Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

no właśnie to co jest dziwne w tym poście, to to, że ten produkt, o którym my dyskutujemy chyba nie jest dostępny od wielu lat...

mam przyjaciół którzy posiadaja u siebie betonflame wiele lat.

(...) jest mocno eksploatowana. nigdy nie mieli z nią problemów.

warto skontaktować się z przedstawicielem firmy - przyjedzie i opowie o produkcie i poda ceny. należy jednak pamiętać że jest to dużo droższe niż beton polerowany

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Napisałam elaborat na temat podłóg i ...wszystko skasowałam.Ale widzę, że dotarłaś do drexpolu, a więc kahrsa i baltic wood. Nie zgadzam się absolutnie z forumowiczką (z innego wątku), ze barlinek lepszy jest od baltica. Zresztą opinii na temat wątpliwej jakości deski barlineckiej na forum bez liku. Ja wybiorę do przyszłego domu ;) najprawdopodobniej kahrsa (tylko te ceny...) - deskę trójwarstwową jednolamelową - twardy klon amerykański, ze sortu bez sęków (city) i z v-fugą dlatego, ze mi się taka podoba. Zupełnie nie do przyjecia dla mnie jest załozenie, że po podłodze w salonie nie będzie się chodzić w butach. W życiu nie poproszę gości o zdjęcie butów - horror!!!!

Obecnie (do mieszkania) wybiorę lity dąb bielony olejowany lub taki jesion. Mam w domu próbki takich desek (gotowych do montażu, olejowanych) - pojechałam do producenta, pomarudziłam i przygotował specjalnie wybarwiony jaśniutki dąb, taki, o jaki mi chodziło. Tylko, ze tu ogrzewanie podłogowe nie wchodzi w grę.

Edytowane przez martahp

...nieeeeee, znowu wszystko wcięło.

Anula - odpowiadając na twoje pyt., Mytki podłoga bardzo mi się podoba. Własnie takie szerokie i długie deski marzą mi się do przyszłego salonu. Tylko bardzo jasne - tak, jak juz pisałam - klon, ale ten twardy, amerykański, jesion bielony lub dąb bielony, barwa taka jak u Efilo lub Majkiego. Duzo rad uzyskałam od forumowego Jarekkur i Gost34 - ten ostatni jest zreszta autorem podłogi Majkiego. Warto zajrzeć tu

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?106387-Parkiety-kto-pyta-nie-błądzi/page116

ja też myślałam o kahrsie. zresztą to długo był nasz No.1. ale koniec końców stwierdzilismy że wolimy parkiet niż panele. nie mówiąc o różnicy w cenie.

marta

jak chcesz kahrsa to warto pojechac gdzieś gdzie wystawka jest w oknie. zbaranielismy jak zobaczylismy nasze wymarzone panele - w ogóle nie przypominały kolorem próbnika ani zdjęć - przynajmniej wiesz od razu jaki będzie kolor po roku.

p.s. ten ostatni to raczej nie może być autorem jakiejkolwiek podłogi bo ich nie kładzie ;)

efilo, skoro analizowałaś Kahrs i Finish to napisz mi proszę, bo już zgłupiałam, co za różnica (i jedno i drugie jest trójwarstwowe) :confused::confused::confused:

i jeszcze jedno - czy w szufladzie w kuchni (szer 80 cm) zmieszczę kosz na śmieci (raczej większy niż mniejszy) + młynek + te wszystkie rurki odpływowe?

wszystko zależy od umieszczenia młynka i rodzaju kosza

co do wyboru: jak my kupowalismy to w kahrsie nie było żadnego sensownego jesionu 1-strip a takich paneli udających klepki nie chcielismy bo widac łączenia potem na podłodze i jak dla mnie to kicha. więc wolałam zwykły parkiet. poza tym przynajmniej miałam wpływ na wybarwienie :)

P.S. finish jest dwuwarstwowy - to tak na marginesie ;)

ilu komorowy zlew? bo jak półtora to musisz jeszcze odliczyć dodatkowo odpływ do drugiej komory

http://magicplumbing.com/wp-content/uploads/2010/09/InSinkErator-provide-Food-Waste-Disposal-units-for-kitchen-waste-management.jpg

no i pytanie w której komorze będzie młynek... pamiętaj że jak w dużej to odcedzać makaron będziesz w tej malutkiej

czy to srebrne wielkie to młynek??? i o co chodzi z tym makaronem? nie można tam gdzie młynek? Czy są jeszcze jakieś ograniczenia?, bo myślimy o zlewie jednokomorowym, a chcę młynek. Do tego w szfce ma być kosz z możliwością segregacji i mała półeczka na środki czyszczące. Czy w takim razie jest to nierealne?

spirea

najwyzej bedziesz odcedzac ziemniaki nad kibelkiem ;););)

do młynka nie wolno wlewać wrzątku ani dużych ilości oleju (tego akurat nie powinno sie w ogóle do kanalizacji wlewać), ale są osoby które mają tylko jedną komorę i młynek i jakoś młynek daje rade - pewnie przede wszystkim chodzi o rozszerzalnosc metali

P.S. tak, to wielkie srebrne to młynek :)