Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ooo tak, poproszę kaśka maciej

Na gotowo tzn robocizna z materiałem na biało, bez malowania. Podwarszawska ekipa od tynków proponuje mi gładzie za 18 zł/m2.

A kafle? Ile kosztuje położenie metra kafli takich np. 60x60 i dużych, np. 45x90?

Na kafle podali przedział 60-120 zł/m2 robocizna.

Ten rok to bedzie jego 3 sezon. Fotki są w moim dzienniku ale bardzo nie ma co oglądać bo mi daaaleko do takich pięknych domów jak Wy budujecie :D

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?79551-Dom-Przestronny-)/page3

Edytowane przez mayland

dakula z lodówką jest problem. Jeśli chodzi o głębokość sbs to faktycznie są głębsze, ale mamy taki plan, żeby szafki wysunąć do przodu, aby były w jednej linii z lodówką. Znalałam sbs o głębokości 67 cm, więc nie ma wielkiej różnicy.

Są fajne sbs o głębokości 63 cm Liebherr, płaskie, ale te ceny.... Ta jest rewelacyjna:

http://www.topmarket.pl/prod/big/liebherr-sbses-7155-premium-43499.jpg

Poza tym 90-tka nijak nie pasuje naszej architekt do kompozycji szafek:) Najlepiej byłoby dać 60-tkę chłodziarkę i obok niską osobną zamrażarkę i wszystko zabudować. Ale czy są takie chłodziarki?

ada_lipków dziękuję. Bardzo ładne. Rzeczywiście mocno "betonowe". Ale niestety, to nie jest efekt, o jaki mi chodzi:((((

Ada, jakie to cudo ma wymiary? wygląda rewelacyjnie! czy to jest gres "betonopodobny"?

To cudo to płytki gresowe firmy APAVISA seria BETON GREY mój wymiar 90x45,

nie widać brudu i zadrapań, ułożyłam go w przejściach garaż/wiatrołap i w kuchni.

Choć drogie były to nie żałuję, na stronie producenta piszą, że są używane w miejscach użyteczności publicznej to chyba dadzą radę w moim domu:yes:

testy plam przeszły u mnie pozytywnie

Co do lodówek to ja bym chciała w kuchni mieć samą dużą bez zamrażarki a zamrażarkę osobno postawić w spiżarni.

Tylko jest jeden problem mąż chce kostkarkę do lodu a wtedy musi być lodówka z zamrażarką :(

Beta, u mnie podobnie - mąż + kostkarka....

Ale znalazłam chyba cudowne rozwiązanie - chłodziarka (duuża) do zabudowy i osobno zamrażarka z kostkarką w środku - do zabudowy. Napiszę później.