anula05 11.04.2012 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Dziękuję za wszystkie życzenia!!! Rzadko wpadam, bo na prawdę nie mam kompletnie czasu... Co się dzieje: wycięliśmy trochę drzew, zdjęliśmy resztki humusu, uporządkowaliśmy teren, nawieźliśmy ziemi, rozplantowaliśmy, teraz czas na grabienie, wyrównywanie i zakładanie trawnika. Marzę o trawie z rolki, ale nie ma na to szans. Będziemy siać. Tarasu w tym roku nie będzie. Ogrodu też raczej nie - może uda mi się posadzić kilka krzewów, które mają za zadanie osłonić nienajlepsze widoki. Mieszka się dobrze. Jedyny dyskomfort powoduje suchość powietrza, która nadal się utrzymuje. Jest masakrycznie sucho. Nie mam pojęcia o co chodzi. Ostatnio wpadłam na pomysł, że może to kamień chłonie wilgoć??! Z ciekawostek: dostałam propozycję poprowadzenia budowy w roli inwestora zastępczego... Fajny, nowoczesny dom. Bardzo bym chciała, ale chyba będę zmuszona odmówić ze względu na... brak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 11.04.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Anulko witam Cie po tej oooooogrommmnej przerwie. Propozycja bardzo trafiona co do Twojej osoby:) Perfekcjonistko Ty kochana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 11.04.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Anula, a moze jest to pomysl na zmiane zawodu? Szukalas pomyslu na wlasna dzialalnosc, wiec moze wlasnie to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.04.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Anulo - zakładanie trawnika nie jest wcale takie trudne, serio, bałam się tego, ale poradziliśmy sobie i wyszło nieźle, teraz jest gorzej, bo przy wycinaniu drzew trochę nam zniszczyli, gleba nie wszędzie taka sama i widać różnice, ale i tak jest chyba nieźle. Powodzenia! A ta wilgotność to naprawdę zagadka, my przy paleniu kozą mieliśmy i mamy 60% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.04.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Anula, myślę, że jako inwestor zastępczy świetnie sprawdziłabyś się. My też na podobnym etapie - trawa kupiona, teren zawalcowany, projekt ogrodu robi się. Ale na zapas, w tym roku stawiamy na zrobienie placu zabaw i tarasu. W domu oczywiście straszą kable zamiast lamp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 12.04.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Anula jutro jadę do fajnej (podobno) szkółki i wcale nie daleko od Ciebie, jak coś to się namiarem podzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 16.04.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 DRZWI http://macg.net/emoticons/fearescape1.gif Wszystkie skrzydła licują się od zewnątrz z opaskami, nawet te otwierane do wewnątrz i od wewnątrz wygląda to tak: Anula, Dziewczyny - potrzebuję białe gładkie drzwi, które pomimo, że jedne otwierają się na zewnątrz, drugie na wewnątrz, to w korytarzu będą zlicowane i będą wyglądać identycznie. Anula, jakiej firmy masz swoje drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 17.04.2012 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam Cie serdecznie!Mam pytanko - czytałam w Twoim dzienniku (i widziałam na zdjeciu), ze udało ci kupic czarne baterie do łazienki?Mozesz zdradzic co to za model? Czy sprowadzałas je z Anglii tak jak zamierzałas czy tez udało ci sie je kupic w Polsce.Bede wdzieczna za jakakolwiek odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.04.2012 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Witam Cie serdecznie! Mam pytanko - czytałam w Twoim dzienniku (i widziałam na zdjeciu), ze udało ci kupic czarne baterie do łazienki? Mozesz zdradzic co to za model? Czy sprowadzałas je z Anglii tak jak zamierzałas czy tez udało ci sie je kupic w Polsce. Bede wdzieczna za jakakolwiek odpowiedz Mam Zucchetti Pan (szukałam bez wstawek chromowanych w rozsądnych cenach), ale niestety bidetowa ma chromowany dziubek. Natryskową kupiłam w UK. Dużo firm ma czarne baterie, ale nieliczne oferują je w przystępnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.04.2012 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Anula jutro jadę do fajnej (podobno) szkółki i wcale nie daleko od Ciebie, jak coś to się namiarem podzielę Znam szkółkę blisko domu, niestety w tym roku chyba nic w niej nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.04.2012 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Anula, Dziewczyny - potrzebuję białe gładkie drzwi, które pomimo, że jedne otwierają się na zewnątrz, drugie na wewnątrz, to w korytarzu będą zlicowane i będą wyglądać identycznie. Anula, jakiej firmy masz swoje drzwi? TO tylko kwestia mechanizmu w drzwiach - każdy Ci to zrobi za dopłatą. Ja zamawiałam w Katowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 20.04.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Dziekuje bardzo za odpowiedz.Mozesz mi jeszcze powiedziec jak sie taka czarna bateria natryskowa sprawuje? Czy bardzo widac na niej wodę i kamień?No i na koniec - jaki w efekcie model sprowadziłas z UK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.04.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Anulo - czy mogłabyś zdradzić, jak masz przymocowane deski na ogrodzeniu? może jakieś zdjęcia od wewnętrznej strony? bardzo proszę Mój majster mówi, że muszą być widoczne śruby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.04.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Anula - no ale w przedostatniej wiadomości, 3 pierwsze zdjęcia są ok.Tylko wklejaj przez [ img ] a nie z tego forumowego czegoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.04.2012 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 salik, czesc, wez mi to wytlumacz - czy cos sie pozmienialo w forum?przez co mam wklejac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.04.2012 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Normalnie bierzesz link z Picassy (do pełnego zdjęcia - nie miniaturki) i wklejasz w treści przez:[\img\]http://adres/dozdjecia.jpg[\/img\] (tylko bez \)My tak wklejamy od zawsze i cały czas działa tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.04.2012 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) NIC NIE KUMAMTO CHYBA WINA NOWEGO KOMPA1) nie mogę wyświetlić żadnego zdjęcia (ani z picasy ani w ogóle z netu) w formacie .jpg, żeby pobrać url2) nie rozumiem tej twojej formuły napisz ją jeszcze raz bez tych kresek - ja zawsze wklejałam url przez forum (ikonkę zdjęcia) jako link i działało. teraz pokazuje mi opcje: albo z dysku albo url, ale wklejają się jakieś miniaturki i jeszcze jest limit 5 szt. Edytowane 21 Kwietnia 2012 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.04.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Super, tylko zabrakło Ci / w drugim img na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.04.2012 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 (edytowane) [\img\]https://lh3.googleusercontent.com/-Id6Pw13AIwM/T5MWtAxz7jI/AAAAAAAAF5A/iYZbDNIPc7c/s720/IMGP2695.jpg[/img] http://lh3.googleusercontent.com/-Id6Pw13AIwM/T5MWtAxz7jI/AAAAAAAAF5A/iYZbDNIPc7c/s720/IMGP2695.jpg http://lh3.googleusercontent.com/-Id6Pw13AIwM/T5MWtAxz7jI/AAAAAAAAF5A/iYZbDNIPc7c/s720/IMGP2695.jpg Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.04.2012 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 że jak?! czy ja zwariowałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts