olgusieniunieczka 24.02.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Bidet to bardzo śliski temat, ma tylu przeciwników, co zwolenników. Osobiście nie wyobrażam sobie bez niego życia, dlatego będzie w 2 z 3 łazienek, ale nasz architekt i część znajomych np się dziwili po co nam to. Znajomi zamontowali sobie ostatnio taki kombo kibel, który Cię może podmyć. Kosztowało to mucho dinero, ale mnie takie wynalazki nie przekonują... Moja latorośl ma prawie 2 latka, druga w drodze- dla nich (i przy okazji dla mnie) bidet to raj. Janek sam się dzięki temu potrafi umyć, a ja nie martwię się, że zleci z taboretu sięgając do umywalki. No, ale przez fakt, że dzieciak korzysta z bidetu myję go codziennie podczas gdy on się moczy w wannie, coś za coś. Twoje dzieci anula starsze, moze masz też inne nawyki itp. Bidet w dolnej łazience to niegłupi pomysł. Moja jest za mała niestety. Traktowałam ją na etapie projektu jako głównie gościnną. A prawda jest taka, ze będzie to najbardziej reprezentacyjna i najczęściej używana łazienka w domu, więc trochę daliśmy ciała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.02.2011 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 kombo kibel beeeeee Moja dolna ma 10 metrow, zmiesci sie drugi bidet - wszyscy bedziecie mogli do woli korzystac podczas odwiedzin:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.02.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Co do umywalek- mnie ta pierwsza z Koła bardzo do łazienki pasuje. Mocno ją rozważamy. Tyle, że najładniej wygląda 120, a nam się zmieści raczej 90. No i małż się martwi, że wąska jest. Sprawdzaliśmy, ma jakieś 42 cm. Liczymy, że do mycia rąk w gościnnej może wystarczy. Ale właśnie boimy się, że w "małżeńskiej" może być za ciasno. Tzn. będzie niewygodna i do tego zachlapiemy pół łazienki. Niestety w salonie nie było podłączonej wody, więc nie mogliśmy tego sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.02.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Moja koleżanka ma tę umywalkę, 120 cm i jest super, nie jest za wąska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgol 24.02.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 hej no straciłam pewność..... tyle, że kamień to kamień - każda płyta trochę inna a całe partie dostawy też się potrafią różnić - głębokość złoża itd.. co do tego łupka, który pokazałaś, to jest on szczotkowany, czyli nie ma mowy o ostrych krawędziach. Z resztą z tego też powodu nie nadaje się zbyt na podłogę (za bardzo widać rysy) ale na ścianę -super i z mojego doświadczenia w łazience świetnie się sprawdza. Ja nie znoszę materiałów "wyglądających jak..." ale muszę się zgodzić, że czasami są praktyczniejsze coś za coś. Juz miałam się wypowiedzieć w sprawie bidetu i bidetty.....ale sobie daruję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 24.02.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 O rany, ale się uśmiałam przez te bidety. Widzę, że może dwa nie starczą, tyle gosci się ich domaga, a gospodyni chętnie zaprasza...Malgol, napisz proszę, jak długo użytkujesz marmurową podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgol 24.02.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 u mnie osobiście leży drugi rok, ale ponieważ od zawsze nie lubię płytek to znam ( i jestem w dobrym kontakcie) ludzi, gdzie zapodałam taka podłogę w holu i kuchni jakieś siedem lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Co do umywalek- mnie ta pierwsza z Koła bardzo do łazienki pasuje. Mocno ją rozważamy. Tyle, że najładniej wygląda 120, a nam się zmieści raczej 90. No i małż się martwi, że wąska jest. Sprawdzaliśmy, ma jakieś 42 cm. Liczymy, że do mycia rąk w gościnnej może wystarczy. Ale właśnie boimy się, że w "małżeńskiej" może być za ciasno. Tzn. będzie niewygodna i do tego zachlapiemy pół łazienki. Niestety w salonie nie było podłączonej wody, więc nie mogliśmy tego sprawdzić my mamy koło o średnicy 42 i jest wystarczające. to co dopiero taki olbrzym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 24.02.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) Malgol, pytam, ponieważ ja jeszcze się nie spotkałam z ładną uzywaną podłogą marmurową polerowaną, impregnowaną. Impregnacja to nic innego jak konserwacja, nie ma wielkiego wpływu na ścieralność.Co innego w prywatnej łazience, a co innego w holu, kuchni. Pisałam już o tym Anuli. Mam na to wiele przykładów. Szkoda pieniędzy...niestety, bo marmury mi sie podobają, szczególnie białe i szara (np.carrara). Będę mieć wkrótce łazienkę w białym marmurze, ale będą do niej wchodzić także goście w butach, podłoga więc musi być z granitu... Edytowane 24 Lutego 2011 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.02.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 efilo, a co myślisz o tych LaFontana 45X41? U Ciebie to koło ma średnicę 42 po zewnętrznych krawędziach? martahp, ja nie chcę mieć poleru z połyskiem, tylko anticatto czy to nie zmienia trochę sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 po zewnętrznych - to wymiar umywalki, ale to szkło więc wewnątrz jakieś 39 cm średnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgol 24.02.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 dlatego też ja nie piszę o polerowanym marmurze. powierzchnia szlifowana, woskowana, lub antykowana czy szczotkowana - ok.Jak ktoś chce mieć poler - to granit ( też się w sumie trochę wyciera) albo szkliwiony gres.Popatrz na przestrzenie użyteczności publicznej projektowane 50 lat temu. Leży tam często nasz polski prawie marmur - biała lub szara marianna ew. sławniowice i wygląda cudownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 24.02.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 ja jestem za tą podwójną umywalką . bardzo fajna.:yes:la fontana mnie nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.02.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Przyszłam potwierdzić, że Koło Quattro 120cm nei jest za wąska ani za płytka a ni w ogóle nic z tych rzeczy. Spokojnie mogą korzystać z niej jednocześnie 2 osoby dorosle. Wiem, bo mam taką w górnej łazience. Na dole mam ta samą tylko 60tkę i na jedną osobę to jest duża umywalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 ja jestem za lafontana. po pierwsze w klimacie, po drugie piękna a po trzecie pomysł na podwójna umywalke mnie nie przekonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 24.02.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 No i tak to jest zadac pytanie na forum....)) efilo i moj maz kontra reszta:) Ale czy nie za mala do lazienki rodzinnej (nawet sztuk dwie), to bylo pytanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.02.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ale nie od dziś wiadomo, że to szaleć można Zadajć pytanie na forum. 3 odpowiadających a opinii 6. U mnie o godzinie 7 rano jest zawsze co najmniej 3 chętnych do skorzystania z umywalki. Jakby były potrójne to bym się chyba skusiła U mnie się spradza podwójna umywalka. Na dwie osobne potrzebowałabym wiecej miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 24.02.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Malgol, chciałabym, żebyś miał(a) rację, też nie lubię imitacji, ale... niestety marianna się wyciera i nie wygląda cudownie. Anula - zrobisz, jak uważasz. Niestety płomieniowanie, szczotkowanie na dłuższą metę nie pomogą. Marmur w takim miejscu jak hol szybko się zniszczy i tyle. A tak w ogóle jaka preferujesz kolorystykę tych podłóg? Szarości, antracyt. A złamana biel? Żeby było ciekawiej i zebys poznała kolejną opinię - LaFontana nie podoba mi się wcale ze względu na formę, ale ja po prostu kocham formy bardziej zgeometryzowane i minimalistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polina 24.02.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) Mi podobają sie te umywaliki la fontana (śliczne) i nie uważam żeby to było za mało nawet do rodzinnej łazienki. O bidecie nic nie napiszę choć mnie korci W weekend bedziesz na budowie? Ooooo dobrze wiedzieć Anula wracając do tematu młynka na odpady i tego co pod zlewem... Czy robisz też filtr do wody? Edytowane 24 Lutego 2011 przez Polina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.02.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 salik absolutnie nie zrezygnowałam z drewna na elewacji, pod znakiem zapytania stoi jedynie brama, dziś powinnam wiedzieć coś więcej i wtedy napiszę Jak rozumiem stelaż pod to drewno będziecie robili wentylowany? I jakie w końcu drewno wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts