MagdaZZZ 07.02.2012 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 matko... co za rzeczy dzieją się z tą podłoga:o coś strasznego:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.02.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 współczuję... i trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorlaje 07.02.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 O mamma mia!Straszne z tymi deskami!A jakiej firmy macie te deski i jaki kolor - bo wyglądają super - właśnie podpisuje umowę na warstwówkę 15 mm gr i teraz wpadłam w lekką konsternację. A teraz z inne beczki - jakiej grubości masz blaty z Corianu pod oknem (cieniutki śliczniutki)- i z czego masz zlew, bo chyba nie jest z tego samego materiału co blat, a wygląda bardzo dobrze. Trzymam kciuki za reklamacje podłogi - bez względu na wszystko, tak nie może się dziać i tyle !!! I nie za taką kasę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Z tym Gothartem to jakiś skandal. Jakby się ci wszyscy ludzie zmówili a nasz wymiar sprawiedliwości byłby ... sprawiedliwy to facet by musiał zwinąć cały ten swój parszywy interes. Niewiarygodne że tacy ludzie nadal trzymają jakąś pozycję na rynku Deski ewidentnie wysychają. Widać że się wyłódkowały wręcz. I teraz pytanie - czy to materiał był niedosuszony, za świeży, czy to rzeczywiście wina wilgotności w domu. Kurcze, szkoda Bardzo szkoda Ja za to po ostatniej waszej wizycie latam codziennie po pokojach i wieszam mokre ręczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.02.2012 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 (edytowane) O mamma mia! Straszne z tymi deskami! A jakiej firmy macie te deski i jaki kolor - bo wyglądają super - właśnie podpisuje umowę na warstwówkę 15 mm gr i teraz wpadłam w lekką konsternację. A teraz z inne beczki - jakiej grubości masz blaty z Corianu pod oknem (cieniutki śliczniutki)- i z czego masz zlew, bo chyba nie jest z tego samego materiału co blat, a wygląda bardzo dobrze. Trzymam kciuki za reklamacje podłogi - bez względu na wszystko, tak nie może się dziać i tyle !!! I nie za taką kasę ! Wiesz co, postanowiłam nie podawać nazwy producenta do czasu wyjaśnienia sprawy. Warstwówka, 15 mm, dąb naturalny, deski ok 1,8 m, szerokie 19 cm. Blat ma 2,4 cm grubości, a zlew Blanco, silgranit. Co do wilgotności - pewnie jest dość niska, ale co można więcej zrobić? W takim żyjemy klimacie - mogę stosować nawilżacze i tyle. Przecież nie pootwieram okien, w końcu jest -20, a wilgotność na zewnątrz też niska. Nie osiągnę nie wiadomo jak 65%. W takim wypadku powinno się zabronić kładzenia drewna na podłogi w polskim klimacie. Edytowane 7 Lutego 2012 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.02.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ania ja mam podłogówke i warstwówkę już w 2 domu i nic naprawdę się z nią nie dzieje!!!zawsze barlinek.a my tez tempo budowy mamy dośc szybkie. i nie czekamy na przezimowanie wylewki i całego domu. w 8 miesięcy powstał dom od fundamentów do wprowaczenia się na gotowo.ja myślę ,że to wina desek i producenta, anie podłogówki.a nie macie zawrotnej tempetatury w domu 19-20 stopni to jest ok.bardzo brzydko popękała, wręcz jest to niewiarygodne. Masz ja klejoną do wylewki??? czy na papierze kładzioną>?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.02.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Klejoną. No to mi napiszcie jak podnosicie wilgotność w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.02.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ja za to po ostatniej waszej wizycie latam codziennie po pokojach i wieszam mokre ręczniki Przynajmniej masz na czym wieszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.02.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Klejoną. No to mi napiszcie jak podnosicie wilgotność w domu? Ania ja zawsze mam pływającą, może dlatego nic się nie dzieje. u nas nie chcieli kleić. może ona nie miała jak pracować, i dlatego popękała..??? ja nie podnosze wilgotności, bo chyba w 1 roku jest wilgotno od tynków, wylewek. nowy dom to ta wilgotnośc jest jeszcze w murach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.02.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Przynajmniej masz na czym wieszać no czarny humor;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.02.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Anula, współczuję akcji z podłogą Jednego nie rozumiem - jakbyś miała zbyt sucho, normalnie zrobiłyby się szpary. Czyżby był źle dobrany podkład/ klej? Spytaj może parkieciarzy na forum o potencjalną przyczynę spękań. I jak Monika pisze - tyle się trąbi, że szybka przeprowadzka=wilgoć technologiczna. To gdzie ona niby jest, skoro jest sucho? A poza tym - jak życie codzienne, praca, dojazdy, dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 07.02.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 a podłogówkę macie pod tymi dechami??? Nie ma to znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 I jak Monika pisze - tyle się trąbi, że szybka przeprowadzka=wilgoć technologiczna. To gdzie ona niby jest, skoro jest sucho? No my wkoptowaliśmy 2 miesiące przed przeprowadzką tyle wilgoci - tynk cem-wap zewnętrzny w październiku/listopadzie + nieplanowane gładzie (przez które trzeba było pofoliować*wszystkie okna) że było 90%! A wilgotność potrafi teraz spaść*poniżej 30%. I nie palimy w kominku. Ledwo co udaje mi się utrzymać te 40% (zwykle jest 33-36) ale ręczniki na 5-ciu grzejnikach wymieniam na mokre co 2-3 godziny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.02.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 ale ręczniki na 5-ciu grzejnikach wymieniam na mokre co 2-3 godziny! To Ty więcej za wodę płacisz niż za ogrzewanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 To Ty więcej za wodę płacisz niż za ogrzewanie... A ile tej wody na wilgotne ręczniki zużywam? 2 litry dziennie? Przecież nie moczę ich tak że kapią dobry nawilżacz zużywa większe ilości i 50W prądu (ale za to jest bezobsługowy) A jak mi mają moje lite dechy popękać to ja już wolę się zabezpieczyć Poza tym suche powietrze to i dla zdrowia jest niewskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.02.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 tak Ci tylko dogryzam... zamiast ręczników to jakieś makatki rozwieś, sztuka będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 zamiast ręczników to jakieś makatki rozwieś, sztuka będzie! have no one Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.02.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 uwielbiam automatykę w rekuperacji, zadaję poziom wilgoci i tyle mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 uwielbiam automatykę w rekuperacji, zadaję poziom wilgoci i tyle mnie interesuje A do jakiego poziomu zmniejsza się wtedy wymiana powietrza? Żeby osiągnąć te wymagane 40%? Nie jakoś poniżej komfortowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.02.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 madeleine, jak to, nie bardzo rozumiem. Masz w rekuperacji nawilżacz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts