anula05 07.03.2011 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 (edytowane) Złotego środka nie mam, ale pomysł tak, jak jednak Pani architekt pomysły nie dadzą rady to się zgłoś. e-mól especially for you:) pomysł architekt http://www.alema.com/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/a/-/a-damper-if-102w-b-p23_2.jpg Beta, OK Edytowane 7 Marca 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 07.03.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 e-mól especially for you:) pomysł architekt http://www.alema.com/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/a/-/a-damper-if-102w-b-p23_2.jpg Też fajny, bo nie utrudnia dostępu do innych szafek. Pozwolę sobie wkleić ku pamięci w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.03.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Jak już kupione to zapomnij i nie rozważaj, po co Ci to, przecież nie zmienisz. A projekt zanim zaczniesz realizować skonsultuj z wykonawcą specjalizującym się w elewacji drewnianej. My też mieliśmy pomysł, aby drewno kładł "Pan od tynków", ale chyba na szczęście do tego nie dojdzie. Hehe... już rozpoczęłam akcję nakręcania męża na inne drewno, ma nagadać wykonawcy, że tojego jest do d..., że z każdą wizytą w domu wygląda gorzej, pęka itd. Juz część desek odrzuciliśmy. Ponoć tego drewna mamy malutko, więc może coś da się wykombinować, tylko taras chyba bysmy zostawili, może jakoś się wybarwi, żeby pasował do okume? Ale bym się cieszyła, gdyby się udało... A na wybór ekipy robiącej tą elewację nie mamy za bardzo wpływu. - genralny wykonawca rządzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 07.03.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Anula o bramach coś wiesz? Zawiasy ok, jedyne mozliwe w Twoim przypadku, tylko przy nich korpus jest widoczny, front go nie przykryje, ale lepsze to niż żaluzje, a pomysł pisałam że mam na pustkę w narożniku, no chyba że znowu mijam się z rzeczywistością i tam żadnej pustki nie ma Nie mogę się doczekać Waszej elewacji, trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 07.03.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 anula my już mamy zaczepy pod żaluzje fasadowa . bedzie aluminiowa na tynku. cały dom zrobimy tynkiem:yes: i z głowy. tez nie jest standartowy. jednak szare okna robia swoje. za nic nie chciałabym drewnianych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.03.2011 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Jest, jest, dawaj pomysł na pustkę Dzwoniłam do bram do Niemiec, mieli mi przysłać kontakt do polskiego przedstawiciela, ale póki co milczą Mam wycenę od Gotharta. Full profeska, włącznie z bramą, ale cenowo zabija. Musimy się z tym przespać do jutra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.03.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Anula - to ja też poproszę informację o wycenie na priva (za m2).Ja swoją dostałem i cena szczerze mówiąc trochę zaporowa - ale to może wynikać z tego że my mamy tego mało.Mam nadzieję że u Was wyjdzie taniej, bo macie jednak dużo więcej m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 07.03.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 tu jest niby jakiś handlarz, a czy oficjalny, to nie wiemhttp://www.cylex.pl/firmy/belu-tec-sp--z-o-o--10439636.html podrzuć jakieś wymiary tego kąta to rozrysuję bo wytłumaczyć pewnie nie dam rady, albo z wymiarów się okaże że głupio myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.03.2011 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 dzwoniłam pod ten numer - jak znajdę chwilę to wygrzebię wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.03.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Ale salik nie ma chyba takiej powierzchni do pokrycia, żeby dać płyty wielkoformatowe... Musiałby dać "dwie na krzyż":) A nasz dom, jak widać, ewidentnie energooszczędny nie będzie No właśnie na tej elewacji, o której piszę, na jednym kawałku wchodziło tych płyt ze 2-3 - i nie wygląda źle. Zrobiłabym zdjęcie, ale głupio mi jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.03.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 E tam głupio. My się ostatnio zatrzymujemy przy losowych domach i pytam o jakieś kolory oklein okiennych, producentów itp No i niestety trafiają się nam czasami dziwni ludzie, którzy nawet 'nie pamiętają' jakiego producenta okna mają (?!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 07.03.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 nie dziwni. :yes:ja wiem gdzie kupilam , a firmy nie zawsze pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
designforliving 08.03.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Anula żaluzje???!!! słabo to będzie wyglądało!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.03.2011 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 o rany, Ty kompletnie nie w temacie jesteś poczytaj dziennik, nie będzie słabo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 08.03.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 designforliving pieknie bedzie z żaluzjami. wręcz muszą być. jeszcze w tych ceownikach. anula jakie macie zaplanowane listwy przypodlogowe? ja sie zastanawiam, czy przy plytkach nie dać ceownikow:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.03.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 listwy - jeśli stanie na kamieniu, będą z kamienia, najchętniej wpuszczone w ścianę (zlicowane) - właśnie sprawdzamy czy da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.03.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Wrzuciłem u siebie w dzienniku projekt elewacji z antracytowymi oknami.No i sam nie wiem - nie wygląda chyba tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 08.03.2011 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Jak dla mnie to wygląda lepiej niż z drewnianymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.03.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Nie, u nas w tym miejscu nie będzie drewna, tylkotynk wszarym kolorze, drewno będzie na kostkach "doklejonych" do budynku, normalnie na stelażu. a to przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 08.03.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 ...i mojego męża też ale okna montowaliście w warstwie ocieplenia... czy był inny powód niz energooszczędność? A może cena była taka sama niezalenzie od rodzaju montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts