azakrzew 22.02.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 no właśnie to co jest dziwne w tym poście, to to, że ten produkt, o którym my dyskutujemy chyba nie jest dostępny od wielu lat... mam przyjaciół którzy posiadaja u siebie betonflame wiele lat. (...) jest mocno eksploatowana. nigdy nie mieli z nią problemów. warto skontaktować się z przedstawicielem firmy - przyjedzie i opowie o produkcie i poda ceny. należy jednak pamiętać że jest to dużo droższe niż beton polerowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.02.2011 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 W Belgii jest dość długo, ale nie wiem dokładnie od kiedy Spirea jak dostanę zdjęcia i szczegóły to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 22.02.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 (edytowane) Napisałam elaborat na temat podłóg i ...wszystko skasowałam.Ale widzę, że dotarłaś do drexpolu, a więc kahrsa i baltic wood. Nie zgadzam się absolutnie z forumowiczką (z innego wątku), ze barlinek lepszy jest od baltica. Zresztą opinii na temat wątpliwej jakości deski barlineckiej na forum bez liku. Ja wybiorę do przyszłego domu najprawdopodobniej kahrsa (tylko te ceny...) - deskę trójwarstwową jednolamelową - twardy klon amerykański, ze sortu bez sęków (city) i z v-fugą dlatego, ze mi się taka podoba. Zupełnie nie do przyjecia dla mnie jest załozenie, że po podłodze w salonie nie będzie się chodzić w butach. W życiu nie poproszę gości o zdjęcie butów - horror!!!! Obecnie (do mieszkania) wybiorę lity dąb bielony olejowany lub taki jesion. Mam w domu próbki takich desek (gotowych do montażu, olejowanych) - pojechałam do producenta, pomarudziłam i przygotował specjalnie wybarwiony jaśniutki dąb, taki, o jaki mi chodziło. Tylko, ze tu ogrzewanie podłogowe nie wchodzi w grę. Edytowane 22 Lutego 2011 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 22.02.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 ...nieeeeee, znowu wszystko wcięło. Anula - odpowiadając na twoje pyt., Mytki podłoga bardzo mi się podoba. Własnie takie szerokie i długie deski marzą mi się do przyszłego salonu. Tylko bardzo jasne - tak, jak juz pisałam - klon, ale ten twardy, amerykański, jesion bielony lub dąb bielony, barwa taka jak u Efilo lub Majkiego. Duzo rad uzyskałam od forumowego Jarekkur i Gost34 - ten ostatni jest zreszta autorem podłogi Majkiego. Warto zajrzeć tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?106387-Parkiety-kto-pyta-nie-błądzi/page116 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.02.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 ja też myślałam o kahrsie. zresztą to długo był nasz No.1. ale koniec końców stwierdzilismy że wolimy parkiet niż panele. nie mówiąc o różnicy w cenie. marta jak chcesz kahrsa to warto pojechac gdzieś gdzie wystawka jest w oknie. zbaranielismy jak zobaczylismy nasze wymarzone panele - w ogóle nie przypominały kolorem próbnika ani zdjęć - przynajmniej wiesz od razu jaki będzie kolor po roku. p.s. ten ostatni to raczej nie może być autorem jakiejkolwiek podłogi bo ich nie kładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.02.2011 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 efilo, jak to masz parkiet - czyli nie masz podłogówki w salonie?? martahp, lite przepiękne deski ma firma Marchewka - długie do 9 metrów i szerokie na 24 cm.... Mieliśmy je kłaść, ale jak wyjdzie kamień, to musimy szukać oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.02.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 finiszparkiet chodziło mi o wielkość deski a nie ilość warstw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 23.02.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Jeżeli ktoś ma wybor to deska lita jest lepsza. a warstwwa niestety obcasy koszmar. znajomi u mnie są proszeni o plaskie buty. :(bez obcasikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.02.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 a co za różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.02.2011 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 efilo, skoro analizowałaś Kahrs i Finish to napisz mi proszę, bo już zgłupiałam, co za różnica (i jedno i drugie jest trójwarstwowe) :confused: i jeszcze jedno - czy w szufladzie w kuchni (szer 80 cm) zmieszczę kosz na śmieci (raczej większy niż mniejszy) + młynek + te wszystkie rurki odpływowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.02.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 wszystko zależy od umieszczenia młynka i rodzaju kosza co do wyboru: jak my kupowalismy to w kahrsie nie było żadnego sensownego jesionu 1-strip a takich paneli udających klepki nie chcielismy bo widac łączenia potem na podłodze i jak dla mnie to kicha. więc wolałam zwykły parkiet. poza tym przynajmniej miałam wpływ na wybarwienie P.S. finish jest dwuwarstwowy - to tak na marginesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.02.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 ilu komorowy zlew? bo jak półtora to musisz jeszcze odliczyć dodatkowo odpływ do drugiej komory http://magicplumbing.com/wp-content/uploads/2010/09/InSinkErator-provide-Food-Waste-Disposal-units-for-kitchen-waste-management.jpg no i pytanie w której komorze będzie młynek... pamiętaj że jak w dużej to odcedzać makaron będziesz w tej malutkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.02.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 no tak, kiedy ja to wszystko oogarnę jest jeszcze finishdeska, muszę popatrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.02.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 1.5 komory i młynek w malutkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.02.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 (edytowane) Kahrs Jesion Sandvig jest piękny, tylko cena mniej:(http://www.drexpol.pl/images/stories/kolekcje_kahrs/sand/jesion_sandvig.jpg alboKährs Original Classic Nouveau Dąb Whitehttp://s1.myfloor.pl/static/galleries/2299/4d00e16b006dd.jpg Edytowane 23 Lutego 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.02.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 ja nie chciałam selectazależało mi na jednolitym tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.02.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 1.5 komory i młynek w malutkiej muszę się przypatrzeć u siebie ale wydaje mi się że to zabierze ci jeszcze więcej miejsca. nie mowiac o tym że musisz mieć miejsce na zmienienie zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.02.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 czy to srebrne wielkie to młynek??? i o co chodzi z tym makaronem? nie można tam gdzie młynek? Czy są jeszcze jakieś ograniczenia?, bo myślimy o zlewie jednokomorowym, a chcę młynek. Do tego w szfce ma być kosz z możliwością segregacji i mała półeczka na środki czyszczące. Czy w takim razie jest to nierealne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.02.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 spirea najwyzej bedziesz odcedzac ziemniaki nad kibelkiem ;) do młynka nie wolno wlewać wrzątku ani dużych ilości oleju (tego akurat nie powinno sie w ogóle do kanalizacji wlewać), ale są osoby które mają tylko jedną komorę i młynek i jakoś młynek daje rade - pewnie przede wszystkim chodzi o rozszerzalnosc metali P.S. tak, to wielkie srebrne to młynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.02.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 już doczytałam na stronie o rozdrabniaczach. Fatalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts