich nie mam. Tzn. mam, ale nie zamontowane. Jak mój mąż jeszcze parę razy się zlituje nad biednym i poszkodowanym przez życie i kobiety Panem stolarzem-pośrednikiem, to nigdy nam ich nie zamontują.

Anula przeczytałam chyba jako pierwsza twoj nowy wpis w dzienniku.

fajnie,że macie ciepło i to za stosunkowo jak wyliczyłaś nieduże pieniądze:)

odnośnie podłogi. czy ty masz deski lite? czy warstwówkę???

bo lite mogą pękać , jeżeli drewno jest nie wysuszone i niewylezakowane.ale o warstwówce pękającej nie słyszałam:confused: