Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

salik oczywiscie ze to wygodne. mało tego możesz sobie poustalac różne poziomy dostepu. np. ogrodnik moze miec do furtki i do odseparowanego pomieszczenia z wodą. mysle jednak ze generalnie jest malo osob na forum które dużo 'gadaja' na temat zabezpieczeń antywlamaniowych w ich domach, włączając w to chociażby wkładki do drzwi ;)

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anula, nie wiem jaki macie budżet na drzwi, ale może obejrzyj sobie Adeco.

Oglądałam, ale w ich 160 stronicowym katalogu nie ma drzwi z panelami pełnymi górnymi. Nie sądzę, że to robią. Ja mam bardzo specyficzne drzwi - 220 skrzydło+80 naświetle górne - częściowo pełne, a częściowo 300 cm szkła...

Dzięki,

jeśli chodzi o gresy z Włoch to mam dobre dojście (mój "włoski agent" w końcu tam mieszka:), ale pytanie nie brzmi który gres tylko czy żywica czy beton czy gres. Gresów jest milion, te akurat mnie nie zachwycają:(

Żywicę ma zdaje się dopioni. Ale ona płakała, że fatalnie zrobiona. Widać takie wulkaniki, dość mocno się rysuje. Ale może to wina schrzanionej roboty.

Gość monika996
cześć Analiena ma podłogę z betonu. ja już mam płyty betonowe z tej firmy na ścianę . fajne. firma bardzo elastyczna. kontakt bardzo dobry. mieli tylko 4 dni przesunięcia. ale dla mnie to Zadna różnica. u nas jeszcze nie ma wylewek i płyty czekają.

Gość monika996
Anula te systemy trzeba chyba malować w kolorze ścian? są widoczne:yes:gdzieś widziałam drzwi suwane na szynach widocznych z nierdzewki . muszę znależć ten obrazek. fajnie wyglądały

monika, nie trzeba ich malować. Ich nie widać przy zamkniętych drzwiach.

http://elit-doors.ru/images/stories/lualdiporte/drive_4.jpg

http://elit-doors.ru/images/stories/lualdiporte/drive_2.jpg

http://elit-doors.ru/images/stories/lualdiporte/drive_1.jpg

O tych forumowych przypadkach żywicy wiem. Szukam kogoś zadowolonego z żywicy, ale w domu, nie w mieszkaniu. O podłodze Analieny też wiem - i jej problemach...

Słuchajcie, dostałam pierwszą wycenę prac wykonczeniowych. Nie orientowałam się w tej materii jeszcze za wiele, więc nie mam punktu odniesienia. Ale...Ekipa jest ze Śląska, więc spodziewałam się cen nawet konkurencyjnych w stosunku do warszawskich. Tymczasem mam wrażenie, że są z lekka zawyżone, np.

gładzie na gotowo 22 zł/m2

zabudowy z płyt gkb 135 zł/m2

sufity podwieszane 90/m2

biały montaż ok 120 za 1 szt, montaz geberiru 280-,

montaz parapetów 40-, za 1 mb

montaz gotowych parkietów 35-45-, za 1 m2 z cokołem( na prosto )

Czy to są normalne stawki??? Bo jak tak, to mocno jestem niedoszacowana....

Co to znaczy gładzie na gotowe? Z malowaniem?

Ja placiłam prawie 3 lata temu 18 zl z pomalowaniem na kolor, 16 na biało.

Zabudowy z kg mam jedynie w saonie i zaplaciłam za nie 500zł

Parapety? 50zl za metr

Jak chcesz calą rozpiskę co i jak to jutro zeskanuję i ci podeśle