Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tyle że z tego co na szybko doczytałam to jednak dla szamba jest to znacznie mniejsze obciążenie objętościowe niż dla kosza. mam kosz 240 litrów opróżniany raz na dwa tygodnie i zdarza mi się do pracy wieźć kartony żeby wyrzucić :( nie wyobrażam sobie bez młynka. o wygodzie nie wspominajac

Efilo, czyli nie masz kosza pod zlewem tylko w szafce dalej i sprawdza się? Z drugiej strony, jeśli wszystkie resztki idą do młynka, to w koszu lądują opakowania itp. Wtedy co za różnica czy jest przy zlewie czy nie. Kiedyś widziałam taki spory kosz metalowy w ogóle na zewnątrz.

Efilo, no to dałaś mi do myślenia odnośnie kahrsa. Oglądałam deski osobiście, byłam zachwycona, ale przy oknie to one na pewno nie lezały. Co się z nimi dzieje - żółkną? Wszędzie słyszę, że kahrs jest super (???). Przy takiej cenie nic nie powinno się z nimi dziać !

Duch nie robi podłóg drewnianych? Czy ja czegoś nie wiem??? Przecież korespondowałam z nim na ten temat. A może chodzi o to, że nie on osobiscie, tylko jego pracownicy?

A tak przy okazji Efilo, kojarzy ci się to z czymś? :)

http://www.halens.pl/pl/q4r/neu_aktuelles/home_fashion_by_halens/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZmaF9yZWZ0aGVtZT1wcm9tb18zMzIzNzIyMSUyY3NlZWFsbCUyYyUyZiUyZmhhbGVuc19wbCUyZnBsX1BMJTJmY2F0ZWdvcmllcyUzYyU3YmhhbGVuc19wbF9wbF8xODg1JTdkJmZoX3ZpZXdfc2l6ZT0xOCYmZmhfc2Vjb25kaWQ9cGxfMzU4Nzc0JmZoX2xpc3Rlcl9wb3M9MTcmZmhfbG9jYXRpb249JTJmJTJmaGFsZW5zX3BsJTJmcGxfUEwlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdiaGFsZW5zX3BsX3BsXzE4ODUlN2QlMmZjYXRlZ29yaWVzJTNjJTdiaGFsZW5zX3BsX3BsXzE4ODVfcGxfNTAxNCU3ZCZmaF9lZHM9JWMzJTlmJmZoX3JlZnZpZXc9bGlzdGVy/m-358774/index.html

witam :)

nie wiem, czy jeszcze interesuje Cię ten temat ale kamień bardzo podobny do tego , który pokazywałaś to marmur o nazwie silver shadow.

Jeśli chodzi o zastosowanie marmuru na posadzkę, to o ile nie mówimy o wykończeniu w połysku - to uważam, że to całkiem fajny i praktyczny materiał. Owszem, trzeba go zaimpregnować, ale poza tym sprawuje się całkiem dobrze - nieraz wylałam kawę czy coś innego i plam nie ma.

W Toruńskim oddziale firmy Klink zamawiałam kiedyś wapień belmont w robionych pod zamówienie, duzych formatach - nie sądzę, żeby był z tym większy problem - co najwyżej czas oczekiwania. A cena m2 była niższa niż posadzki betonowej :) pozdrawiam

bez przesady, nawet w zimie warto czasami wyjść z domu gdzieś indziej niż do garażu (i wziu do pracy) - ja mam kompostownik już 5 lat i bardzo sobie chwalę :)

Ja mam blisko park ;)

Marta

Kahrs jest super ale to drewno i niezależnie od ceny patynuje. A w którym kierunku to już zależy od gatunku. Większość ciemnieje. Ale np. Orzech zolknie i jasnieje.

Gość monika996

no to ładnie z tym młynkiem. ja też miałam mieć szafka 60 cm pod zlewem, młynek i zlew jedno komorowy:( no musi być półtora ! nie wiem, czy się wymieści. ja często gotuje makaron, ryż , ziemniaki do łazienki za daleko. :( wpadłam na świetny pomysł. odcedzania do drugiego naczynia:yes:

Efilo deska lita jest twardsza oo deski warstwowej.na parkiecie nie miałam dziur od szpilek, a na warstwowej tak. a co do selectu to on jest bardzo jednolity

no to ładnie z tym młynkiem. ja też miałam mieć szafka 60 cm pod zlewem, młynek i zlew jedno komorowy:( no musi być półtora ! nie wiem, czy się wymieści. ja często gotuje makaron, ryż , ziemniaki do łazienki za daleko. :( wpadłam na świetny pomysł. odcedzania do drugiego naczynia:yes:

Efilo deska lita jest twardsza oo deski warstwowej.na parkiecie nie miałam dziur od szpilek, a na warstwowej tak. a co do selectu to on jest bardzo jednolity

mysle ze najsensowniej byloby odcedzic do zamknietego zlewu a potem dolac odrobine zimnej, ;)

to ze u Ciebie bylo jak napisalas nie oznacza ze to regula :) raczej liczy sie twardosc wierzchniej warstwy niz tego czy w przekroju ma klej

a co do selectu - zalezy kto uzywa tego slowa. Moj parkiet select jest na podlodze u dzieci. Dokladnie pol na pol ciemne z jasnym.