Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

malgol to chyba nie jest silver shadow, ten mój ma takie ewidentne "żyłki"

silver shadow:

http://www.sklep.klink.pl/_var/gfx/3986ade02148257f8ea3a64ec902cc39.jpg

"smoke"

DSC_0070_3.jpg

Ale pewna nie jestem, podpytam:) Ten silver shadow bardzo mi się podoba na zdjęciu.

Ja jeśli bym miała kamień to w wykończeniu "anticato" nie poler.

Klink ma też bardzo ładny łupek carbon black leather.... hmmmm... może dolna łazienka?:)

http://www.sklep.klink.pl/_var/gfx/76ada52b7dd33b9baf7427d75945a9d1.jpg

monika, bidet będzie w dolnej łazience. Uparłam się. Mam zwyczaj brać prysznic rano i wieczorem, w ciągu dnia nie będę przebywać na piętrze. Jeśli ma się gdzieś przydać bidet, to na parterze właśnie. Ale to zależy jakie kto ma zwyczaje:)

Na rzucie natrysk jest "walk-in", ale to zmienimy, bo się boję, że ta woda będzie mi chlapać na obłożoną drewnem wannę, a poza tym nie bardzo mi się podoba ta wąska otwierana szyba.

Gość monika996

Anula ja jeszcze o bidecie:mad: bidet zazwyczaj powinien być w prywatnej :mad::mad:łazience , a na dole chyba bedziecie mieć ogólnie dostępną. pomyśl o tym.Wąska szyba w prysznicu super wygląda.przestawicie ją na wannę?

Anula ja już kupiłam takie Lupkowate płytki do dolnej łazienki w BOz 2 . one są tak naprawdę gresowe ,ale wygląd mają super i są równiejsze niż łupek( nikt sobie palców u nóg nie poubija:yes:) porcelaingr. terra black 60x30.

Anula ja jeszcze o bidecie:mad: bidet zazwyczaj powinien być w prywatnej :mad::mad:łazience , a na dole chyba bedziecie mieć ogólnie dostępną.

Można też zrobić bidety w większej ilości łazienek (u nas będą w obu górnych :)

Ale ogólnie zgadzam się z moniką - ja dolną łazienkę będę raczej traktował jako gościnną/prysznicową i z tego samego powodu będzie ona raczej uboga w 'wyposażenie' (pomijając już małe wymiary).

Anula, napisz koniecznie, co wyniknie z tym smoke (crema marfil?), bo jestem bardzo ciekawa. Silver shadow bardzo fajny, a ten łupek na zdjęciu wygląda rewelacyjnie. Jakoś wcześniej nie zwróciłam na niego uwagi, a przechodziłam koło niego tysiąc razy. Jutro lecę obejrzeć na żywo ;)

Malgol - jak długo uzytkujesz marmurową podłogę? Masz ją płomieniowaną, szczotkowaną?

To chyba ułatwianie a nie utrudnienie? ;) Nie zwsze jest miejsce na bidet a i koszt to dodatkowy (dla mnie akurat to ważne ;) ).

Poza tym skoro Anula nie chce bidetu to zamontowanie bidetty nie zamyka drogi do korzystania z tej formy higieny. Tk jak napisała, woli na dole bidet i ok, rozumie. Ale bidetta to kompromis, może jednak sie przyda a nie zmusza do zmian organizacyjnych w łazience.

Edytowane przez mayland

Anula obserwuje Twój dziennik od jakiegoś czasu. i postanowiłam sie odezwac w sprawie bidetu: ja mam jeden i żałuje że nie ma w drugiej łazience. to jedna z najlepszych rzeczy w domu. dzieci też korzystają. i to często. jeśli miałabym miejsce na pewno zrobiłabym u góry.

poza tym to piekny domek budujesz.

Ojej...

No więc po kolei:

efilo, jaki widzisz problem z myciem szyby przy siedzisku :confused: Jeśli łupek, to tylko na ścianę, nie na podłogę...

salik absolutnie nie zrezygnowałam z drewna na elewacji, pod znakiem zapytania stoi jedynie brama, dziś powinnam wiedzieć coś więcej i wtedy napiszę

martahp można zapytać czy mają bielony dąb na przykład. Nie jestem pewna. Drewniane żaluzje czekają w kolejce zaraz po bramie - wszystko musi być zgrane.

kluczmonia witaj

No i bidet - włożę go tam, ale tylko na zasadzie "od przybytku głowa nie boli". Moje założenie jest takie (i tak był projektowany dom), że piętro służy tylko do spania. Najchętniej miałabym dom parterowy, ale się nie dało. No więc na piętrze się śpi (nasza sypialnia ma 14 metrów, mimo, że dom ma 280m) i myje rano i wieczorem. Całe życie i 90% czasu spędza się na dole. Dlatego mamy dużą dolną łazienkę z sauną, duży salon, jadalnię i kuchnię (80m), gabinet z wyjściem na taras. Tylko bawialni brak, ale dzieci ok. 5 roku życia i tak uciekają do pokoi, więc przeżyję jakoś te okresowe zabawki w salonie. No więc uznałam, że skoro bidet służy bardzo dzieciom w ciągu dnia (jako umywalka) to potrzebujemy go na dole. Bidet jest dla mnie "urządzeniem" podręcznym, więc podręcznie powinien być tam gdzie ja, czyli na parterze. Nie będę latać do łazienki na górze, jestem pewna.

Ale skoro nie ma nikogo (nawet w osobie męża) kto mnie popiera, to pójdę w ten bidet na górze. Jedyna strata to kasa, bo to i dodatkowy bidet i bateria ;)

Będzie zabudowany razem z miską wc - seria Lafontana z ArtCeram:

http://lazienki-szydlowski.pl/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/S/2/S26.JPG

projektylazienek4.jpg

No to jeszcze pytanie za 100 punktów.

Chciałam mieć dużą umywalkę z dwoma otworami dla dwóch osób, coś takiego:

http://p.alejka.pl/i2/p/50/41/0d6eb2e0750c4_0_b.jpg

ale zobaczyłam LaFontanę:

http://swiatlazienek.totu.pl/g/119/500/1190006749.jpg

i zapragnęłam mieć dwie takie na blacie. Ale mam problem: nie wejdą mi dwie 65x41 + blat. Są takie 45x41, tylko mam poważne obawy, czy to nie za mała umywalka. Czy się nie będzie wylewać, chlapać na lustro, blat i wszędzie dookoła. Co myślicie?

http://www.italienische-badkeramik.de/catalog/images/8-%20Art%20Ceram_%20La%20Fontana%20-cm%2065%20x%2041_5%20x%2015.jpg