Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My będziemy mieli jakąś chłodnicę kanałową przy rekuperacji podłączoną do pompy ciepła - nie pytajcie mnie o szczegóły, bo nawet nie wiem, czy to dobrze piszę:)

No w każdym razie, może coś tam schłodzi w wielki upał.

Ale do meritum - nasze "żaluzje" są po prostu nietypowe i dlatego nie mogę znaleźć wykonawcy. Wykonalne to pewnie jest, ale wszystko trzeba robić na zamówienie - mocowania: kątowniki, ceowniki, ramy itd. Poza tym szczerze powiedziawszy, to mam wątpliwości co do praktycznych aspektów - od kwestii mycia okien zaczynając, przez światłocienie, które dadzą, po niszczenie drewna i konieczność konserwacji.

Ale męża nie przekonam, nie ma szans.

Gość monika996

anula kladę barlinek , bo sie do niej przyzwyczaiłam. jest to 14mm, więc nadajesie na podłogowkę . teraz muszę wybrać deskę 1lamel dąb fazowany ale nie wiem jaki jest z zserii exlusive szczotkowany 180mm szerokość klepki, lakier matowy,dąb family, i są 130 mm selekt i family. nam pasuje jak najbardziej szary. mam komentarze Dom Moniki. niestety jeszcze pomęczę sie z wklejaniem linkow:yes:

zamOwiłam też żaluzję fasadową c80 u nas w Krakowie. ale u nas ma być mocowana na wysięgnikach do elewacji. ma to być element elewacji dekoracyjny 3 żaluzje pod sobą na klatce schodowej. zdjęcie domu jest w dzienniku Dziennik moniki.

Klimatyzacja już jest przygotowana ( instalacja)

Anula, po pierwsze chcialam powiedzieć, że będziesz miec piękny dom :yes:

Jesli podążysz tropem wklejanych inspiracji to bankowo padnę z wrażenia :)

A co ostatniej dyskusji o roletach, to ja sobie już nie wyobrażam, żeby ich nie mieć. Z powodów wymienionych przez Efilo.

zamOwiłam też żaluzję fasadową c80 u nas w Krakowie. ale u nas ma być mocowana na wysięgnikach do elewacji. ma to być element elewacji dekoracyjny 3 żaluzje pod sobą na klatce schodowej. zdjęcie domu jest w dzienniku Dziennik moniki.

Klimatyzacja już jest przygotowana ( instalacja)

o taką?:

http://www.selt.com.pl/img/produkt/81.jpg

zdjecie domu jest w dzienniku Dziennik moniki

:) cudownie - dopóki nie wkleisz linka do sygnaturki - bojkotuję dziennik :p

a u mnie najgorzej 'niewydane'

bo 'zaoszczędziliśmy 1200 zł' i nie zrobiliśmy na trzech oknach :mad:

No to tez fakt :mad: Nam pan "doradził", ze na górnych oknach sie nei robi bo i po co??? :eek:

Ech.

Wiemy, wiemy, że uzależnia. Spójrz na daty naszych rejestracji :D

Niedługo domy nam się zestarzeją, a my tu ciągle będziemy.

a okiennice przesuwne, takie jak tu:

http://www.idea.waw.pl/zdjecia/okiennice_przesuwne/okiennice_przesuwne_19.jpg

na stronie nie widzę żadnych info o montażu :( czy to się robi przed elewacją czy można później, jak to jest montowane itp.

Zakotwić musisz przed elewacją - dokłądnie mój przypadek. Później musiałabyć wbijać się w tynki i przez ocieplenie.... słabo (czy w ogóle?) wykonalne.

efilo, odpiszę już tu: tak, te panele to są ukryte wejścia do dwóch pomieszczeń, w tym cały pomysł - żeby tego nie było widać, a więc potrzebujemy specjalnego systemu do drzwi przesuwnych. Nie wiem czy znajdziemy (a jeśli znajdziemy, to za ile...)

to zakotwienie polega na umieszczeniu w murze tylko jakichś śrub czy konkretnych elementów systemu? jakieś mocowania i tak będziemy wypuszczać pod zadaszenie nad tarasem, więc parę kołków (czy czego tam) więcej lub mniej, nie byłoby problemem. kontaktowałaś się z producentem na ten temat? tym z idea.waw.pl czy innym?