myszonik 07.02.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Kurczę jaka wtopa z tymi deskami - to chyba jednak nie może być kwestia tylko wilgotności - nie popękałoby od razu tak wiele i nie powstałyby od razu takie duże pęknięcia. No, ale ja się nie znam. Trzymam kciuki za pozytywne rozstrzygnięcie sprawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 07.02.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Mamy znajomego stolarza. Opowiadał nam o wadach desek - i takie pękanie to (jak nam opowiadał) wynik niewysuszenia i nie wysezonowania dech.Uważam, że to nie jest możliwe aby był to jedynie wynik wilgotności w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.02.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ale warstwowych także? Moje przyjechały kilka dni przed montażem, gotowe, zaolejowane. Jezu, jak ja mam dosyć tej budowy. Jeszcze dzisiaj szklarze mi przysłali rozliczenie, z którego wynika, że zamiast x (z oferty) mam zapłacić y, bo "ceny szkła pięciokrotnie wzrosły".... Czy Ci ludzie sobie robią jaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.02.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 A poza tym - jak życie codzienne, praca, dojazdy, dzieci? A poza tym - super, dzięki, jakoś daję radę, nawet nieźle i czuję się o niebo lepiej psychicznie niż kiedy siedziałam w domu. Dzieci szczęśliwe. Dojazdy? No jak to dojazdy, ale popijam kawę, słucham radia, staram się podczas jazdy odpoczywać - od pracy i dzieci:) A Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 07.02.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 staram się podczas jazdy odpoczywać - od pracy i dzieci:) Tak samo mówi moja koleżanka. Że czas dojazdu to dla niej czas na "reset". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.02.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Tak samo mówi moja koleżanka. Że czas dojazdu to dla niej czas na "reset".no każdej to by się przydało!!!! Ania[/b ja słyszałam ,że podłoga którą maść kłasc w pomieszczeniu, powinna poleżakować w tym pomieszczeniu jakiś czas tzn 2 tygodnie( nie wiem po co tak ma być , ale tak słyszałam). i ewidentnie twoje deski się rozeschły, co w warstwówce się raczej nie zdarza:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.02.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ale warstwowych także? Moje przyjechały kilka dni przed montażem, gotowe, zaolejowane. Ania, ale ten argument to akurat przemawia za Twoją racją i trzymaj się tego jeśli będzie potrzeba. Pamiętasz jak się dziwiłam, dlaczego nie przywieźli Ci desek wcześniej? Powinni minimum te 3 tygodnie. I nie ma znaczenia czy to warstwówka czy nie, na warstwówce też jest drewno które musi się przystosować. Może to też*by nic nie zmieniło, też by się to stało, ale masz jakiś argument. Vip np nie położy desek które nie przeleżą w domu inwestora miesiąc. Chyba że zrzeczesz się prawa do gwarancji. Pamiętam to dokładnie, bo dzwoniliśmy w sprawie montażu wcześniej niż m-c po dostawie i pani pytała ile mamy materiał u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 07.02.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Ania, ale ten argument to akurat przemawia za Twoją racją i trzymaj się tego jeśli będzie potrzeba. Pamiętasz jak się dziwiłam, dlaczego nie przywieźli Ci desek wcześniej? Powinni minimum te 3 tygodnie. I nie ma znaczenia czy to warstwówka czy nie, na warstwówce też jest drewno które musi się przystosować. Może to też*by nic nie zmieniło, też by się to stało, ale masz jakiś argument. Vip np nie położy desek które nie przeleżą w domu inwestora miesiąc. Chyba że zrzeczesz się prawa do gwarancji. Pamiętam to dokładnie, bo dzwoniliśmy w sprawie montażu wcześniej niż m-c po dostawie i pani pytała ile mamy materiał u siebie czyli wiedziałam ,że gdzieś dzwoni, tylko nie wiedziałam gdzie:rolleyes: U MOni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 08.02.2012 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Anula mam jeszcze pytanie dotyczące ogrzewania podłogowego w sypialniach - czy jesteś zadowolona z takiego rozwiązania? Instalator odradza mi takie rozwiązanie ze względu na dyskomfort termiczny.Przy ogrzewaniu podłogowym wyższe temperatury są przy podłodze. Leżąc w łóżku głowa znajduje się bliżej podłogi i odczuwamy wyższą temperaturę.Proszę o opinie "z pierwszej ręki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.02.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Moni_ta - to jakaś bzdura.Mieszkałem w kilku mieszkaniach z podłogówką w sypialni i nigdy nie odczuwałem 'wyższej temperatury'.Podłogówka to niskotemperaturowe źródło ciepła i czasami czuć w ogóle to ciepło przykładając rękę do podłogi (a czasami nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni_ta 08.02.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Salik dzięki za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 08.02.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Monia mam pytanie czym mierzysz wilgotność w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.02.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 madeleine, jak to, nie bardzo rozumiem. Masz w rekuperacji nawilżacz????nie, nasza rekuperacja nie dopuszcza do zmiany wilgotności (przy naszym sterowaniu). Ciągle mamy 43%. Ania, ale ten argument to akurat przemawia za Twoją racją i trzymaj się tego jeśli będzie potrzeba. Pamiętasz jak się dziwiłam, dlaczego nie przywieźli Ci desek wcześniej? Powinni minimum te 3 tygodnie. I nie ma znaczenia czy to warstwówka czy nie, na warstwówce też jest drewno które musi się przystosować. Może to też*by nic nie zmieniło, też by się to stało, ale masz jakiś argument. Vip np nie położy desek które nie przeleżą w domu inwestora miesiąc. Chyba że zrzeczesz się prawa do gwarancji. Pamiętam to dokładnie, bo dzwoniliśmy w sprawie montażu wcześniej niż m-c po dostawie i pani pytała ile mamy materiał u siebieNo nie do końca, jeśli przyjeżdża produkt gotowy, z którym nic się nie robi, tylko klei, to nie musi się go w domu przetrzymywać. Natomiast w przypadku parkietu, a nie podłóg warstwowych, oczywiście prawda. Moni_ta, instalator opowiada bzdury. Poczytaj trochę fachowej literatury na temat rozkładu krzywej temperatury i wpływu na komfort (tylko nie na forach internetowych itp.). Anula, fajnie, że u Ciebie ok. Ze żłobkiem wszystko w porządku, synek się przyzwyczaił? My mamy nianię - super, bo gotuje, mała bardzo ją lubi, jak na razie jest super. Jedynie muszę znowu znaleźć kogoś do sprzątania, bo wolę weekend spędzać w miły sposób. A w czasie dojazdów nie bardzo mam jak odpocząć - rano niecałe 20 minut, po południu odbieram syna, więc niecałe pół godziny razem z wizytą w zerówce i jesteśmy w domu. To tak żeby Was powkurzać. I w korkach nie stoję, ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 08.02.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 A moi spece od podłóg nie chcieli nam wydać wcześniej podłogi:( Powiedzieli, że przywożą i zaraz kładą... podłoga będzie w sobotę, a kładziemy koło środy... a to lity parkiet:o duże klepki:( Teraz naprawdę się boję Jak chciałam wymusić, zeby przywiźli parkiet miesiąc wcześniej, to powiedzieli, że wtedymi na niego gwarancji nie dadzą Że taką mają technologię... i nigdy nic złego się z tym nie dzieje... a jeśli ja chcę zastosować SWOJĄ technologię - to na własną odpowiedzialność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.02.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 nie, nasza rekuperacja nie dopuszcza do zmiany wilgotności (przy naszym sterowaniu). Ciągle mamy 43%. Madeleine, weź mi to wytłumacz. Co mam zrobić, żeby tak mieć. To jest jakiś kosmos. U mnie 3 nawilżacze pracują i mam wrażenie (bo nie mam jak zmierzyć), że jest b. sucho. A reku wyłączyłam zupełnie. Czy Ty wietrzysz dom? Przy obecnych mrozach i grzaniu to ta rekuperacja chyba Ci praktycznie nie pracuje skoro masz minimum 43%. Nie wiem jak osiągnąć taki wynik. Póki co czekam na higrometr, bo stacji pogodowej na razie nie mamy w naszym "inteligentnym" domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.02.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Anula mam jeszcze pytanie dotyczące ogrzewania podłogowego w sypialniach - czy jesteś zadowolona z takiego rozwiązania? Instalator odradza mi takie rozwiązanie ze względu na dyskomfort termiczny. Przy ogrzewaniu podłogowym wyższe temperatury są przy podłodze. Leżąc w łóżku głowa znajduje się bliżej podłogi i odczuwamy wyższą temperaturę. Proszę o opinie "z pierwszej ręki" Ta podłoga jest prawie zimna, a w sypialni to już zupełnie nie czuć ciepła, bo mam drewno. Nie czuję żadnego dyskomfortu, poza suchością powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.02.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Anula, fajnie, że u Ciebie ok. Ze żłobkiem wszystko w porządku, synek się przyzwyczaił? My mamy nianię - super, bo gotuje, mała bardzo ją lubi, jak na razie jest super. Jedynie muszę znowu znaleźć kogoś do sprzątania, bo wolę weekend spędzać w miły sposób. A w czasie dojazdów nie bardzo mam jak odpocząć - rano niecałe 20 minut, po południu odbieram syna, więc niecałe pół godziny razem z wizytą w zerówce i jesteśmy w domu. To tak żeby Was powkurzać. I w korkach nie stoję, ha. Farciara - z korkami. No ale Ty spoza W-wy, więc nie ma się czemu dziwić. Żłobek jest OK jeśli chodzi non stop. Teraz miał kilkudniową przerwę (niania, tata, weekend) i dziś był płacz, aż mi się płakać chciało:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.02.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 W kwestii podłóg to ja się nie boję, że kafle zimne, tylko, że fugi brzydkie:) A z drewnem boję się, że będzie za bardzo izolować ciepło, a nie że mi się coś tam zniszczy czy rozeschnie. Nie wiem, czekam na natchnienie i wizję architekta. Ehhhhh... trzymam kciuki Anula za podłogę!! Wg mnie to ewidentnie wina producenta... Swoją drogą nie wiedziałam, że tak się zabezpieczają odnośnie gwarancji i wilgotności 40%.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.02.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 W/ g mnie tej podłogi nie powinno się kleić . tylko układać pływająco:oa że sobie Ania ze wszystkim świetnie radzisz, to nie dziwne. Bardzo zoorganizowana, poukladana i fajna laska z Ciebie:wiggle:Jak mąż się czuje???? nie ma juz usztywniacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.02.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Anula - nie chcę tutaj psuć Twojej wizji dojazdów podwarszawskich, ale żona od nas (9km do rogatek Wawy) do pracy na Bródno jedzie 30 minut Więc to nie jest tak że Warszawa ble i wszędzie korki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts