anula05 19.02.2012 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Wezsze tzn jakie maks? Wczoraj ogladalam 13 cm na podlogowke i przy powierzchni salonu + hol - 75 m to boje sie ze kiepsko beda wygladac. Najlepiej byloby jakies 18 cm. Takie byly u Ciebie? QUOTE] ja mam 19 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 19.02.2012 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 ja bedę mieć 13 cm,a jaką miałaś grubość deski,aha a może parkieciarz dał żły klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 20.02.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Drzwi zamawiane w Katowicach, studio Interior. Stolarz jest OK, wysle na priv. W takim razie czekam. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 20.02.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 "SUFITYMęczy mnie to, że bardzo popękały nam podwieszane sufity na piętrze wykonywane przez Sain. Niby to się zdarza, niby normalne, ale one popękały masakrycznie i nie tylko w kątach ścian, ale po całości..." Aniu, to nie jest normalne. Nie daj sobie tego wmówić. Pękanie sufitów podwieszanych powodowane jest głównie błędnie wykonaną konstrukcją (stelażem). Wg prawa budowlanego, płyty powinny być kładzione podwójnie, na tzw zakładkę. Większość inwestorów tego nie stosuje ze względu na koszty. Wówczas, aby uniknąć pękania na łączeniach płyt należy, poza bardzo dobrze wykonanym stelażem, zabezpieczyć płyty siatką bandażową i dopiero na to położyć tynk. Mogą się zdarzyć delikatne pęknięcia z uwagi na pracę domu, jednak przy zachowaniu prawidłowości, o których piszę wyżej i stropie w postaci monolitu takie rzeczy nie powinny się zdarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 27.02.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Anula mam pytanko, czy stół zamawiałaś u stolarza ze śląska? i czy godny polecenia? bo cena z tego co kojarzę to niższa niż z manofaktury drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea111 28.02.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Anula jeżeli ten stolarz jest ze śląska, to będę niezmiernie wdzięczna za namiary !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diosss 28.02.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Czy komuś udało się kupić niewidoczne prowadnice do drzwi, takie jakie z Włoch sprowadzała ,,anula05''? ,,Anula05'' gdzie we Włoszech można kupić w/w zawiasy? Z góry dzięki,diosss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.02.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Czy komuś udało się kupić niewidoczne prowadnice do drzwi, takie jakie z Włoch sprowadzała ,,anula05''? ,,Anula05'' gdzie we Włoszech można kupić w/w zawiasy? Z góry dzięki, diosssale po co chcesz to robić? sama drzwi będziesz produkowała? to jest zadanie stolarza/ producenta drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.02.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 "SUFITY Męczy mnie to, że bardzo popękały nam podwieszane sufity na piętrze wykonywane przez Sain. Niby to się zdarza, niby normalne, ale one popękały masakrycznie i nie tylko w kątach ścian, ale po całości..." Aniu, to nie jest normalne. Nie daj sobie tego wmówić. Pękanie sufitów podwieszanych powodowane jest głównie błędnie wykonaną konstrukcją (stelażem). Wg prawa budowlanego, płyty powinny być kładzione podwójnie, na tzw zakładkę. Większość inwestorów tego nie stosuje ze względu na koszty. Wówczas, aby uniknąć pękania na łączeniach płyt należy, poza bardzo dobrze wykonanym stelażem, zabezpieczyć płyty siatką bandażową i dopiero na to położyć tynk. Mogą się zdarzyć delikatne pęknięcia z uwagi na pracę domu, jednak przy zachowaniu prawidłowości, o których piszę wyżej i stropie w postaci monolitu takie rzeczy nie powinny się zdarzyć. ja miałam podwójnie kładzine karton- gips i tez popękały. dlatego jak mogę minimalizuję karton- gips na rzecz cegieł na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.02.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witajcie, klej jest dobry. Wilgotność też znośna. Piszę oficjalną reklamację. Stolarz od stołu jest spod Warszawy (Pruszków). Jest spoko, choć trochę grymasi, jeśli zamówienie jest małe. A stol jest duzo tanszy niz w MD, ale to fornir, nie lite drewno. Stolarza ze Śląska nie polecę za nic na świecie - nadal nie skonczyl pracy......... Niewidoczne prowadnice do skrzydeł przesuwnych kupiłam we Włoszech, ale nie sprzedają tego osobno, bez skrzydeł. Kosztowało mnie to sporo zachodu (a raczej moją włoską znajomą...). Obawiam się, ze to sie nie powtorzy A poza tym: - pralka zakupiona 2 miesiace temu (marki SIEMENS) sie popsula. Porażka. - cieknie mi wokol drzwi wejsciowych i pod drzwiami, a takze w salonie przy suficie. Jutro przyjezdza wykonawca obrobek blacharskich i dachow plaskich. Ktoregos dnia podczas roztopow mialam w domu kaluze. Tragedia. Poza tym jest zajebiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.02.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 - pralka zakupiona 2 miesiace temu (marki SIEMENS) sie popsula. Porażka. świetnie! Moja co prawda działa, pierze i generalnie jest ok, ale mam wrazenie, że coś kuleje z ważeniem rzeczy. Na poczatku ładowałam i widziałam jak powoli ja zapełniam, teraz wypycham po brzegi i nie pokazuje 100% Wiedziałam że pożałuję, że przyżydziłam na tę miele która przecież planowałam od kilu lat ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.02.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 świetnie! Moja co prawda działa, pierze i generalnie jest ok, ale mam wrazenie, że coś kuleje z ważeniem rzeczy. Na poczatku ładowałam i widziałam jak powoli ja zapełniam, teraz wypycham po brzegi i nie pokazuje 100% Wiedziałam że pożałuję, że przyżydziłam na tę miele która przecież planowałam od kilu lat ehhh och Monia. ja myślę ,że te miele i siemensy też zdarzają się gorsze jakościowo. ja mam Indesit i jest za...fajna:p za to płytę siemens i rysuje się okropnie, pomimo,że siemens. Ania a ty masz rynny chowane w ociepleniu????? nasz plaski daszek na wykuszu też przeciekał, ale kałuży nie byłó. coś poprawili i na razie jest ok. ale płaskie dachy, tarasy , balkony- zawsze jest problem. ...ale efekt jest super:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 28.02.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 och Monia. ja myślę ,że te miele i siemensy Nie wiem, wiem tylko, że do pewnego pięknego dnia byłam przeświadczona że sprzęty wodne do domu kupię tylko miele. Skończylo się na samej zmywarce. Wszyscy bliżsi czy dalsi znajomi którzy maja pralki/zmywarki tej firmy maja je po kilkanaście(kilkadziesiat!) lat i śmigaja jak nowki. Coś w tym by musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.02.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 dobrze ,że teraz się zepsuła,bo zapewne jest na gwarancji.Po naprawie będzie ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.02.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Nie wiem, wiem tylko, że do pewnego pięknego dnia byłam przeświadczona że sprzęty wodne do domu kupię tylko miele. Skończylo się na samej zmywarce. Wszyscy bliżsi czy dalsi znajomi którzy maja pralki/zmywarki tej firmy maja je po kilkanaście(kilkadziesiat!) lat i śmigaja jak nowki. Coś w tym by musi Monia może i tak. ale po 10-12 latach i tak sie zmienia, bo teraz wszystko szybko wychodzi z mody . I design się zmienia:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 28.02.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Bo to tak ma być. Czasy kiedy sprzęt służył 20 lat lub więcej minęły bezpowrotnie.Mamy kupować nowe sprzęcicho po 3 - 5 latach. / efekt żarówki Edisona / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.02.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Bo to tak ma być. Czasy kiedy sprzęt służył 20 lat lub więcej minęły bezpowrotnie. Mamy kupować nowe sprzęcicho po 3 - 5 latach. / efekt żarówki Edisona / tak co racja to racja:p spirala musi sie nakrecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.02.2012 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Monia może i tak. ale po 10-12 latach i tak sie zmienia, bo teraz wszystko szybko wychodzi z mody . I design się zmienia:p a to jest wlasnie fenomen miele, że moje znajome ktore uwielbiaja mieć wszystko co nowe, modne itd sa wierne swojej dlugowiecznej niezawodnej pralce/zmywarce mimo ze wyglada jak emetrytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.02.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No tak tylko te pralki sprzed 20 lat nie mają pewnie żadnych z wszystkich obecnie oczywistych funkcji pralki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.02.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No tak tylko te pralki sprzed 20 lat nie mają pewnie żadnych z wszystkich obecnie oczywistych funkcji pralki i jak kupiły drogą miele, to szkoda jej oddawać lub wyrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts