anula05 25.01.2011 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Tak, coś takiego, tylko naświetle z szybą po lewej, a panel po prawej, odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.01.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Okap raczej obudowany jest MDF-em, k-g by się brudził. a to jest możliwe, że to lepsze wyjście. Ja widziałam to właśnie jako zwykła k-g. Pomalowana farbą zmywalną do kuchni też powinno zdać egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.01.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Spirea, anula05, co do ekspresu do kawy podzielam zdanie ze z pożondnego smakuje dużo lepiej... do pracy kupiłem taki piękny KitchenAid bo robimy dziennie ok 40 kaw dla siebie i klientów, Spirea moze wystarczyło by kupic mieloną Lavazze (ja tak robie, to troche profanacja ale dzieciątka nie obudzisz, fakt 1 po właczeniu do zlewu ale u nas on jest właczony 12h) Zastanawiamy sie co do prywatnego mam dylemat ja leń wole kombajn np Simensa ale kochanie wolalo by ten Kitchena... bo bendzie pasował do miksera.. Nie mam doswiadczenia z takim kombajnem jak saeko czy simens no ale chyba za 6 jednostek budowlanych to nie bendzie lura??? Ciekawe co u nas wyjdzie? ten z KitchenAid ma fory bo posiada opcje rabatu ( dla znajomych tez ) Pozdr Z tą Lavazzą mieloną czasami robię, ale to już nie ten smak. A co do wyboru maszyny, to polecam forum na www.caffeprego.pl Mnóstwo informacji, doradzą jaki ekspres kupić i jaką kawę. Z tego, co pamiętam, to jako kombajn polecano Jurę i La Pavoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 25.01.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Cześć,projekt drewnainej elewacji - dla mnie super! Cieszę się, że w temacie drzwi powoli się przejaśnia. Jeśli chodzi o szafki kuchenne, to jesli się uda, nie rezygnuj z pionowych. Są wg mnie bardzo ładne. Ma takie forumowy Majki, który chętni odpowiada na pytania, więc może warto spytać, czy są wygodne. Myslę, że z tym planowaniem kuchni nie ma co czekać. Mnie bardzo pomogły zasady zawarte tu http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/pl/04/01/02/index.html. Acha - zróbcie koniecznie podwyższone blaty robocze - to znacznie ułatwia życie wysokim osobom Na pewno nie da się wykroić choćby małej spiżarni? Jej brak odczuło wielu forumowiczów. P.S. Nie mam swojego dziennika, bo...nie buduję domu. Na razie marzę. Projekt wybrany, wnętrza wirtualnie zaprojektowane - gdy marzenia zaczną się urzeczywistniać, będzie szybciej )) Pozdrawiam gorąco! Edytowane 25 Stycznia 2011 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.01.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 e-mól, nie poznałam Cię . Bedziesz bogata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.01.2011 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Cześć,projekt drewnainej elewacji - dla mnie super! Cieszę się, że w temacie drzwi powoli się przejaśnia. Jeśli chodzi o szafki kuchenne, to jesli się uda, nie rezygnuj z pionowych. Są wg mnie bardzo ładne. Ma takie forumowy Majki, który chętni odpowiada na pytania, więc może warto spytać, czy są wygodne. Myslę, że z tym planowaniem kuchni nie ma co czekać. Mnie bardzo pomogły zasady zawarte tu http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/pl/04/01/02/index.html. Acha - zróbcie koniecznie podwyższone blaty robocze - to znacznie ułatwia życie wysokim osobom Na pewno nie da się wykroić choćby małej spiżarni? Jej brak odczuło wielu forumowiczów. P.S. Nie mam swojego dziennika, bo...nie buduję domu. Na razie marzę. Projekt wybrany, wnętrza wirtualnie zaprojektowane - gdy marzenia zaczną się urzeczywistniać, będzie szybciej )) Pozdrawiam gorąco! Życzę szybkiego spełnienia marzeń budowlanych!!! Już pogadałam z Majkim, brzmi przekonywująco:) Blaty mamy na 93 cm, to trochę wyżej niż standard. Dzięki za cenne wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 25.01.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 e-mól, nie poznałam Cię . Bedziesz bogata Miałam napisać to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.01.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 No to będzie baaaardzo bogata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.01.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Anula, zazdroszczę, że tak już macie wszystko zorganizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 25.01.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 no no duzo nowych wiadomości!!!! my też jestesmy na etapie tynkow. niestety zrobil się mróz i odłożyliśmy na razie, mam nadzieję ,że na krótko. zrobi się cieplej, czekamy. instalacje już zrobione. Zaluzje fasadowe zamowione na klatkę schodową . drożyzna ale cóż !!! efekt wart zachodu.czekam na ostateczny projekt kuchni. fajne te szafki nad oknem, ale czy praktyczne? dostaniecie tam? będą nadawać się tylko na szkło mniej używane'co do Swiatełek i kontaktow, kabelków, cały czas coś dochodzi. u nas jest kontaktow bez liku. nie mogłam się zdecydować , co gdzie będzie stać, i tak się jeszcze zmieni. masakra:)bardzo mi się podobają te stoły z MD ale do nas są za masywne, pasują do domów typu nowoczesna stodoła. ja szukam szklanego okrągłego albo owalnego, może być na czarnej nodze, nogach , ewentualnie białych lub srebnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.01.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Moniko, wzięliście tez Schuco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 26.01.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 nie wiem jaka Firma , ale fajne ( muszę podpytać , ale to są niemieckie też na S) .montują u nas w Krakowie w Krak Zaluzje są w dowolnym kolorze RAL, ja wzielam juz pod okna 7016. u nas już się sporo zmieniło , ale na razie nic wartego oglądania .napiszę pózniej firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 26.01.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 No to będzie baaaardzo bogata No to w takim razie się bardzo cieszę jeśli tak to obiecuję że w moim wątku zacznie się dziać, w związku z tym gwałtownym przypływem gotówki:) Nie wiecie czasami ile tego i kiedy, to może bym już nowy dom zaczęła planować :) np taki piękny jak właścicielki tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_Lipków 26.01.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Anula, Ja z ekspresem do zabudowy miałam te same wątpliwości, ale tam trudno kupiłam może nie nie Miele (co tak polecają),ale Siemensa i jestem zadowolona (aha ugrałam 35% rabatu).Wygląda cudnie i mleko z kawą tez jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_Lipków 26.01.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Z tą Lavazzą mieloną czasami robię, ale to już nie ten smak. A co do wyboru maszyny, to polecam forum na www.caffeprego.pl Mnóstwo informacji, doradzą jaki ekspres kupić i jaką kawę. Z tego, co pamiętam, to jako kombajn polecano Jurę i La Pavoni. Spirea, Ja teraz w mieszkanku użytkuję taki stojący na blacie ciśnieniowy La Pavoni (choć nie kombajn) http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRThL93Yclg9rBLj6RmbLSjbCLyhp6mzhB7nz2Kr9MFhpATt2tX i tak: PLUSY - kawa wychodzi super pomimo już dwóch lat użytkowania MINUSY - dużo zabawy z tym robieniem kawy i mleka, męży się nie chce i ja zostałam Panią od kawy Dlatego teraz do domu wybrałam Siemensa do zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.01.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Ostatnia kuchnia- moja ulubiona Kieliszków, tyle co u mnie I jak kolekcja winka, mniam. Czy ja taką kiedyś uciułam? Może teraz, kiedy nie piję i samo kupowanie sprawia mi radość. Mieliśmy pomysł ze Starym, żeby kupić chłodziarkę na wina, ale pijemy je w takim tempie, że chyba nigdy nie byłaby wykorzystana nawet w 30%. Jezu, ale wyszłam na alkoholiczkę Co do ekspresu- mam te same wątpliwości. Uwielbiam kawę pić i przyrządzać. Najchętniej kupiłabym jakiegoś wielkiego gastronomicznego grzmota:) Ale tak serio, to za cenę przeciętniaka do zabudowy można mieć już niezłe cacko z wyspą mleczną wolnostojące. Mnie tylko strasznie wkurza uzupełnianie wody, wiem ,że część ekspresów do zabudowy ma funkcję pobierania wody bezpośrednio z "rury" Co do ekspresów wolnostojących to baaardzo dobrą opinią cieszą się ekspresy "JURA" - nazwa mnie nieco zmyliła, bo myślałam, że to polski wynalazek, a to naprawdę ekspresy z renomą. I masz tu babo placek (kolejny zresztą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 26.01.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Ja też chcialam chłodziarkę, ale ( o ironio!!!!) nie mam na nią miejsca i po drugie - takie, jakby mi pasowały (z dwoma strefami chłodzenia) kosztują majątek!!!!!!!!!!!!Ekspres- czyli - ada_lipkow jestes zadowolona z Siemensa do zabudowy? Tak? Nie trzeba się za bardzo natrudzić, żeby ją zrobić? łatwo się czyści? olgusienieczka, ustalmy wspólną wersję i kupmy dwa- będzie taniej:) Też nie wiem czy zabudowa czy wolnostojący, a powinnam zaplanować niedługo, bo kable trzeba układać... Siemens nie ma chyba podłączenia wody, więc i tak trzeba lać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_Lipków 26.01.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Anula, Ja tam sobie chwalę, wodę niestety trzeba uzupełniać, ale w tym wolnostojącym La Pavoni co mam także. Ma fajne takie prowadnice - cichutko wyjeżdża i sobie raz a kiedyś czyszczę. A te plastiki co ma (tam gdzie czasem co skapnie) to pod kran i umyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 26.01.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 anula Rasia ma winiarke samsunga dwustrefową kojarzę że kosztowała ok 1k, ale coś jej teraz znaleźć nie mogę, może wycofali, ale Rasia bardzo ją sobie chwaliła. Super są moim zdaniem uchwyty w ostatniej kuchni, no i ściana winno-szklana obłędna oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 26.01.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Z elektryką to faktycznie niezła zabawa.My niby też mieliśmy zrobioną na etapie projektu.Jak stanął dom to już się trochę pozmieniało, a jak się zamieszka to pewnie i tak się okaże, że coś się przeoczyło.Teraz głowimy się nad odkurzaczem centralnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts