Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posty do Anuli

Recommended Posts

Złotego środka nie mam, ale pomysł tak, jak jednak Pani architekt pomysły nie dadzą rady to się zgłoś.

e-mól especially for you:) pomysł architekt

http://www.alema.com/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/a/-/a-damper-if-102w-b-p23_2.jpg

Beta, OK

Edytowane przez anula05

• Odpowiedzi 5,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak już kupione to zapomnij i nie rozważaj, po co Ci to, przecież nie zmienisz. A projekt zanim zaczniesz realizować skonsultuj z wykonawcą specjalizującym się w elewacji drewnianej. My też mieliśmy pomysł, aby drewno kładł "Pan od tynków", ale chyba na szczęście do tego nie dojdzie.

Hehe... już rozpoczęłam akcję nakręcania męża na inne drewno, ma nagadać wykonawcy, że tojego jest do d..., że z każdą wizytą w domu wygląda gorzej, pęka itd. Juz część desek odrzuciliśmy. Ponoć tego drewna mamy malutko, więc może coś da się wykombinować, tylko taras chyba bysmy zostawili, może jakoś się wybarwi, żeby pasował do okume? Ale bym się cieszyła, gdyby się udało... A na wybór ekipy robiącej tą elewację nie mamy za bardzo wpływu. - genralny wykonawca rządzi;)

Anula o bramach coś wiesz? Zawiasy ok, jedyne mozliwe w Twoim przypadku, tylko przy nich korpus jest widoczny, front go nie przykryje, ale lepsze to niż żaluzje, a pomysł pisałam że mam na pustkę w narożniku, no chyba że znowu mijam się z rzeczywistością i tam żadnej pustki nie ma :)

Nie mogę się doczekać Waszej elewacji, trzymam kciuki.

Gość monika996
anula my już mamy zaczepy pod żaluzje fasadowa . bedzie aluminiowa na tynku. cały dom zrobimy tynkiem:yes: i z głowy. tez nie jest standartowy. jednak szare okna robia swoje.:yes: za nic nie chciałabym drewnianych

Ale salik nie ma chyba takiej powierzchni do pokrycia, żeby dać płyty wielkoformatowe... Musiałby dać "dwie na krzyż":)

A nasz dom, jak widać, ewidentnie energooszczędny nie będzie ;)

No właśnie na tej elewacji, o której piszę, na jednym kawałku wchodziło tych płyt ze 2-3 - i nie wygląda źle. Zrobiłabym zdjęcie, ale głupio mi jakoś.

Gość monika996

designforliving pieknie bedzie z żaluzjami. wręcz muszą być. jeszcze w tych ceownikach.

anula jakie macie zaplanowane listwy przypodlogowe? ja sie zastanawiam, czy przy plytkach nie dać ceownikow:rotfl: