Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

może to zależy od szuflad. Siostra ma je w jednym rozmiarze do talerzy i kubków - mają ok. 30 cm wysokości. Jak talerze poukłada się jeden na drugim , to kubki już niezbyt. W mojej ocenie jest to mało praktyczne, bo powierzchnia szuflady nie jest w pełni wykorzystana. U siebie szukam więc lepszych rozwiązań i siłą rzeczy będą to szafki/półki - kwestia tylko gdzie je umieścić.

Ja mam kubki i szkło i szklanki i talerze w szufladach.

Ogromny argument ZA, dzieci same się obsługują.

Te wąskie pionowe śliczne, ale mało praktyczne.

A pomyśl czy takie otwierane do góry łamane i z imitacją dzielenia w pionie by Ci się nie podobały?

Jasno się wyraziłam?

Jakby to dobrze policzyć to by może udało się kwadraciki z tego zrobić.

Pionowe smukłe byłyby na pewno ładniejsze, ale trzeba godzić funcjonalność z estetyka to nie studio kuchenne.

e-mól, tylko otwierane do góry łamane z imitacją dzielenia w pionie to już nie będą wyglądały jak w pionie, tylko właśnie jak kwadraciki...

Z dziećmi fakt - na pewno jakieś wrzucę do szuflady, ale całego szkła raczej nie, sporo tego mamy.

Nie wiem, poproszę o wizualizacje kilku układów i coś wymyślimy. W sumie to nie jest pilne, teraz tylko muszę zdecydować o sprzęcie - gdzie co i ile, bo elektryk czeka za progiem:) Waham się co z ekspresem do zabudowy - lubię dobrą kawkę, ale taką bardziej mleko z kawą niż odwrotnie:) i kawoszem się nie nazwę. W sumie to mogę mieć ekspres wolnostojący. Te do zabudowy mają chore ceny. Nie wiem.

No włeśnie mi chodziło o to, że takie kwadraciki wyjdą, to taka alternatywa dla poziomych których nie chciałaś.

Przypomniałam sobie w międzyczasie wszystkie kuchnie jakich w życiu używałam i zaraz po szafce narożnej 90x90 to te wiszące wąziutkie chyba najgorsze są.

anula05, co do ekspresu, to mogę podzielić się swoim doświadczeniem, nie tyle pod kątem maszyny do zabudowy czy wolnostojącej, ale rodzaju sprzętu. Kawy piję spore ilości i właśnie z mlekiem. Rodzice mieli taki ekspres z wbudowanym młynkiem Saeco Odea czy coś w tym stylu. Super wygoda - pstryk i kawka gotowa. Ale dla mnie strasznie lurowata i nijak nie dało się zrobić mocniejszej. Jak ja kupowałam siedziałam na kawowym forum ze dwa tygodnie i wymarzyłam sobie zostać amatorem kawy i zakupiłam młynek i ekspress. Kawa wychodzi bardzo dobra. Ale... młynek jest głośny i rano kawy nie zrobię, bo dziecko obudzę. Ekspres potrzebuje dobrych paru minut na rozgrzewkę zanim zrobię kawę. Zrobienie kawy dla gości zajmuje sporo czasu i pogadać się przy tym nie da. Tak więc kawę z ekspresu mam od święta, jak chce mi się go uruchomić, a tak pijam rozpuszczalkę (z lenistwa). Teraz zdecydowałabym się chyba jednak na taki kombajn. Chociaż z tego, co pamiętam, to taki model najbardziej polecany kosztował ok. 3 tys., a mój zestaw wyszedł 2k.

Czesc Anula05,

To szkoda bo potrzeba mi ich od metra...

U nas udało sie załatwic finansowanie i ruszylismy z kopyta przed zimą...

Na teraz mamy prawie stan 0 ale nie zalany :((( bo pogoda sie skonczyła...

Wienc czekamy na odwilż i hejjjja...

Podobaja mi sie te same drzwi wjsciowe z zawiasami w 3/4 które widziałem u "Rasi" i które podobaja sie twojemu męzowi, tylko kto takie robi??

No i gratuloje wypadu do Itali w poszukiwaniu inspiracji... tez bym sie na taki chentnie wybrał tylko jakos sie nie składa :(

Pozdr

Spirea, anula05, co do ekspresu do kawy podzielam zdanie ze z pożondnego smakuje dużo lepiej... do pracy kupiłem taki piękny KitchenAid bo robimy dziennie ok 40 kaw dla siebie i klientów, Spirea moze wystarczyło by kupic mieloną Lavazze (ja tak robie, to troche profanacja ale dzieciątka nie obudzisz, fakt 1 po właczeniu do zlewu ale u nas on jest właczony 12h)

Zastanawiamy sie co do prywatnego mam dylemat ja leń wole kombajn np Simensa ale kochanie wolalo by ten Kitchena... bo bendzie pasował do miksera..

Nie mam doswiadczenia z takim kombajnem jak saeko czy simens no ale chyba za 6 jednostek budowlanych to nie bendzie lura???

Ciekawe co u nas wyjdzie? ten z KitchenAid ma fory bo posiada opcje rabatu ( dla znajomych tez ;) )

Pozdr

Podobaja mi sie te same drzwi wjsciowe z zawiasami w 3/4 które widziałem u "Rasi" i które podobaja sie twojemu męzowi, tylko kto takie robi??

No i gratuloje wypadu do Itali w poszukiwaniu inspiracji... tez bym sie na taki chentnie wybrał tylko jakos sie nie składa :(

Pozdr

O tych drzwiach wejściowych zapomnij, już zbadałam temat. To się nie nadaje do naszego klimatu, jest problem z uszczelnieniem od dołu.

Cały czas obserwuję zmagania :) Jesli uda Wam się obłożyć bramę modrzewiem, będzie rewelacyjnie. Nie zdawałam sobie sprawy, ze tyle wazy okładzina bramy .

Inspiracje kuchenne tez mi się podobają, niektóre wydaja mi się znajome :). Górne szafki bardziej podobają mi się w pionie.

Co chcesz zmienić w drzwiach zewnętrznych? Jaka ma być szerokość samego skrzydła?

Dobry pomysł - obudować go białym lakierowanym mdf (jesli kuchnia bedzie czesciowo biała). Tak, część kuchni od CIebie minko:) A co u Ciebie? Coś się dzieje w temacie budowy?

Drzwi - szerokość skrzydła standardowa, ale z boku chcę dać panel drewniany pełny w licu skrzydła i panel górny tak samo, żeby drzwi zamknięte sprawiały wrażenie szerokich ok. 125 cm i wysokich 300.

W mnie w sprawach budowlanych nic - czekamy na przypływ gotówki. Na razie pozostaje mi inspirowanie się :) Najbardziej przeraza mnie to, ze moj mąż stwierdził, ze nie chce mu się budować, bo to 2 lata wyjęte z zycia :(

Czyli drzwi mają wyglądać tak??

http://img830.imageshack.us/img830/9966/drzwianula.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Zdradz pls na pw ile wykonawca chce za te drzwi :) Dla mnie drzwi to wazna sprawa - wizytówka domu, jeszcze zadne z gotowych nie przypadły mi do gustu. Tez się uparłam na takie szerokie :).