efilo 23.02.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Anula o bidecie nie bede powtarzac wiec z innej beczki: jaki masz patent na mycie tej szyby przy szafce/siedzisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.02.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 malgol to chyba nie jest silver shadow, ten mój ma takie ewidentne "żyłki" silver shadow: http://www.sklep.klink.pl/_var/gfx/3986ade02148257f8ea3a64ec902cc39.jpg "smoke" Ale pewna nie jestem, podpytam:) Ten silver shadow bardzo mi się podoba na zdjęciu. Ja jeśli bym miała kamień to w wykończeniu "anticato" nie poler. Klink ma też bardzo ładny łupek carbon black leather.... hmmmm... może dolna łazienka? http://www.sklep.klink.pl/_var/gfx/76ada52b7dd33b9baf7427d75945a9d1.jpg monika, bidet będzie w dolnej łazience. Uparłam się. Mam zwyczaj brać prysznic rano i wieczorem, w ciągu dnia nie będę przebywać na piętrze. Jeśli ma się gdzieś przydać bidet, to na parterze właśnie. Ale to zależy jakie kto ma zwyczaje:) Na rzucie natrysk jest "walk-in", ale to zmienimy, bo się boję, że ta woda będzie mi chlapać na obłożoną drewnem wannę, a poza tym nie bardzo mi się podoba ta wąska otwierana szyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.02.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 anulaponieważ pożałujesz braku bidetu to miej wtedy w pamieci że taka jedna życzliwa dusza ci to mówiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 23.02.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 aaaaałupek = szczoteczka do zębów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 23.02.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Anula ja jeszcze o bidecie:mad: bidet zazwyczaj powinien być w prywatnej :mad:łazience , a na dole chyba bedziecie mieć ogólnie dostępną. pomyśl o tym.Wąska szyba w prysznicu super wygląda.przestawicie ją na wannę? Anula ja już kupiłam takie Lupkowate płytki do dolnej łazienki w BOz 2 . one są tak naprawdę gresowe ,ale wygląd mają super i są równiejsze niż łupek( nikt sobie palców u nóg nie poubija:yes:) porcelaingr. terra black 60x30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.02.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Anula - czy Ty już w ogóle zrezygnowałaś z drewna na bramie/elewacji? Bo się pogubiłem, a zaczyna u nas rozważać jednak drewno zamiast płyt elewacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.02.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Anula ja jeszcze o bidecie:mad: bidet zazwyczaj powinien być w prywatnej :mad:łazience , a na dole chyba bedziecie mieć ogólnie dostępną. Można też zrobić bidety w większej ilości łazienek (u nas będą w obu górnych Ale ogólnie zgadzam się z moniką - ja dolną łazienkę będę raczej traktował jako gościnną/prysznicową i z tego samego powodu będzie ona raczej uboga w 'wyposażenie' (pomijając już małe wymiary). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.02.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Rozwiazaniem zamiast bidetu jest bidetta. Wode tylko trzeba doprowadzic ciepłą i po sprawie.http://www.edmix.com.pl/lazienki/tres/134123_o.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 23.02.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Albo taka : http://www.opal24.pl/images/tres/tres_lex-tres_bat_bidetowa_podt_181123_foto.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.02.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Ja dziś zrobiłabym ją przy każdym wc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 23.02.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Anula, napisz koniecznie, co wyniknie z tym smoke (crema marfil?), bo jestem bardzo ciekawa. Silver shadow bardzo fajny, a ten łupek na zdjęciu wygląda rewelacyjnie. Jakoś wcześniej nie zwróciłam na niego uwagi, a przechodziłam koło niego tysiąc razy. Jutro lecę obejrzeć na żywo Malgol - jak długo uzytkujesz marmurową podłogę? Masz ją płomieniowaną, szczotkowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 mayland bidetta jet świetna w klitce. a to olbrzymia łazienka. po co sobie utrudniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 24.02.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) To chyba ułatwianie a nie utrudnienie? Nie zwsze jest miejsce na bidet a i koszt to dodatkowy (dla mnie akurat to ważne ). Poza tym skoro Anula nie chce bidetu to zamontowanie bidetty nie zamyka drogi do korzystania z tej formy higieny. Tk jak napisała, woli na dole bidet i ok, rozumie. Ale bidetta to kompromis, może jednak sie przyda a nie zmusza do zmian organizacyjnych w łazience. Edytowane 24 Lutego 2011 przez mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 24.02.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Efilo, dokładnie chodzi mi o to, co się dzieje z jasnym drewnem, bo pisałaś, ze nie poznałaś tego, które wybrałaś z katalogu (jesion bielony?). Widzę, ze link, który ci podałam nie otwiera się - tam był czarny ręcznik z króliczkiem playboya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 24.02.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Anula obserwuje Twój dziennik od jakiegoś czasu. i postanowiłam sie odezwac w sprawie bidetu: ja mam jeden i żałuje że nie ma w drugiej łazience. to jedna z najlepszych rzeczy w domu. dzieci też korzystają. i to często. jeśli miałabym miejsce na pewno zrobiłabym u góry. poza tym to piekny domek budujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 24.02.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Anula- zapoznałam się z ofertą Marchewki. Dechy super, ale brak bielonego drewna lub klonu. Najbardziej zblizonym do tego, co mi się podoba, jest grab. Ale te sęki... To juz wolałabym krótsze deseczki, byle barwa była odpowiednia. A jak tan sprawa drewnianych żaluzji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.02.2011 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ojej... No więc po kolei: efilo, jaki widzisz problem z myciem szyby przy siedzisku Jeśli łupek, to tylko na ścianę, nie na podłogę... salik absolutnie nie zrezygnowałam z drewna na elewacji, pod znakiem zapytania stoi jedynie brama, dziś powinnam wiedzieć coś więcej i wtedy napiszę martahp można zapytać czy mają bielony dąb na przykład. Nie jestem pewna. Drewniane żaluzje czekają w kolejce zaraz po bramie - wszystko musi być zgrane. kluczmonia witaj No i bidet - włożę go tam, ale tylko na zasadzie "od przybytku głowa nie boli". Moje założenie jest takie (i tak był projektowany dom), że piętro służy tylko do spania. Najchętniej miałabym dom parterowy, ale się nie dało. No więc na piętrze się śpi (nasza sypialnia ma 14 metrów, mimo, że dom ma 280m) i myje rano i wieczorem. Całe życie i 90% czasu spędza się na dole. Dlatego mamy dużą dolną łazienkę z sauną, duży salon, jadalnię i kuchnię (80m), gabinet z wyjściem na taras. Tylko bawialni brak, ale dzieci ok. 5 roku życia i tak uciekają do pokoi, więc przeżyję jakoś te okresowe zabawki w salonie. No więc uznałam, że skoro bidet służy bardzo dzieciom w ciągu dnia (jako umywalka) to potrzebujemy go na dole. Bidet jest dla mnie "urządzeniem" podręcznym, więc podręcznie powinien być tam gdzie ja, czyli na parterze. Nie będę latać do łazienki na górze, jestem pewna. Ale skoro nie ma nikogo (nawet w osobie męża) kto mnie popiera, to pójdę w ten bidet na górze. Jedyna strata to kasa, bo to i dodatkowy bidet i bateria Będzie zabudowany razem z miską wc - seria Lafontana z ArtCeram: http://lazienki-szydlowski.pl/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/S/2/S26.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.02.2011 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 No to jeszcze pytanie za 100 punktów.Chciałam mieć dużą umywalkę z dwoma otworami dla dwóch osób, coś takiego:http://p.alejka.pl/i2/p/50/41/0d6eb2e0750c4_0_b.jpg ale zobaczyłam LaFontanę:http://swiatlazienek.totu.pl/g/119/500/1190006749.jpg i zapragnęłam mieć dwie takie na blacie. Ale mam problem: nie wejdą mi dwie 65x41 + blat. Są takie 45x41, tylko mam poważne obawy, czy to nie za mała umywalka. Czy się nie będzie wylewać, chlapać na lustro, blat i wszędzie dookoła. Co myślicie? http://www.italienische-badkeramik.de/catalog/images/8-%20Art%20Ceram_%20La%20Fontana%20-cm%2065%20x%2041_5%20x%2015.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) Anula jeden komentarz prosto z mostu: skoro 90% czasu spedzasz na parterze to... Piętro jest do tego doskonale. Edytowane 24 Lutego 2011 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.02.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Przecież nie mam łazienki w salonie Nie widzę problemu, ale myślę, że nie ma tu co dyskutować, każdy ma jakieś swoje zwyczaje i już i nie kontynuujmy już tego bidetu i spraw okołobidetowych błagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts