Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O mamma mia!

Straszne z tymi deskami!

A jakiej firmy macie te deski i jaki kolor - bo wyglądają super - właśnie podpisuje umowę na warstwówkę 15 mm gr i teraz wpadłam w lekką konsternację.

A teraz z inne beczki - jakiej grubości masz blaty z Corianu pod oknem (cieniutki śliczniutki)- i z czego masz zlew, bo chyba nie jest z tego samego materiału co blat, a wygląda bardzo dobrze.

Trzymam kciuki za reklamacje podłogi - bez względu na wszystko, tak nie może się dziać i tyle !!! I nie za taką kasę !

Z tym Gothartem to jakiś skandal. Jakby się ci wszyscy ludzie zmówili a nasz wymiar sprawiedliwości byłby ... sprawiedliwy to facet by musiał zwinąć cały ten swój parszywy interes. Niewiarygodne że tacy ludzie nadal trzymają jakąś pozycję na rynku

Deski ewidentnie wysychają. Widać że się wyłódkowały wręcz. I teraz pytanie - czy to materiał był niedosuszony, za świeży, czy to rzeczywiście wina wilgotności w domu.

Kurcze, szkoda :( Bardzo szkoda

Ja za to po ostatniej waszej wizycie latam codziennie po pokojach i wieszam mokre ręczniki

O mamma mia!

Straszne z tymi deskami!

A jakiej firmy macie te deski i jaki kolor - bo wyglądają super - właśnie podpisuje umowę na warstwówkę 15 mm gr i teraz wpadłam w lekką konsternację.

A teraz z inne beczki - jakiej grubości masz blaty z Corianu pod oknem (cieniutki śliczniutki)- i z czego masz zlew, bo chyba nie jest z tego samego materiału co blat, a wygląda bardzo dobrze.

Trzymam kciuki za reklamacje podłogi - bez względu na wszystko, tak nie może się dziać i tyle !!! I nie za taką kasę !

Wiesz co, postanowiłam nie podawać nazwy producenta do czasu wyjaśnienia sprawy. Warstwówka, 15 mm, dąb naturalny, deski ok 1,8 m, szerokie 19 cm.

Blat ma 2,4 cm grubości, a zlew Blanco, silgranit.

Co do wilgotności - pewnie jest dość niska, ale co można więcej zrobić? W takim żyjemy klimacie - mogę stosować nawilżacze i tyle. Przecież nie pootwieram okien, w końcu jest -20, a wilgotność na zewnątrz też niska. Nie osiągnę nie wiadomo jak 65%.

W takim wypadku powinno się zabronić kładzenia drewna na podłogi w polskim klimacie.

Edytowane przez anula05

Ania ja mam podłogówke i warstwówkę już w 2 domu i nic naprawdę się z nią nie dzieje!!!zawsze barlinek.

a my tez tempo budowy mamy dośc szybkie. i nie czekamy na przezimowanie wylewki i całego domu. w 8 miesięcy powstał dom od fundamentów do wprowaczenia się na gotowo.

ja myślę ,że to wina desek i producenta, anie podłogówki.a nie macie zawrotnej tempetatury w domu 19-20 stopni to jest ok.

bardzo brzydko popękała, wręcz jest to niewiarygodne. Masz ja klejoną do wylewki??? czy na papierze kładzioną>??

Klejoną.

No to mi napiszcie jak podnosicie wilgotność w domu?

Ania ja zawsze mam pływającą, może dlatego nic się nie dzieje. u nas nie chcieli kleić. może ona nie miała jak pracować, i dlatego popękała..???

ja nie podnosze wilgotności, bo chyba w 1 roku jest wilgotno od tynków, wylewek. nowy dom to ta wilgotnośc jest jeszcze w murach.

Anula, współczuję akcji z podłogą :( Jednego nie rozumiem - jakbyś miała zbyt sucho, normalnie zrobiłyby się szpary. Czyżby był źle dobrany podkład/ klej? Spytaj może parkieciarzy na forum o potencjalną przyczynę spękań.

I jak Monika pisze - tyle się trąbi, że szybka przeprowadzka=wilgoć technologiczna. To gdzie ona niby jest, skoro jest sucho?

A poza tym - jak życie codzienne, praca, dojazdy, dzieci?

I jak Monika pisze - tyle się trąbi, że szybka przeprowadzka=wilgoć technologiczna. To gdzie ona niby jest, skoro jest sucho?

No my wkoptowaliśmy 2 miesiące przed przeprowadzką tyle wilgoci - tynk cem-wap zewnętrzny w październiku/listopadzie + nieplanowane gładzie (przez które trzeba było pofoliować*wszystkie okna) że było 90%! A wilgotność potrafi teraz spaść*poniżej 30%. I nie palimy w kominku. Ledwo co udaje mi się utrzymać te 40% (zwykle jest 33-36) ale ręczniki na 5-ciu grzejnikach wymieniam na mokre co 2-3 godziny!

To Ty więcej za wodę płacisz niż za ogrzewanie...

A ile tej wody na wilgotne ręczniki zużywam? 2 litry dziennie? Przecież nie moczę ich tak że kapią :no:

dobry nawilżacz zużywa większe ilości i 50W prądu (ale za to jest bezobsługowy)

A jak mi mają moje lite dechy popękać to ja już wolę się zabezpieczyć :no:

Poza tym suche powietrze to i dla zdrowia jest niewskazane