Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Hej, Anula! Wpadam, bo dawno do Ciebie nie zaglądałam. A że odnowiłam kontakt z panem Pawłem od okien, to i do Ciebie muszę zajrzeć ;) Zaraz sobie doczytam, co u Ciebie słychać, mam nadzieję, że mała już zdrowa?

Powiedz mi, czy okna dalej sprawują się bez zarzutu? Oferta p.Pawła rzeczywiście bardzo korzystna w porównaniu do (pod)warszawskich producentów.

Pozwolisz wprosić mi się kiedyś z M, co bym mu okna pokazała? ;) Przywiozę jakieś dobre ciacho do kawy ;)

Hej, tak, mozemy sie umowic, zapraszam.

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

bo u nas klima musi iść, tak nagrzewa sie przez okna i dach. mamy około 27 stopni w domu, bez klimy:(

niezle ...

a w czasie upalow ponad 30 st kilkunastodniowych co by bylo? piekielko

Ja poopuszczalam o 1/3 rolety w czasie najwiekszych zarow i nie przekroczylo 22st. Teraz jest 20,5.

Lubie chlod w domu w lato, taki zeby z dworu wchodzac czulo sie super ulge (bo ja jestem zimnolubna przez okragly rok), ale tez tak szalenie podobaja mi sie wielkie przeszklenia (vide dom roberta skitka). No i jak to pogodzic? A klimy bym wolala w domu nie miec

Monia u nas jest tak koło 27 jak były własnie te ponad 30 stopniowe upały:yes:nnn

schładzamy klimą tak do 22-24 stopni.:yes: i z okien duzych bym nie zrezygnowała. ja mam dach bezokapowy i nie mam cienia nad oknami:yes:

Monia dlatego pytam Ani jak jest u niej- bo duze okna, super ocieplony i nie ma klimy

Jest chłodno! Nie mam klimy i zupełnie jej nie potrzebuję.

W domu mamy 21-22 (w upał). Dom jest tak zaprojektowany, żeby słońce nie grzało. Na działce są drzewa. DO tego super sprawdzają się okna dwukomorowe. Zimą izolują przed chłodem, latem przed upałem. Owszem, są pomieszczenia nagrzewające się szybciej - ciepło jest w gabinecie i naszej sypialni (południowy-zachód). No i generalnie na piętrze cieplej niż na dole. Na parterze czasem jest mi za zimno - myślę, że to kwestia kamiennej podłogi - jest na prawdę zimna. Nie chodzę boso.

• 2 weeks później...

Ania :lol: (masz wyczucie zadzwonic akurat teraz ;))

spojrz koniecznie na modrzewie szczepione na niu. U moich rodzicow tak pieknie rozrosl sie jeden, szeroko i do samej ziemi. Sliczny jest.

Gesto i szeroko rozrastaja sie tez trzmieliny (lisciasta, zimozielona, nie gubi lisci)

http://imageshack.us/photo/my-images/693/modrzewj.jpg/

Anula !

A może zerknij do " swojego ", najbliższego nadleśnictwa. Oni powinni prowadzić szkółkę roślin naturalnie występujących w Twojej okolicy. To może być rozwiązaniem potrzebnych Ci nasadzeń . Dodatkowo masz pewność, że kupione tam rośliny będą dosyć dobrego gatunku i jest więcej niż duża szansa, że wszystkie Ci się przyjmą.

no wiem że trujące, no i mają jeszcze jeden feler: potrzeba ich dużo, a jak się chce wyrośnięte to są drogie:(

c.d.

kosodrzewina Pinus mugo 'Krauskopf'

http://www.drzewaozdobne.com.pl/sites/default/files/styles/large_680/public/Pinus mugo Krauskopf (2).jpg

sosna czarna Pinus Nigra

http://www.przytok.com/_var/gfx/37196a41e42cbb693f455afb0589a1e0.jpg

Edytowane przez anula05

Anula, pomóż proszę!!!

Pytałam już u monsanbii ale może Ty też doradzisz bo doczytałam że masz żywicę w garażu.

Facet z firmy od żywicy powiedział mi, że wylewka pod nią musi być wykonana z jakiegoś specjalnego betonu - B25 plus coś tam jeszcze, bo w przeciwnym wypadku żywica zacznie się odwarstwiać i łuszczyć. Trochę nas załamał bo mamy już zrobioną zwykłą wylewkę, a nikt wcześniej nie widział w tym żadnego problemu (a firm w tej sprawie było na budowie już chyba z 10).

Poratuj! Z jakiego betonu masz wylewkę pod żywicą i czy wszystko z nią w porządku:confused:

Anulko Witam się u Ciebie.

Przyszłam obejrzeć pokoiki dziecięce (cynk dała mi Narendil :lol:) - są piękne :yes:.

Szczególnie kolorowe grochy na ścianie i tapeta w samochody nad którą sama się zastanawiam :)

Przebiegłam dziennik i gratuluję bo stworzyłaś niesamowity dom :yes:

Miło było Cię poznać w realu - chociaż tak tylko przelotnie :)

Pozdrawiam

Aga