Tatarak 16.02.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dokładnie o tym samym pomyślałam co Efilo: te drzwiczki są jednak długie po rozłożeniu. Może to kwestia przyzwyczajenia, ale jakoś nie wyobrażam sobie "podwyższonej" zmywarki. Efilo - przy okazji chciałam spytać - z czego masz parapety wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 16.02.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 z litego jesionu bielonego przed lakierowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.02.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Efilo, dziękuję za odpowiedź. Anula - sorki za prywatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 16.02.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dopiero teraz utrafiłam na Twój dziennik. Łałłłł to mało. Powiem szczerze, że zazdroszcze wszystkiego: możliwości, odwagi, koncepcji.Wpisuje sobie dziennik do ulubionych - muszę mężowi pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 16.02.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 (edytowane) Pyroliza najprościej rzecz ujmując to taki sposób samoczyszczenia się piekarnika. Polega on na spalaniu biomasy - włączasz specjalny program i piekarnik sam się czyści, ponoć zostaje do usunięcia tylko mała ilość popiołu. Jest tez funkcja clean - ja własnie mam taką w piekarniku - również specjalny progogram czyszczący piekarnik z trudniejszych zabrudzeń. Ale ten system jest mniej wydajny - pyroliza znacznie lepsza. Zwróć też uwagę na to, by piekarnik miał możliwie jak najwięcej powierzchni katalitycznych (góra, bioki, dół) - ścianki są powleczone specjalna emalią, co powoduje ich samoczyszczenie w czasie normalnego użytkowania. A jesli chodzi o wózek, to nie jest to to samo co prowadnice. Piekarnik z wózkiem otwierasz jak szufladę - wysuwa się cały front. Naprawdę wygodnie i bezpiecznie. W każdy sklepie z agd wytłumaczą ci te zawiłosci i systemy bardziej profesjonalnie ode mnie. A samych zakupów warto dokonać w sklepie internetowym. Ja kupując jednocześnie kilka rzeczy dostałam naprawdę spory rabat. Edytowane 16 Lutego 2011 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.02.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dopiero teraz utrafiłam na Twój dziennik. Łałłłł to mało. Powiem szczerze, że zazdroszcze wszystkiego: możliwości, odwagi, koncepcji. Wpisuje sobie dziennik do ulubionych - muszę mężowi pokazać. Witam, zapraszam i dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.02.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 martahp ja jestem cienka w tematach agd. W mikrofali używam jednego przycisku, w piekarniku dwóch, w zmywarce jednego. Kilku jedynie w pralce:) Sprzęty będę wybierać najprostsze. Teraz mam piekarnik samoczyszczący - ale nie wiem czy to pyroliza czy clean. Zwrócę na to uwagę, bo brzmi sensownie. Wózek też - czy on ma klasyczne wymiary piekarnika do zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.02.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 martahp na jakiej wysokości powinien być zamontowany ten piekarnik z wózkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.02.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Czy ktoś z Was słyszał o zmywarce z wózkiem (jak piekarnik)? Znalazłam w necie opis, ale nie mogę namierzyć żadnego modelu:( http://www.domplusdom.pl/sites/default/files/imce/site_manager/REDAKCJA/Marzec2010/Ergonomia-Slupki/Slupki_6.jpgSŁUPEK ZE ZMYWARKĄNajnowszym urządzeniem do zabudowy w słupku jest zmywarka. Powinna być zamontowana nisko, na wysokości 45 cm, ze względu na wysuwany wózek teleskopowy, do którego trzeba mieć dostęp od góry.Uwaga! Ponad zmywarką nie można montować piekarnika, kuchenki mikrofalowej ani parownika, ponieważ para wydobywająca się ze zmywarki mogłaby dostać się pomiędzy zespolone szyby drzwiczek i uszkodzić je. Jedynym urządzeniem jakie może znajdować się nad zmywarką jest ekspres do kawy, który montujemy na wysokości 105 cm ( w przypadku zmywarki o tradycyjnej wysokości - 60 cm) lub na wysokości 85 cm (w przypadku zmywarki kompaktowej - 45 cm). W obu przypadkach z ekspresu można wygodnie korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 16.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Poczytaj tutaj:http://www.jakkupowac.pl/artykul/115/jak-kupowac-zmywarke-czesc-I.html/strona3tu niby jakąś Boscha podają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.02.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Dzięki, ale tu widzę po prostu do zabudowy słupkowej otwieraną klasycznie - drzwiczki, a mi chodzi o wózek Czy czegoś nie widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 16.02.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 No, masz rację że ona jest otwierana tradycyjnie Chyba musisz napisać do producenta lub sklepu ADG to może Ci pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 16.02.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 A myslisz, że ja (blondynka) korzystam z jakichś wymyslnych i skomplikowanych sprzętów? Cha, cha - tak się wymądrzam, bo kupowałam cały ten sprzet rok temu i postanowiłam, że ma byc wygodnie... i własnie nieskomplikowanie. A o tych wszystkich nowinkach dowiedziałam się od muratorowiczów i w sklepie. Swój piekarnik wózkowy (chyba standardowe wymiary) mam dość wysoko w słupku - górna krawędź jest na wysokości mojego barku. Wysokość dopasowana jest do standordowego wymiaru cargo, które jest obok. Jeśli chciałabyś dokładnych wymiarów, sprawdzę i prześlę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 16.02.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Nie spotkałam jeszcze zmywarki wózkowej, więc w tym temacie nie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 16.02.2011 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 martahp czy taki piekarik wozkowy na wysokosci 70 cm sprawdzi sie? czy powinien byc wyzej? chcialabym nad piekarnikiem dac jeszcze mikrofale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.02.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Anula, zmywarkę każdą możesz zamontować w słupku, tutaj problemem jest odpowiednio wzmocniona szafka i nic więcej. Widziałam kiedyś takie rozwiązanie u znajomej - dołem pralka, u góry zmywarka. Piekarnik wózkowy na 70cm ma moja siostra, bardzo wygodnie się z tego korzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.02.2011 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 dzięki Madeleine, tak zrobimy, zmywarka w słupku i piekarnik wózkowy Jak teraz wszystko ustawimy to nie będzie problemu z przyłączeniem wody, prądów i innych takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 17.02.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Anula, ja mam piekarnik na wysokości 64 cm od dołu - mierząc od górnej krawędzi maskującej. Myślę, że 70 cm będzie ok., tym bardziej, ze jestes wysoka(?) Co do kuchni - zasady mówią o nie umieszczaniu lodówki obok piekarnika. Czasami to się zdarza, ale lepiej, gdyby udało sie tego uniknąć. Czy możesz zamieścić jakiś rzut z góry całej kuchni. Ważna jest tzw. zasada trójkąta, czyli mała odległość między lodówką, zlewem a płytą kuchenną. Gdzie dokładnie bedziesz miała wyspę? Jaka bedzie powierzchnia blatu roboczego? Zajrzałas może do linku, który ci juz kiedyś podawałam odnosnie planowania kuchni? Tam naprawdę jest dużo przydatnych wskazówek, z których korzystają forumowicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 17.02.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Zapomniałam napisać, że dla mnie mistrzostwem świata było rozplanowanie kuchni przez Efilo - przemyślane wszystko ze szczegółami. Tylko, że jej dziennik jest już niedostępny, ale może mogłaby rzucić okiem ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.02.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Efilo wszystko ma super:) Ta sama osoba troszczy się o moją kuchnię, co u efilo, tak efilo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts