Gość monika996 15.02.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 koszt ocieplenia ze styropianem i kolorem to około 100-120 zl. a koszt elewacji z plyt 450-500 za m kw. czyli jest róznica . myślę ,że drewno nie potrzebuje rusztu. a pod kamień daję się tylko styrodur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.02.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 koszt ocieplenia ze styropianem i kolorem to około 100-120 zl. Nie rozumiem - jakim kolorem? Kolorem czego? Drewna? A koszt drewna? a koszt elewacji z plyt 450-500 za m kw. czyli jest róznica . myślę ,że drewno nie potrzebuje rusztu. a pod kamień daję się tylko styrodur. Drewno nie potrzebuje mocowania?! A na czym się będzie trzymać? Przecież drewno jest cięższe od tych płyt elewacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.02.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 monika, pod drewno tez jest wymagana podkonstrukcja z ociepleniem, jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ross 15.02.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Hej mam takie pytanko ponieważ planujesz domek z płaskim dachem. Planuje budowe domu pietrowego właśnie z plaskim dachem i pojawilo sie pytanie czy odplyw z dachu zrobic grawitacyjny czy podcisnieniowy. Wiele sie o tym naczytalem i doszedlem do wniosku ze podcisnieniowy jest lepszy. Jednak nigdzie nie moge znalezc cen obu systemow, nie wiem o ile drozyszy bedzie system podcisnieniowy. Czy macie moze jakies doświadczenie w tej dziedzinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.02.2011 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 czesc ross, nie mam bladego pojecia, o co pytasz:( nie mam plaskiego dachu, ma 15 st spadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.02.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Oj, zdecydowanie za wysoko piekarnik na h=130! Ja mam dolną krawędź na h=74, nad piekarnikiem jest mikrofalówka (dolna krawędź właśnie na h=130, talerz na h=141) i to jest maksymalna wysokość, jaką można jako tako użytkować - przy czym wyjmowanie gorących rzeczy z mikrofalówki już jakimś problemem jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.02.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Za wysoko. Najwygodniej jest mieć piekarnik zaczynający się na wysokosci blatu roboczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 15.02.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Nie wiem, czy ktoś już pisał, ale dopiero teraz doczytałem Twój dziennik. Mam wyłącznie doświadczenia z modrzewiem krajowym, nie wiem tez, czy teraz nie stosuje się żywicowania. W każdym razie normalny modrzew z lasu (oczywiście wysuszony itp.) puszcza żywicę. Umieszczony na elewacji prawie na pewno pocieknie, zwłaszcza jak przygrzeje słoneczko. Taki już urok tego gatunku drewna i do określonego stylu wygląda ładnie (i ma fantastyczny zapach). Do tego nie jest najprostszy w obróbce - łatwo obłupać szczapę. Jeżeli więc chodzi ci o osiągnięcie bardzo "wyczyszczonego","technicznego" wyglądu, to modrzew może nie być dobrym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.02.2011 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 dr_au, jesli modrzew, to rozwazam wylacznie syberyjski dzieki dziewczyny, pozniej wkleje uklady szafek, bede wdzieczna za pomoc... mowilam juz, ze mam dosc? PS> orvis, jesli czytasz - dzis firma, ktora okladala juz bramy fasadowe (drewnem meranti) napisala mi, ze waga samej PODKONSTRUKCJI to 8 kg... Ja sie zastrzele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.02.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Anula nie mozesz zrobić piekarnika za wysoko bo przecież musisz widzieć gorną blachę po wysunieciu ale.....z góry. Wtedy tylko będziesz widziała czy potrawa się upiekła. Sprawdzanie jedynie przez szybę na wprost bywa czasem zwodnicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.02.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 kolor to tynk kolorowy. ja się nie zgłębiam jak co . po co? są ludzie od tego. ja tylko patrzę wizualnie:yes: no i płace też ja. sam koszt płyt to około 200-250 zł.za metr kwadratowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.02.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 kolor to tynk kolorowy. ja się nie zgłębiam jak co . po co? są ludzie od tego. ja tylko patrzę wizualnie:yes: no i płace też ja. sam koszt płyt to około 200-250 zł.za metr kwadratowy No to nie pisz że tu trzeba, a tam nie trzeba bo wprowadzasz ludzi w błąd Stelaż jest potrzebny i tu i tu, do tego drewno jest cięższe niż te płyty. Co do kosztów, to będziemy znali wycenę w najbliższym czasie to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.02.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 piszę, bo wiem ,że pod prodermę jest potrzebny stelaż. pod drewno nie wiem. a pod kamien i łupek tylko styrodur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 15.02.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Anula, odnośnie piekarnika, to zdecydowanie polecam taki z wysuwanym wózkiem!!! Ja mam boscha i jestem bardzo zadowolona (siemens też takie ma, to praktycznie ta sama firma) - podejrzewam,że inne firmy również. Nie ma problemu z zaglądaniem do piekarnika, po prostu wszystko wysuwasz. Mój piekarnik górną krawędzią sięga mi do ramienia, ale chyba wysokość przy wózku nie ma aż takiego znaczenia. Byleby nie było za wysoko. Koszt niewiele wiekszy niz przy standardowym, a jaka wygoda. Żałuję jedynie, ze nie kupiłam wersji z pyrolizą - jeśli możesz, kup sobie taki. Trzymaj się, nie opadaj z sił, bo jeszcze sporo ich trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.02.2011 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Oj, zdecydowanie za wysoko piekarnik na h=130! Ja mam dolną krawędź na h=74, nad piekarnikiem jest mikrofalówka (dolna krawędź właśnie na h=130, talerz na h=141) i to jest maksymalna wysokość, jaką można jako tako użytkować - przy czym wyjmowanie gorących rzeczy z mikrofalówki już jakimś problemem jest. mam teraz identycznie jestem wysoka, wiec piekarnik moglby byc troche wyzej, ale juz bez mikrofali nad nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.02.2011 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Anula, odnośnie piekarnika, to zdecydowanie polecam taki z wysuwanym wózkiem!!! Ja mam boscha i jestem bardzo zadowolona (siemens też takie ma, to praktycznie ta sama firma) - podejrzewam,że inne firmy również. Nie ma problemu z zaglądaniem do piekarnika, po prostu wszystko wysuwasz. Mój piekarnik górną krawędzią sięga mi do ramienia, ale chyba wysokość przy wózku nie ma aż takiego znaczenia. Byleby nie było za wysoko. Koszt niewiele wiekszy niz przy standardowym, a jaka wygoda. Żałuję jedynie, ze nie kupiłam wersji z pyrolizą - jeśli możesz, kup sobie taki. Trzymaj się, nie opadaj z sił, bo jeszcze sporo ich trzeba... a co to jest pyroliza? ten wózek, o którym piszesz to to samo co prowadnice teleskopowe? Jaki masz model? Jesli to to samo co prowadnice, to ja zupełnie się w tym nie odnajduję - mam teraz coś takiego w Elektroluxie i straznie mnie to wkurza, już parę razy mi coś wypadło i o mały włos skończyłoby się poparzeniem.... ale może ja to żle obsługuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 15.02.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Anula zobacz nowe Dobre wnętrze . tam jest super loft Ewy Witkowskiej fajna kuchnia i piekna podłoga. betonowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.02.2011 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 widzialam, a czytalas ile było z tą podłogą problemów? włącznie z kuciem?Jeśli tacy ludzie, przy tej kasie wydanej na apartament, maja takie problemy z posadzką, to mi tym bardziej się odechciewa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 15.02.2011 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 A jeszcze a propos kuchni - czy ktoś z Was ma zmywarkę w innym miejscu niż pod blatem? Np. w wysoiej zabudowie, tak na wysokości min 60 cm od podłogi? Jak to się sprawdza? Wydaje mi sie wygodniejsze niż schylanie w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.02.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 pamietaj że górny kosz (o ile są trzy) jest na wysokości ok 75-80 cm, a jednak ładujesz je od góry. jakoś nie wyobrażam go sobie mieć na wysokości nosa. nie mówiąc o tym że drzwiczki są dość spore i o ile gdy są przy podłodze to można nad nimi wygodnie manewrować o tyle im wyżej tym będą bardziej przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts