Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

"SUFITY

Męczy mnie to, że bardzo popękały nam podwieszane sufity na piętrze wykonywane przez Sain. Niby to się zdarza, niby normalne, ale one popękały masakrycznie i nie tylko w kątach ścian, ale po całości..."

Aniu, to nie jest normalne.

Nie daj sobie tego wmówić. Pękanie sufitów podwieszanych powodowane jest głównie błędnie wykonaną konstrukcją (stelażem). Wg prawa budowlanego, płyty powinny być kładzione podwójnie, na tzw zakładkę. Większość inwestorów tego nie stosuje ze względu na koszty. Wówczas, aby uniknąć pękania na łączeniach płyt należy, poza bardzo dobrze wykonanym stelażem, zabezpieczyć płyty siatką bandażową i dopiero na to położyć tynk. Mogą się zdarzyć delikatne pęknięcia z uwagi na pracę domu, jednak przy zachowaniu prawidłowości, o których piszę wyżej i stropie w postaci monolitu takie rzeczy nie powinny się zdarzyć.

Czy komuś udało się kupić niewidoczne prowadnice do drzwi, takie jakie z Włoch sprowadzała ,,anula05''?

,,Anula05'' gdzie we Włoszech można kupić w/w zawiasy?

Z góry dzięki,

diosss

ale po co chcesz to robić? sama drzwi będziesz produkowała? to jest zadanie stolarza/ producenta drzwi.

"SUFITY

Męczy mnie to, że bardzo popękały nam podwieszane sufity na piętrze wykonywane przez Sain. Niby to się zdarza, niby normalne, ale one popękały masakrycznie i nie tylko w kątach ścian, ale po całości..."

Aniu, to nie jest normalne.

Nie daj sobie tego wmówić. Pękanie sufitów podwieszanych powodowane jest głównie błędnie wykonaną konstrukcją (stelażem). Wg prawa budowlanego, płyty powinny być kładzione podwójnie, na tzw zakładkę. Większość inwestorów tego nie stosuje ze względu na koszty. Wówczas, aby uniknąć pękania na łączeniach płyt należy, poza bardzo dobrze wykonanym stelażem, zabezpieczyć płyty siatką bandażową i dopiero na to położyć tynk. Mogą się zdarzyć delikatne pęknięcia z uwagi na pracę domu, jednak przy zachowaniu prawidłowości, o których piszę wyżej i stropie w postaci monolitu takie rzeczy nie powinny się zdarzyć.

ja miałam podwójnie kładzine karton- gips i tez popękały. dlatego jak mogę minimalizuję karton- gips na rzecz cegieł na ścianach.:)

Witajcie, klej jest dobry. Wilgotność też znośna. Piszę oficjalną reklamację.

Stolarz od stołu jest spod Warszawy (Pruszków). Jest spoko, choć trochę grymasi, jeśli zamówienie jest małe. A stol jest duzo tanszy niz w MD, ale to fornir, nie lite drewno.

Stolarza ze Śląska nie polecę za nic na świecie - nadal nie skonczyl pracy.........

Niewidoczne prowadnice do skrzydeł przesuwnych kupiłam we Włoszech, ale nie sprzedają tego osobno, bez skrzydeł. Kosztowało mnie to sporo zachodu (a raczej moją włoską znajomą...). Obawiam się, ze to sie nie powtorzy ;)

A poza tym:

- pralka zakupiona 2 miesiace temu (marki SIEMENS) sie popsula. Porażka.

- cieknie mi wokol drzwi wejsciowych i pod drzwiami, a takze w salonie przy suficie. Jutro przyjezdza wykonawca obrobek blacharskich i dachow plaskich. Ktoregos dnia podczas roztopow mialam w domu kaluze. Tragedia.

Poza tym jest zajebiscie.

- pralka zakupiona 2 miesiace temu (marki SIEMENS) sie popsula. Porażka.

świetnie! :sick:

Moja co prawda działa, pierze i generalnie jest ok, ale mam wrazenie, że coś kuleje z ważeniem rzeczy.

Na poczatku ładowałam i widziałam jak powoli ja zapełniam, teraz wypycham po brzegi i nie pokazuje 100%

Wiedziałam że pożałuję, że przyżydziłam na tę miele która przecież planowałam od kilu lat :bash:

ehhh

świetnie! :sick:

Moja co prawda działa, pierze i generalnie jest ok, ale mam wrazenie, że coś kuleje z ważeniem rzeczy.

Na poczatku ładowałam i widziałam jak powoli ja zapełniam, teraz wypycham po brzegi i nie pokazuje 100%

Wiedziałam że pożałuję, że przyżydziłam na tę miele która przecież planowałam od kilu lat :bash:

ehhh

och Monia. ja myślę ,że te miele i siemensy też zdarzają się gorsze jakościowo. ja mam Indesit i jest za...fajna:p

za to płytę siemens i rysuje się okropnie, pomimo,że siemens.:sick:

Ania a ty masz rynny chowane w ociepleniu?????

nasz plaski daszek na wykuszu też przeciekał, ale kałuży nie byłó. coś poprawili i na razie jest ok. ale płaskie dachy, tarasy , balkony- zawsze jest problem. ...ale efekt jest super:rolleyes:

och Monia. ja myślę ,że te miele i siemensy

Nie wiem, wiem tylko, że do pewnego pięknego dnia byłam przeświadczona że sprzęty wodne do domu kupię tylko miele. Skończylo się na samej zmywarce.

Wszyscy bliżsi czy dalsi znajomi którzy maja pralki/zmywarki tej firmy maja je po kilkanaście(kilkadziesiat!) lat i śmigaja jak nowki.

Coś w tym by musi

Nie wiem, wiem tylko, że do pewnego pięknego dnia byłam przeświadczona że sprzęty wodne do domu kupię tylko miele. Skończylo się na samej zmywarce.

Wszyscy bliżsi czy dalsi znajomi którzy maja pralki/zmywarki tej firmy maja je po kilkanaście(kilkadziesiat!) lat i śmigaja jak nowki.

Coś w tym by musi

Monia może i tak.

ale po 10-12 latach i tak sie zmienia, bo teraz wszystko szybko wychodzi z mody . I design się zmienia:p

Monia może i tak.

ale po 10-12 latach i tak sie zmienia, bo teraz wszystko szybko wychodzi z mody . I design się zmienia:p

a to jest wlasnie fenomen miele, że moje znajome ktore uwielbiaja mieć wszystko co nowe, modne itd sa wierne swojej dlugowiecznej niezawodnej pralce/zmywarce mimo ze wyglada jak emetrytka