anula05 22.06.2012 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Hej, Anula! Wpadam, bo dawno do Ciebie nie zaglądałam. A że odnowiłam kontakt z panem Pawłem od okien, to i do Ciebie muszę zajrzeć Zaraz sobie doczytam, co u Ciebie słychać, mam nadzieję, że mała już zdrowa? Powiedz mi, czy okna dalej sprawują się bez zarzutu? Oferta p.Pawła rzeczywiście bardzo korzystna w porównaniu do (pod)warszawskich producentów. Pozwolisz wprosić mi się kiedyś z M, co bym mu okna pokazała? Przywiozę jakieś dobre ciacho do kawy Hej, tak, mozemy sie umowic, zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 23.06.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 aniu czytałam sobie swoje komentarze z ponad roku. I jestem u ciebie z zapytaniem? jak masz w domu w czasie upałow???? chłodno???bo u nas klima musi iść, tak nagrzewa sie przez okna i dach. mamy około 27 stopni w domu, bez klimy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.06.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 bo u nas klima musi iść, tak nagrzewa sie przez okna i dach. mamy około 27 stopni w domu, bez klimy:( niezle ... a w czasie upalow ponad 30 st kilkunastodniowych co by bylo? piekielko Ja poopuszczalam o 1/3 rolety w czasie najwiekszych zarow i nie przekroczylo 22st. Teraz jest 20,5. Lubie chlod w domu w lato, taki zeby z dworu wchodzac czulo sie super ulge (bo ja jestem zimnolubna przez okragly rok), ale tez tak szalenie podobaja mi sie wielkie przeszklenia (vide dom roberta skitka). No i jak to pogodzic? A klimy bym wolala w domu nie miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 23.06.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Monia u nas jest tak koło 27 jak były własnie te ponad 30 stopniowe upały:yes:nnn schładzamy klimą tak do 22-24 stopni. i z okien duzych bym nie zrezygnowała. ja mam dach bezokapowy i nie mam cienia nad oknami:yes: Monia dlatego pytam Ani jak jest u niej- bo duze okna, super ocieplony i nie ma klimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.06.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Ale Anula ma wokół drzewa, jeśli się nie mylę, które zacieniają mocno.Ja klimę mam, dach bezokapowy, duże przeszklenia... i klimy nie włączam. Nie ma potrzeby (jak na razie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.06.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Jest chłodno! Nie mam klimy i zupełnie jej nie potrzebuję.W domu mamy 21-22 (w upał). Dom jest tak zaprojektowany, żeby słońce nie grzało. Na działce są drzewa. DO tego super sprawdzają się okna dwukomorowe. Zimą izolują przed chłodem, latem przed upałem. Owszem, są pomieszczenia nagrzewające się szybciej - ciepło jest w gabinecie i naszej sypialni (południowy-zachód). No i generalnie na piętrze cieplej niż na dole. Na parterze czasem jest mi za zimno - myślę, że to kwestia kamiennej podłogi - jest na prawdę zimna. Nie chodzę boso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 03.07.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Anula a nie chcesz zrobic zywoplotu z cisu albo np. taki mix cisu i jalowca ? Mysle ze fajnie, naturalnie i bardzo by pasowalo do tego Twojego lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.07.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ania (masz wyczucie zadzwonic akurat teraz ) spojrz koniecznie na modrzewie szczepione na niu. U moich rodzicow tak pieknie rozrosl sie jeden, szeroko i do samej ziemi. Sliczny jest. Gesto i szeroko rozrastaja sie tez trzmieliny (lisciasta, zimozielona, nie gubi lisci) http://imageshack.us/photo/my-images/693/modrzewj.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 04.07.2012 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Anula !A może zerknij do " swojego ", najbliższego nadleśnictwa. Oni powinni prowadzić szkółkę roślin naturalnie występujących w Twojej okolicy. To może być rozwiązaniem potrzebnych Ci nasadzeń . Dodatkowo masz pewność, że kupione tam rośliny będą dosyć dobrego gatunku i jest więcej niż duża szansa, że wszystkie Ci się przyjmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.07.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 (edytowane) Dzięki.Może się jednak skuszę na cisy. http://assets1.ogrodowisko.pl/uploads/p/1/13145/original.jpg http://www.wymarzonyogrod.pl/zdjecia/niech_zyje_zywoplot_prawe_4.jpghttp://assets1.ogrodowisko.pl/uploads/p/1/13141/original.jpg http://assets3.ogrodowisko.pl/uploads/p/1/13152/original.jpg Edytowane 4 Lipca 2012 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 04.07.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 tak cisy, trawy i bluszcz- bedzie pięknie. a może jeszcze katalpy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 04.07.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 a nie mowilam ? Sliczne sa prawda ? maja tylko jeden minus - sa cale trujace oprocz owocu ... ale ten znow ma nasiona w srodku trujace takze i tak sa cale takie ... przyznam szczerze ze pelno i w ogrodach i ani razu jeszcze nie slyszalam o zatruciu nimi .... ja tez zamierzam je miec , sa piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.07.2012 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 (edytowane) no wiem że trujące, no i mają jeszcze jeden feler: potrzeba ich dużo, a jak się chce wyrośnięte to są drogie:( c.d.kosodrzewina Pinus mugo 'Krauskopf'http://www.drzewaozdobne.com.pl/sites/default/files/styles/large_680/public/Pinus mugo Krauskopf (2).jpg sosna czarna Pinus Nigrahttp://www.przytok.com/_var/gfx/37196a41e42cbb693f455afb0589a1e0.jpg Edytowane 4 Lipca 2012 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 04.07.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 a z ciekawosci ile kosztuja takie duze ? nawet sie nie orientowalam jeszcze ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.07.2012 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Anula, zajrzyj tu może. Jeśli dobrze pamiętam, ogrodzenie to cisy albo jałowce.http://majawogrodzie.tvn.pl/24,Ogrod-projektantki-mody,odcinek.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponki 06.07.2012 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Anula, pomóż proszę!!!Pytałam już u monsanbii ale może Ty też doradzisz bo doczytałam że masz żywicę w garażu.Facet z firmy od żywicy powiedział mi, że wylewka pod nią musi być wykonana z jakiegoś specjalnego betonu - B25 plus coś tam jeszcze, bo w przeciwnym wypadku żywica zacznie się odwarstwiać i łuszczyć. Trochę nas załamał bo mamy już zrobioną zwykłą wylewkę, a nikt wcześniej nie widział w tym żadnego problemu (a firm w tej sprawie było na budowie już chyba z 10).Poratuj! Z jakiego betonu masz wylewkę pod żywicą i czy wszystko z nią w porządku:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.07.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 hej, z normalnego, jak wszystkie wylewki w domu, tylko dodatkowo rzeczywiście wzmocnioną - zbrojoną z tego co pamiętam. Nic się nie dzieje, wszystko ok z żywicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 07.07.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Anula dopiero teraz mam chwilkę powiedzieć, że baaardzo miło mi było na żywca Cię poznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponki 09.07.2012 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 dzięki bardzo Anula:hug:wylewkę w garażu tez mam zbrojoną, więc skoro u Ciebie w porządku to decyzja podjęta-będzie żywica, a ja będę spać spokojnie:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.07.2012 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 Anulko Witam się u Ciebie. Przyszłam obejrzeć pokoiki dziecięce (cynk dała mi Narendil ) - są piękne . Szczególnie kolorowe grochy na ścianie i tapeta w samochody nad którą sama się zastanawiam Przebiegłam dziennik i gratuluję bo stworzyłaś niesamowity dom Miło było Cię poznać w realu - chociaż tak tylko przelotnie Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts