olgusieniunieczka 21.02.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Ja też nie z tych piekących co sobotę, raczej częściej używam mikrofali, ale za to dość często mamy w domu gości i to w ilości min. 6-8 szt, dużo gotowania, odgrzewania i zapiekania.Też zastanawiałam się nad kombo, ale boję się, że jak już się skorzysta z piekarnika (zazwyczaj na nieco dłużej) to akurat mikrofala w tym momencie też jest niezbędna. Efilo, piszesz, ze jakoś sobie wtedy radzisz- jak? Anula, jeśli chcesz jasną podlogę to musisz dać i jasne fugi, na podłogówkę podobno być muszą i to najlepiej 1,5 mm. A jasne fugi to masakra. Przeklina je nawet moja przyjaciólka, która jest maniaczką sprzątania. Po dwóch latach użytkowania nie pomaga nawet co tygodniowe mycie szczoteczką do zębów!Widziałam ostatnio gres w rozmiarze 120x60 - wygląda nieźle, ale i ceną zbliża się już do betonu. oglądałam taki gres Gali w I gat kosztował dobrze ponad 200zł/m2, dodaj do tego robociznę (podobno za taki duży gres też jest drożej nawet 80zł/m2) i klej i impregnat i pewnie wyjdzie podobnie. Co innego format 60x60 tutaj ceny są już naprawdę przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.02.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 półtora milimetra na takiej wielkości płytki gwarantuje pęknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.02.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 No dlatego unikam płytek wszelakich Wierzę, że dam radę bez fug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 półtora milimetra na takiej wielkości płytki gwarantuje pęknięcia też mi tak wyszło, jak liczyłam rozszerzalność płyt gresowych pod wpływem ciepła. nawet przy najbardziej elastycznych fugach płyty będą się nawzajem "rozpychać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.02.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ja nie muszę liczyć niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.02.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 te w aukcjach są w drugiej klasie - jak znam życie, to nie trzymają wymiarów, a różnice trzeba by gubić na fugach... i ładną podłogę z małymi fugami diabli wezmą To akurat tylko taka aukcja. Bardziej o pokazanie płytek mi chodziło, niż o konkretny zakup na tej aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.02.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 mi w max fliz powiedzieli, że wg normy przy podłogówce fugi powinny być na 5mm. Powiedzieli, że to norma, a jak zrobię to moja sprawa, ale potem mogą nie uwzględnić reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 To akurat tylko taka aukcja. Bardziej o pokazanie płytek mi chodziło, niż o konkretny zakup na tej aukcji. wiem, ale chodziło mi o to, żeby wybierając płytki uwzględniać nie tylko konkurencyjne względem betonu ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 mi w max fliz powiedzieli, że wg normy przy podłogówce fugi powinny być na 5mm. Powiedzieli, że to norma, a jak zrobię to moja sprawa, ale potem mogą nie uwzględnić reklamacji a wspominali coś, że szerokość fugi zależy od wielkości płytek? czy ta norma jest uniwersalna dla ogrzewania podłogowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.02.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 nie, ale rozmawialiśmy konkretnie o płytkach 60 x 60. Dzisiaj chyba tam będę to jeszcze raz zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 No właśnie, widziałaś już te próbki, które mieli dla Ciebie sprowadzić? czekamy na wrażenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.02.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 dzisiaj jadę mam nadzieję, że się nie rozczaruję, bo jestem na nie zdecydowana. Wszystko zależy od wrażenia osobistego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 21.02.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 No dlatego unikam płytek wszelakich Wierzę, że dam radę bez fug ciekawy jest ten betonflame - jeśli się zdecydujecie, chętnie posłucham jak się sprawdza w codziennym użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.02.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 a masz jakies opinie o tym betonflame? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.02.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 efilo niestety, jest to na tyle nowe rozwiązanie (w Polsce), że nie mogę nikogo namierzyć Ale szukam, nie poddaję się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.02.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 W weekend najprawdopodobniej zobaczę realizację BetonFlame w kolorze białym, Panowie konczą własnie dom:) Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 22.02.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Koniecznie daj znać. Ja znalazłem tylko jedna opinię na forum francuskim. Niestety mało pochlebną, ale nie dam głowy, że to ta sama żywica. Główny zarzut - bardzo szybko się niszczy, mimo, że użytkownicy nie chodza w mieszkaniu w butach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.02.2011 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 azakrzew, znasz francuski? znalazłam to, może ktoś przetłumaczy? j'ai des amis qui ont du béton flame chez eux depuis plusieurs années. Ils reçoivent énormément, il y a également énormément de passage sur ce sol. Ils n'ont jamais eu aucun problème. Mais cela vaut la peine de prendre contact avec la société de beton flamé, un représentant viendra sur place faire une évaluation des prix et expliquer leur produit. Mais cela revient beaucoup plus cher que le béton lissé. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.02.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) mam przyjaciół którzy posiadaja u siebie betonflame wiele lat.(...) jest mocno eksploatowana. nigdy nie mieli z nią problemów. warto skontaktować się z przedstawicielem firmy - przyjedzie i opowie o produkcie i poda ceny. należy jednak pamiętać że jest to dużo droższe niż beton polerowany Edytowane 22 Lutego 2011 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.02.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Anula, możesz napisać coś więcej na temat tych barierek zewnętrznych co do będą przymocowane bezpośrednio do profili okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts