myszonik 12.02.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 ok. 30% trzy nawilacze pracują Masakra... może faktycznie te tynki? Ale się nie znam... ja mam cementowo - wapienne i też ok. 30 %, ale z działającą reku i bez nawilżaczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 12.02.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) OK. Jest sucho. Trzy nawilżacze pracują. Nie wietrzysz. Jest ciepło. Reku wyłączony. To czym Wy oddychacie ??? Przecież powinien być już wyczuwalny niemiły zaduch. A tego niema ?Daj sobie spokój z tymi fachmanami od okien.W nadchodzącym tygodniu ma się ocieplić. Zobacz jaką będziesz miała wilgotność przy temperaturach bliskich plusa.Jak sama nie dojdziesz przyczyny, to raczej nie pomogą Ci fachowcy, którzy wpadną do Ciebie na 5 minut.Zastanawiam się nad obrzędem z gromnicą. Może trzeba ją zastosować.A. To niema nic wspólnego z kościołem !!! To rodzaj analizy przepływu powietrza w poszczególnych pomieszczeniach. Pozdrawiam. Edytowane 12 Lutego 2012 przez krzysztof5426 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 12.02.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 sufity z płyty g-k. Ja wiem, że to standard, ale nie wiem czy aż tak.... to nie jest standard... pomieszkuję czasami w domu z takim poddaszem i WM, obecnie jest ok. 40% wilgotności u siebie w domu mam nieco inny problem bo mi cały czas wentylacja ciągnie grawitacyjnie przez GWC ok. 100m3/h a przy paleniu w kominku jeszcze więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.02.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 jasiek - anuli chodziło chyba o pękanie tych sufitów a nie o wilgotność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 15.02.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Czytam,oglądam, czytam i albo nie doczytałam, albo nie było o tym. Twoje drzwi wewn. Co to za drzwi, gdzie zamawiane? Jesteś zadowolona? I jeszcze pytanko - o stolarza z Lublina. Możesz dać do niego kontakt, jak taki wart polecenia? Bo właśnie szukam... Dom piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 15.02.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 anula ja mam wszedzie tynki gipsowe, nie mam reku, dom ogrzewany od 10.2010 i wilgotność w sypialni 55% a w salonie 45-50%. Więc chyba tynki raczej na to nie wpływają. Aha, nie mam nawilżacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 15.02.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Czesc Anula, i jak z podłogą sprawa wyglada? Cos nowego na horyzoncie? Cos madrego oprocz zwalania winy na wilgotnosc wymyslili? Ja mam do polozenia 150 m desek na ogrzewaniu podłogowym reszta to gres w lazienkach+wykladzina tez na podlogowce i ciarki mnie przechodza jak mysle ze w pierwsza zime po przeprowadzce widze cos takiego. Stoimy przed wyborem firmy parkieciarskiej wiec z niecierpliwoscia obserwuje Twoj watek i ciekawa jestem finalu. BTW - przepiekny domek ale to juz wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.02.2012 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) ja też jestem ciekawa co z podłogą,a czy Ty dolewałas w końcu wylewkę pod te panele-bo pamiętam, że kamień był wyższy od nich?Mnie powiedziano jak kupowałam panele kahrsa,że gwarancja jest ,ale przed wykonaniem musi być pomiar wilgotności wylewki, o wilgotności w domu nie wspomniano.Anula mam pytanie dotyczące żarówek, o których Ci Twoja znajoma mówiła,abyś do squarsów i kanluxa mateo nie musiała dawać transformatorów.Podeślesz mi linka gdzie można je kupić i ogólnie czy rozwinęła byś ten temat-bo coś o jakiś kostkach wtedy mówiłaś.Czy Ty masz te halogenki w kolorze białym?Szukam czegoś do salonu mało widocznego ,więc chyba białe najlepsze-aczkolwiek nigdy takich na żywo nie widziałam.Czy jakościowo jest różnica zauważalna między nimi.( aquaform-kanlux)-różnica spora ,i nie wiem czy warto kupować droższe.? A jakie lampki masz na suficie przy okapie ,wydaje mi się że białe? Edytowane 16 Lutego 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emiljano 17.02.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witam Również czekam na wieści co z podłogą , obserwuje temat bo planuje podobne deski również pod ogrzewanie podłogowe. Dowiadywałam się że faktycznie najpierw sprawdzają parametry wilgotności podłoża , tz nie może być praktycznie żadnej wilgotności oraz , że podłogę należy rozgrzewać stopniowo przez ok 2 tyg.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 19.02.2012 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Barbara74, Kahrsa to raczej deska trójwarstwowa, panelom, do tego produktu, w dodatku takiej firmy, bardzo dalekoooo. Jak zwał, tak zwał, ale tym bardziej trzeba wszystko zrobić, żeby nic im nie zaszkodziło. Jestem w szoku, co stało sie zpodłogą Anuli. Mam nadzieję, że zostanie uwzgledniona reklamacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 19.02.2012 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Barbara74, Kahrsa to raczej deska trójwarstwowa, panelom, do tego produktu, w dodatku takiej firmy, bardzo dalekoooo. Jak zwał, tak zwał, ale tym bardziej trzeba wszystko zrobić, żeby nic im nie zaszkodziło. Jestem w szoku, co stało sie zpodłogą Anuli. Mam nadzieję, że zostanie uwzgledniona reklamacja. no wiem że panel brzmi tandetnie,ale kiedyś facet w sklepie zwrócił mi uwagę,że to panel drewniany ,oj te chłopy,albo jaka ja głupia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 19.02.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) Ania zaglądasz tu czasem? chciałam zapytać cię czy te opaski do sufitu nad drzwiami są po obu stronach , chodzi mi o to czy są w jednym pomieszczeniu podwyższone do sufitu czy i w drugim pomieszczeniu również?Może ktoś wie jak się robi? Mój mąż chce w obu pomiesczeniach (czyli z obu stron) a ja z jednej strony. Edytowane 19 Lutego 2012 przez malkul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.02.2012 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 (edytowane) Czesc,z podłogą jeszcze się nie wyjaśniłoBył parkieciarz, ale nie ten, ktory byc powinien. zmierzyl wilgotnosc i do tego sie przyczepic nie mozna - niby jest ok. 30%, ale jak na te pore roku to jest standard. Pan powiedzial, ze gdyby wszyscy klienci mieli taka wilgotnosc powietrza w domu, to byloby polowe mniej problemow... Moj higrometr (mechaniczny, klasyczny) pokazuje ok. 30%, wisi metr nad deskami w salonie. Rekuperacja chodzi, nawilzacze pracuja.Prawdopodobnie trzeba bedzie zlozyc reklamacje do producenta i zobaczymy co on na to. Bedziemy pewnie "wygrzebywac" tylko uszkodzone deski.Nie bez znaczenia ma szerokosc - gdyby byly polowe wezsze to pewnie takiego problemu by nie bylo.Problem rozsychania desek jest (z tego co wywnioskowalam po rozmowie z parkieciarzem) dosc powszechny... wiec dobrze sie zastanowcie co polozyc w domach.. Teraz chyba polozylabym deski wezsze albo jakies wypasione panele... Brrrr.Jesli chodzi o samo wykonanie - mialam bardzo szczegolowo sprawdzana wilgotnosc podloza. Nawet w jednym miejscu, troche na wyrost robilismy dodatkowa izolacje przeciwwilgociowa. O to akurat parkieciarze bardzo dbaja. Poza tym niewiele nowego. Snieg spada z dachu i te odglosy budza mnie w nocy... Ekipa od okien wpadla wyregulowac okna, dokonczyli montaz barierek. Nadal czekamy na zaginionego w akcji stolarza-posrednika... co za niewypal. Drugi po Gotharcie na liscie niewypałów budowlanych:( Edytowane 19 Lutego 2012 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.02.2012 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Ania zaglądasz tu czasem? chciałam zapytać cię czy te opaski do sufitu nad drzwiami są po obu stronach , chodzi mi o to czy są w jednym pomieszczeniu podwyższone do sufitu czy i w drugim pomieszczeniu również? Może ktoś wie jak się robi? Mój mąż chce w obu pomiesczeniach (czyli z obu stron) a ja z jednej strony. Wysoka opaske mam z jednej strony, ale robisz jak chcesz i jak Ci pasuje. Jak to sie robi? Zamawia sie z drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.02.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Czytam,oglądam, czytam i albo nie doczytałam, albo nie było o tym. Twoje drzwi wewn. Co to za drzwi, gdzie zamawiane? Jesteś zadowolona? I jeszcze pytanko - o stolarza z Lublina. Możesz dać do niego kontakt, jak taki wart polecenia? Bo właśnie szukam... Dom piękny Drzwi zamawiane w Katowicach, studio Interior. Stolarz jest OK, wysle na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.02.2012 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Anula mam pytanie dotyczące żarówek, o których Ci Twoja znajoma mówiła,abyś do squarsów i kanluxa mateo nie musiała dawać transformatorów.Podeślesz mi linka gdzie można je kupić i ogólnie czy rozwinęła byś ten temat-bo coś o jakiś kostkach wtedy mówiłaś. Czy Ty masz te halogenki w kolorze białym?Szukam czegoś do salonu mało widocznego ,więc chyba białe najlepsze-aczkolwiek nigdy takich na żywo nie widziałam. Czy jakościowo jest różnica zauważalna między nimi.( aquaform-kanlux)-różnica spora ,i nie wiem czy warto kupować droższe.? A jakie lampki masz na suficie przy okapie ,wydaje mi się że białe? Kanluxy są z ramką, srebrną, a aquaformy mam bez ramki, biale, wiec roznica jest duza. Jesli jednak chcesz miec z ramka, to bierz kanluxy, sa dobrej jakosci. Przy okapie mam biale aquaformy, 111, bez ramek. Jesli chodzi o zarowki, to nie wiem gdzie je kupic (pzoa moim zrodlem w Lublinie), to chinska produkcja no name. Ale teraz zainwestowalabym w zarowki ledowe albo energooszczedne i tak Ci radze zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 19.02.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 .. Teraz chyba polozylabym deski wezsze albo jakies wypasione panele... Brrrr. Nadal czekamy na zaginionego w akcji stolarza-posrednika... co za niewypal. Drugi po Gotharcie na liscie niewypałów budowlanych:( Wezsze tzn jakie maks? Wczoraj ogladalam 13 cm na podlogowke i przy powierzchni salonu + hol - 75 m to boje sie ze kiepsko beda wygladac. Najlepiej byloby jakies 18 cm. Takie byly u Ciebie? O kurcze, to ten z Lublina ktory wykonal Twoja kuchnie czy jakis inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 19.02.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Drzwi zamawiane w Katowicach, studio Interior. Stolarz jest OK, wysle na priv. Doczytalam ze ten jest OK Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 19.02.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Anula ale jak te białe aguaformy wygladają na żywo? fajnie?bo chcę coś nie rzucającego się w oczy.A odnośnie żarówek to wolałabym bez transpormatora, więc muszę popytać o co tu biega czy jak dam ledy to bym mogła na 230 v. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 19.02.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Wiesz co, wyglądają trochę nijak bo właśnie zupełnie ich nie widać, są neutralne. Żarówki - podobno są już na rynku takie jak te moje tylko energooszczędne - popytaj, ja niestety nie jestem biegła w żarówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts