salik 29.02.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Myszonik - ja myślę że pralki Miele sprzed 20 lat mają nadal jedną podstawową funkcję.... piorą A tak swoją drogą to są pewne marki pralek nie do zdarcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.02.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No ja wierzę, że piorą 25 lat jako pralka później gospodarcza w piwnicy to wytrzymał u mojej mamy zwykły polar. Po 25 latach nadal działał, ale już go wyrzuciła, bo nie była jej potrzebna druga pralka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 29.02.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 och Monia. ja myślę ,że te miele i siemensy też zdarzają się gorsze jakościowo. ja mam Indesit i jest za...fajna:p za to płytę siemens i rysuje się okropnie, pomimo,że siemens. Ania a ty masz rynny chowane w ociepleniu????? nasz plaski daszek na wykuszu też przeciekał, ale kałuży nie byłó. coś poprawili i na razie jest ok. ale płaskie dachy, tarasy , balkony- zawsze jest problem. ...ale efekt jest super:rolleyes:szkło do płyt ceramicznych/ indukcyjnych jest produkowane przez 2 fabryki na świecie, niezależnie od marki Normalny sprzęt agd jest produkowany z założeniem, że wytrzyma PRZECIĘTNIE 6-8 lat. Miele - 2x tyle, ale i kosztuje 3x więcej. Co generalnie oznacza, że nie warto inwestować w odbajerzone modele z pierwszej grupy, bo to się po prostu nie opłaca (tu niestety zalicza się Siemens). No ale pralka to konsumpcja, nie inwestycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.02.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 czyli ja mam z tej gorszej fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 29.02.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Na działce mam starą pralkę polar bio, 33 lata, lodówkę Mińsk, też 30 lat i pracują jak burza. Na dodatek Pan złodziej ich nie weźmie. To też ogromna zaleta.Poza tym jak coś im się zepsuje to sam naprawię.Same zalety !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 29.02.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 czyli ja mam z tej gorszej fabryki to kwestia garnków, nie płyty. Ja miałam felerną patelnię z ikei (ale tylko jedną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.02.2012 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 to kwestia garnków, nie płyty. Ja miałam felerną patelnię z ikei (ale tylko jedną)nie garnki mam te same od lat. i miałam w 2009 płytę Mastercooka taką gładka taflę 5 stanowiskową , bo nie palnikową i nic sie nie rysowała:no: a ta się rysuje , a garnki te same. juz sama nie wiem. nawet ostatnio znajoma mi nieświadomie położyła talerz fajansowy ( taki nierówno odlany pod spodem) . koszmarnie płyta się porysowała.oj nie wiem. chyba siemens jak wszystko stawia na wymiane po 5 latach użytkowania. zreszta plastiki na piekarniku i kawiarce od nowości były porysowane ( pod folią ochronną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 29.02.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Na czym polegała wada tej patelni ?Wiosną będę montował kuchnię indukcyjną, wiec jestem żywotnie zainteresowany tą informacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 29.02.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 patelnia miała nierówne dno. Kompletnie niewidoczne gołym okiem, ale na tyle wyraźne, że w czasie gotowania wpadała w drgania - też niewielkie, patelni nie przesuwały jakoś, ale porysowały płytę. Całe jedno pole (największe, bo i patelnia spora) było kompletnie zmatowiałe po 2 latach użytkowania. Przy czym to wypadek jednostkowy, ja te patelnie uwielbiam i regularnie kupuję, tylko raz się zdarzył pech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.02.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 a to jest wlasnie fenomen miele, że moje znajome ktore uwielbiaja mieć wszystko co nowe, modne itd sa wierne swojej dlugowiecznej niezawodnej pralce/zmywarce mimo ze wyglada jak emetrytka Monia,ale to teraz po tylu latach jest znowu modne,więc jak po 5 latach nie zmieni to po 10 będzie znowu modne:) Ale powiem Wam,że ja mam obecnie sprzęt 7 lat i wcale mi się nie wydaje,że jest stary i wcale bym go nie wymieniała gdybym tu dalej zostawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.02.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No to któ®e płyty indukcyjne się nie rysują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 01.03.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 No to któ®e płyty indukcyjne się nie rysują? Basia trzeba uważac na garczki, żeby miały płaskie spody, bez żadnych wypustek- mikro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 01.03.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Anula, jak to leci Ci przy drzwiach i z sufitu? Przecież to normalnie jakiś horror. Najpierw pękające deski, teraz to. Czy Ty masz takiego pecha, czy takie "kwiatki" czasami zdarzają się w nowch domach? (choć ja pierwszy raz z takim kataklizmem się spotykam). Przecież to wszystko kosztowało mnóstwo pieniędzy!!! Pralka-ok., to niestety sie zdarza, dobrze, że na gwarancji, ale kałuża w salonie???!!!! Strach sie bać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KWG 02.03.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Anula, mam pytanie z innej beczki. Chodzi o grzejniki łazienkowe. Ja też mam pompę ciepła, wszędzie podłogówka i ścienne. Mam też 3 wyjścia na grzejniki łazienkowe. Drabinki mi się nie podobają, a płytowe nie mają mozliwości podłącenia grzałki. Temperatura w obiegu to jakieś 35st. C, jak to przy pompie. Ja się obawiam, że przy tak niskiej temperaturze i bez grzałki to grzejniki będą raczej dla ozdoby... Czy u Ciebie grzejniki łazienkowe wogóle grzeją? KWG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.03.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 KWG - ja też tak mam od niedawna, wcześniej miałam takie ustawienia, że grzejniki grzały normalnie, teraz uważam, że to bez sensu, bo nie mogę wysuszyć czegoś, czego nie suszę w suszarce, a wymaga szybkiego wysuszenia, np. swetrów. Teraz drabinka służy jako stojak na ręczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 02.03.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 My planujemy wykorzystywać łazienkowe niskotemperaturówki wyłączenia do suszenia ręczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KWG 02.03.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 właśnie tego się obawiałam... na takim grzejniku nie da się nawet wysuszyć ręcznika, bo on będzie miał taką temperaturę jak podłogówkaale znalazłam jeden model grzejnika płytowego do którego można dołożyć grzałkę - to Kermi Verteo, cena nawet znośna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 05.03.2012 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Anula, zmartwiłaś mnie tymi zaciekami:-(Koniecznie napisz co się dziej.U nas też zacieka pod tarasem i daszkiem ocieplanym przez Sain, ale tam nie było obróbek, więc na to na razie zrzucam.Przy okazji mam pytanie o servo - drive: jak Ci się sprawuje?Nie otwiera się niechcący?Dobrze zamyka?Nie zacina?Jakieś inne uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 05.03.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Anula co tam u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 05.03.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 No właśnie też miałam pytać... Jak tam sprawa z deskami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts