Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Ja też nie z tych piekących co sobotę, raczej częściej używam mikrofali, ale za to dość często mamy w domu gości i to w ilości min. 6-8 szt, dużo gotowania, odgrzewania i zapiekania.Też zastanawiałam się nad kombo, ale boję się, że jak już się skorzysta z piekarnika (zazwyczaj na nieco dłużej) to akurat mikrofala w tym momencie też jest niezbędna. Efilo, piszesz, ze jakoś sobie wtedy radzisz- jak?

Anula, jeśli chcesz jasną podlogę to musisz dać i jasne fugi, na podłogówkę podobno być muszą i to najlepiej 1,5 mm. A jasne fugi to masakra. Przeklina je nawet moja przyjaciólka, która jest maniaczką sprzątania. Po dwóch latach użytkowania nie pomaga nawet co tygodniowe mycie szczoteczką do zębów!

Widziałam ostatnio gres w rozmiarze 120x60 - wygląda nieźle, ale i ceną zbliża się już do betonu. oglądałam taki gres Gali w I gat kosztował dobrze ponad 200zł/m2, dodaj do tego robociznę (podobno za taki duży gres też jest drożej nawet 80zł/m2) i klej i impregnat i pewnie wyjdzie podobnie. Co innego format 60x60 tutaj ceny są już naprawdę przyzwoite.

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

te w aukcjach są w drugiej klasie - jak znam życie, to nie trzymają wymiarów, a różnice trzeba by gubić na fugach... i ładną podłogę z małymi fugami diabli wezmą :(

To akurat tylko taka aukcja. Bardziej o pokazanie płytek mi chodziło, niż o konkretny zakup na tej aukcji.

mi w max fliz powiedzieli, że wg normy przy podłogówce fugi powinny być na 5mm. Powiedzieli, że to norma, a jak zrobię to moja sprawa, ale potem mogą nie uwzględnić reklamacji

a wspominali coś, że szerokość fugi zależy od wielkości płytek? czy ta norma jest uniwersalna dla ogrzewania podłogowego?

azakrzew, znasz francuski? znalazłam to, może ktoś przetłumaczy?

j'ai des amis qui ont du béton flame chez eux depuis plusieurs années. Ils reçoivent énormément, il y a également énormément de passage sur ce sol. Ils n'ont jamais eu aucun problème. Mais cela vaut la peine de prendre contact avec la société de beton flamé, un représentant viendra sur place faire une évaluation des prix et expliquer leur produit. Mais cela revient beaucoup plus cher que le béton lissé.

mam przyjaciół którzy posiadaja u siebie betonflame wiele lat.

(...) jest mocno eksploatowana. nigdy nie mieli z nią problemów.

warto skontaktować się z przedstawicielem firmy - przyjedzie i opowie o produkcie i poda ceny. należy jednak pamiętać że jest to dużo droższe niż beton polerowany

Edytowane przez efilo