Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Spirea, anula05, co do ekspresu do kawy podzielam zdanie ze z pożondnego smakuje dużo lepiej... do pracy kupiłem taki piękny KitchenAid bo robimy dziennie ok 40 kaw dla siebie i klientów, Spirea moze wystarczyło by kupic mieloną Lavazze (ja tak robie, to troche profanacja ale dzieciątka nie obudzisz, fakt 1 po właczeniu do zlewu ale u nas on jest właczony 12h)

Zastanawiamy sie co do prywatnego mam dylemat ja leń wole kombajn np Simensa ale kochanie wolalo by ten Kitchena... bo bendzie pasował do miksera..

Nie mam doswiadczenia z takim kombajnem jak saeko czy simens no ale chyba za 6 jednostek budowlanych to nie bendzie lura???

Ciekawe co u nas wyjdzie? ten z KitchenAid ma fory bo posiada opcje rabatu ( dla znajomych tez ;) )

Pozdr

Z tą Lavazzą mieloną czasami robię, ale to już nie ten smak. A co do wyboru maszyny, to polecam forum na www.caffeprego.pl Mnóstwo informacji, doradzą jaki ekspres kupić i jaką kawę. Z tego, co pamiętam, to jako kombajn polecano Jurę i La Pavoni.

Cześć,projekt drewnainej elewacji - dla mnie super! Cieszę się, że w temacie drzwi powoli się przejaśnia. Jeśli chodzi o szafki kuchenne, to jesli się uda, nie rezygnuj z pionowych. Są wg mnie bardzo ładne. Ma takie forumowy Majki, który chętni odpowiada na pytania, więc może warto spytać, czy są wygodne. Myslę, że z tym planowaniem kuchni nie ma co czekać. Mnie bardzo pomogły zasady zawarte tu http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/pl/04/01/02/index.html.

Acha - zróbcie koniecznie podwyższone blaty robocze - to znacznie ułatwia życie wysokim osobom :) Na pewno nie da się wykroić choćby małej spiżarni? Jej brak odczuło wielu forumowiczów.

P.S. Nie mam swojego dziennika, bo...nie buduję domu. Na razie marzę. Projekt wybrany, wnętrza wirtualnie zaprojektowane - gdy marzenia zaczną się urzeczywistniać, będzie szybciej :))) Pozdrawiam gorąco!

Edytowane przez martahp

Cześć,projekt drewnainej elewacji - dla mnie super! Cieszę się, że w temacie drzwi powoli się przejaśnia. Jeśli chodzi o szafki kuchenne, to jesli się uda, nie rezygnuj z pionowych. Są wg mnie bardzo ładne. Ma takie forumowy Majki, który chętni odpowiada na pytania, więc może warto spytać, czy są wygodne. Myslę, że z tym planowaniem kuchni nie ma co czekać. Mnie bardzo pomogły zasady zawarte tu http://www.dynamicspace.com/dynamicspace/pl/04/01/02/index.html.

Acha - zróbcie koniecznie podwyższone blaty robocze - to znacznie ułatwia życie wysokim osobom :) Na pewno nie da się wykroić choćby małej spiżarni? Jej brak odczuło wielu forumowiczów.

P.S. Nie mam swojego dziennika, bo...nie buduję domu. Na razie marzę. Projekt wybrany, wnętrza wirtualnie zaprojektowane - gdy marzenia zaczną się urzeczywistniać, będzie szybciej :))) Pozdrawiam gorąco!

Życzę szybkiego spełnienia marzeń budowlanych!!!

Już pogadałam z Majkim, brzmi przekonywująco:)

Blaty mamy na 93 cm, to trochę wyżej niż standard.

Dzięki za cenne wskazówki!

Gość monika996

no no duzo nowych wiadomości!!!! my też jestesmy na etapie tynkow. niestety zrobil się mróz i odłożyliśmy na razie, mam nadzieję ,że na krótko. zrobi się cieplej, czekamy. instalacje już zrobione.

Zaluzje fasadowe zamowione na klatkę schodową . drożyzna ale cóż !!! efekt wart zachodu.

czekam na ostateczny projekt kuchni. fajne te szafki nad oknem, ale czy praktyczne? dostaniecie tam? będą nadawać się tylko na szkło mniej używane'

co do Swiatełek i kontaktow, kabelków, cały czas coś dochodzi. u nas jest kontaktow bez liku. nie mogłam się zdecydować , co gdzie będzie stać, i tak się jeszcze zmieni. masakra:)

bardzo mi się podobają te stoły z MD ale do nas są za masywne, pasują do domów typu nowoczesna stodoła. ja szukam szklanego okrągłego albo owalnego, może być na czarnej nodze, nogach , ewentualnie białych lub srebnych

Gość monika996
nie wiem jaka Firma , ale fajne ( muszę podpytać , ale to są niemieckie też na S) .montują u nas w Krakowie w Krak Zaluzje są w dowolnym kolorze RAL, ja wzielam juz pod okna 7016. u nas już się sporo zmieniło , ale na razie nic wartego oglądania .napiszę pózniej firmę

No to będzie baaaardzo bogata :D

No to w takim razie się bardzo cieszę :) jeśli tak to obiecuję że w moim wątku zacznie się dziać, w związku z tym gwałtownym przypływem gotówki:)

Nie wiecie czasami ile tego i kiedy, to może bym już nowy dom zaczęła planować :) :) :) np taki piękny jak właścicielki tego wątku

Z tą Lavazzą mieloną czasami robię, ale to już nie ten smak. A co do wyboru maszyny, to polecam forum na www.caffeprego.pl Mnóstwo informacji, doradzą jaki ekspres kupić i jaką kawę. Z tego, co pamiętam, to jako kombajn polecano Jurę i La Pavoni.

Spirea,

Ja teraz w mieszkanku użytkuję taki stojący na blacie ciśnieniowy La Pavoni (choć nie kombajn)

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRThL93Yclg9rBLj6RmbLSjbCLyhp6mzhB7nz2Kr9MFhpATt2tX i tak:

PLUSY - kawa wychodzi super pomimo już dwóch lat użytkowania

MINUSY - dużo zabawy z tym robieniem kawy i mleka, męży się nie chce i ja zostałam Panią od kawy

Dlatego teraz do domu wybrałam Siemensa do zabudowy :)

Ostatnia kuchnia- moja ulubiona :D Kieliszków, tyle co u mnie ;) I jak kolekcja winka, mniam. Czy ja taką kiedyś uciułam? Może teraz, kiedy nie piję i samo kupowanie sprawia mi radość. Mieliśmy pomysł ze Starym, żeby kupić chłodziarkę na wina, ale pijemy je w takim tempie, że chyba nigdy nie byłaby wykorzystana nawet w 30%. Jezu, ale wyszłam na alkoholiczkę :D

Co do ekspresu- mam te same wątpliwości. Uwielbiam kawę pić i przyrządzać. Najchętniej kupiłabym jakiegoś wielkiego gastronomicznego grzmota:) Ale tak serio, to za cenę przeciętniaka do zabudowy można mieć już niezłe cacko z wyspą mleczną wolnostojące. Mnie tylko strasznie wkurza uzupełnianie wody, wiem ,że część ekspresów do zabudowy ma funkcję pobierania wody bezpośrednio z "rury" ;)

Co do ekspresów wolnostojących to baaardzo dobrą opinią cieszą się ekspresy "JURA" - nazwa mnie nieco zmyliła, bo myślałam, że to polski wynalazek, a to naprawdę ekspresy z renomą. I masz tu babo placek (kolejny zresztą :D )

Ja też chcialam chłodziarkę, ale ( o ironio!!!!) nie mam na nią miejsca i po drugie - takie, jakby mi pasowały (z dwoma strefami chłodzenia) kosztują majątek!!!!!!!!!!!!

Ekspres- czyli - ada_lipkow jestes zadowolona z Siemensa do zabudowy? Tak? Nie trzeba się za bardzo natrudzić, żeby ją zrobić? łatwo się czyści? olgusienieczka, ustalmy wspólną wersję i kupmy dwa- będzie taniej:) Też nie wiem czy zabudowa czy wolnostojący, a powinnam zaplanować niedługo, bo kable trzeba układać... Siemens nie ma chyba podłączenia wody, więc i tak trzeba lać.

anula Rasia ma winiarke samsunga dwustrefową kojarzę że kosztowała ok 1k, ale coś jej teraz znaleźć nie mogę, może wycofali, ale Rasia bardzo ją sobie chwaliła.

Super są moim zdaniem uchwyty w ostatniej kuchni, no i ściana winno-szklana obłędna oczywiście.