minkapinka 14.07.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Mam jeszcze pytanie, czy możesz zdradzić kto jest autorem projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 14.07.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 I mnie tu przywiało trzymam kciuki - projekt bardzo ciekawy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.07.2010 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Mam jeszcze pytanie, czy możesz zdradzić kto jest autorem projektu? napisałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 14.07.2010 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam nowych gości i dziękuję za miłe słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 16.07.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Pokazałam Wasz projekt mężowi i bardzo mu się spodobał Obejrzałam projekty biura, które robiło projekt, ciekawe rozwiązania. Widziałam, ze projektowali jakiś nowoczesny dom w Międzylesiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.07.2010 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Tak, ale nie wiem czy realizacja doszła do skutku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.07.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Zapowiada się piękny dom. Będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 19.07.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 No to i my dołączymy do tego stadka pochwalnego . Niestety nasza gmina wpisała sobie w plan zagospodarowania przestrzennego domy o bryle 1,5 piętra (parter z użytkowym poddaszem) i wszelkie marzenia o bardziej ekstrawaganckich rozwiązaniach poszły w kosmos. No, chyba że byśmy się zdecydowali na parterówkę, ale to z kolei działka za mała, żeby wyszło tyle ile wyszło... pozdrowienia/powodzenia sąsiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.07.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Ech, cudne te fotki z inspiracji. Też bym chciała taki dach... albo inny, byle płaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.07.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 cześć BetaGreta i Barranki:) Witajcie w moich skromnych progach.BetaGreta, do Ciebie zaglądam, fajnie tam masz! Dostałam dziś fotki, zapraszam do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 20.07.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Widzę, ze jesteś w lesie, całkiem fajny ten las Okna pisałas, ze aluminiowe. W jakich firmach oglądaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.07.2010 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Nie oglądaliśmy wcale. Zamawiamy na podstawie rekomendacji, zdjęć i ofert:)Rasia mi bardzo poleca swojego dostawcę, ale muszę z nimi ponegocjować, bo wysoko się cenią, trochę za wysoko:( A Rasia okna ma ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 20.07.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Odwazni jesteście, ja wole sama wszystko wymacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.07.2010 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Nie bardzo mamy jak, za daleko mieszkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.07.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 W lesie Kochana, to Ty będziesz mieszkać!!! A szyb antywłamaniowych bez okuć nie ma sensu, lepiej zainwestować te pieniądze w dobry alarm zewnętrzny i system powiadamiania, tak żeby niepowołane osoby po prostu nie zdążyły dojść do Twojego domku i dotknąć okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 20.07.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Jakby nie było jesteście w lesie piękna działka, pozazdrościć. Projekt też fajny, nietuzinkowy. Pokażesz rozkład wnętrza? Powodzenia w budowaniu - zapowiada się interesująco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 20.07.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Jaką PC bierzesz pod uwagę? Przy tej powierzchni domu powinnaś zakładać moc 10-12 kW, przy takiej ładnej działce raczej dolne źródło w postaci kolektorów pionowych, szkoda ją ryć - będziesz potrzebowała ok. 240 m odwiertów - 3 po 80 metrów albo 4 po 60... U nas jest ta druga opcja. Na razie trudno nam powiedzieć cokolwiek o ogrzewaniu, bo włączanie teraz podłogówki byłoby bezsensowną masakrą, ale ciepła woda... marzenie. Zresztą nasza PC zwana Wacławską z racji nalepki kontroli jakości sygnowanej właśnie Wacławska działa dopiero od miesiąca, więc to krótko. Ale generalnie Danfoss DHP-H 12 jest cool. Rewelacyjnie cicha sprężarka, to ważne, bo sąsiad ma taką, którą słychać z kotłowni przez garaż w salonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.07.2010 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Na razie mam dwie oferty i obydwie, niestety, zakładają pompę 17 kW (!!!) - muszę trochę zmienić projekt co, mam za dużo grzejników. Powierzchnia do ogrzania 240m2, bardzo dużo przeszkleń, no i te nieszczęsne grzejniki. Ale nie chcę podłogówki w salonie i sypialniach. Odwierty min. 300m.Danfossa wszyscy instalatorzy mi odradzają, nie wiem jeszcze na czym stanie, muszę się spotkać z tymi fachowcami i na spokojnie ogarnąć sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.07.2010 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Jakby nie było jesteście w lesie piękna działka, pozazdrościć. Projekt też fajny, nietuzinkowy. Pokażesz rozkład wnętrza? Powodzenia w budowaniu - zapowiada się interesująco! Dzięki! Nie, wnętrza tylko na zdjęciach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.07.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Anula, dlaczego nie chcesz podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts